Fórumok

Oldal:       >>  
Moderátorok: Fairy, Juckó
Ez a téma zárolva
Szerző Üzenet
Fairy
p jan 28 2011, 06:44
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Az utóbbi hónapokban látványosan csökkent az oldalon az aktivitás. Nem csak a hozzászólások lettek kevesebbek (pedig alapból sem bővelkedtünk bennük), de a látogatók is mintha elmaradoznának. Igyekszünk mindig valami újat kitalálni : fórumsztori, új fordítások/történetek, a galéria, kihívások és még vannak ötleteink. Ennek ellenére semmi visszajelzést nem kapunk arról, hogy egyáltalán érdekel-e titeket mindaz, amit mi csinálunk itt.

Arra keressük a választ, hogy szerintetek miért?


Készítettünk egy Kérdőívet - szeretnénk, ha minél többen kitöltenétek, hogy legyen valami útmutatónk arról, hogy egyáltalán mit szeretnétek (a semmin kívül). Úgy véljük, ha már szabad időnket áldozzuk arra, hogy nektek legyen mit olvasni/nézni megérdemeljük, hogy tudjuk: nem magunknak dolgozunk és érdemes ezekkel foglalkoznunk.


Vissza az elejére
Juckó
p jan 28 2011, 08:13
Jucko

Regisztrált tag #2
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:59
Üzenetek: 214
Nah, akkor az én véleményem.

Nem egy látogatója van az oldalnak naponta. Nem egy ember regisztrál be és mégis, elég kevés életjelt ad magáról aki feljön. Csak ma több mint kétszáz látogatás volt, majd száz letöltéssel. Ha melóban felnézek az oldalra, mindig látom, hogy 5-6 ember fent van on-line. Vajon ezek az emberek minek jönnek fel? Tudom, durvának tűnik a kérdés, de helytálló.

Az oldalon rengeteg írás és letöltés van, mégis elenyésző a rájuk adott reakció. Márpedig ha belegondoltok, minden alkotó, dolgozó ember valami véleményt vár a munkájára. A legapróbbat. Persze, sokra értékeli mindenki a köszönömöt, így van ez velünk is. Hálásak vagyunk, hogy annyira méltatják egy-egy munkánkat, hogy legalább ennyit odaírnak alá. Az a maroknyi ember, aki veszi a fáradtságot és ennyit megtesz. Kérdem én, és az a maradék 5-600? Az vajon hol van ilyenkor. Mert bizony ennyi regisztrált tagja van a Skatulyának.

Ilyenkor felmerül bennünk, hogy ennyire szarok lennének, amiket kiadunk? Már bocsánat a vulgáris szóhasználatért. A rengeteg munka között van két-három favorit, amihez minden alkalommal vélemények özöne árad, amiből az szűrődik le az egyszeri emberben, hogy az kiemelkedő, a többi munkája meg nem ér egy fabatkát sem.

Jó lenne megérni, hogy kicsit kiegyenlítődnek az arányok hozzászólás fronton is… és itt most az építő jellegű kritikára gondolok. Nem történt még emberevés, ha megmondták az emberek a véleményüket, sőt. Mi is szeretnénk tudni, hogy oké ez tetszik, de... és hogy miért? vagy miért nem... mert akkor legközelebb talán olyat választ az ember, ami jobban bejön a látogatóknak.
Vissza az elejére
Butyok
p jan 28 2011, 10:16
Regisztrált tag #66
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54
Lakóhely: Sopron
Üzenetek: 403
Miért lett halott az oldal? - kifejtős kérdés....

Véleményem szerint az oldal úgy jó, ahogy van. Minden részleg folyamatosan bővül, minden alkalomhoz (karácsony,hústvét, stb) van valami kis extra, új dizi, stb. A hiba nem benneteket van, hanem az emberekben. És szívesen mondanám, hogy ez meg fog változni, de igazából nem hiszek benne.

Az emberek változnak a világgal. Fogjuk a 21. századrva, vagy akármire, de ma ott tartunk, hogy ez emberek többsége csak jön és megy, megszerzi (letölti, elvolvassa), ami érdekli és továbbáll. Nem kommentel, nem köszöni meg. És aki nem tette eddig, kevés kivételtől eltekintve - aki fejlődőképes - később se fogja. Nem teszi, mert nincs rá ideje, energiája, kedve, mert lusta, és hasonlók.... Olvastam nem rég egy jó idézetet: "Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, talál kifogást." Aki kommentel, köszön, véleményez, megteszi később is, aki pedig nem, az talál rá indokot magának hogy miért nem... Vagy egyszerűen nem fogja megtenni, mert az anyja nem tanította meg neki, hogy amit kapunk, illik megköszönni. Okkal, vagy anélkül, de ez a nagy büdös helyzet. Na, most én is vulgáris voltam. XD

Úgy gondolom csajok, hogy méltán lehettek büszkék magatokra, van miért, és az a pár ember, aki kommentel, aki segítette támogatásával az oldalt, aki folyamatosan jelen van, értékeli ezt, legyen csak maroknyi is. Én azt mondom, hiába keresitek a válaszokat a kérdésekre, nem fogjátok megkapni, mert nincs.

Hogy megéri-e így nap, mint nap dolgoznotok érte? Hogy megéri-e az időtöket az oldalra és az olvasókra áldozni? ... Én azt mondanám, igen. De ez a ti döntésetek. Nem vagyok egy nagy alkotó, de én is írogatok, és tudom, hogy kell a visszajelzés, jól esik, hogy tudjátok van miért dolgozni. De sajnos a tapasztalatok azt mutatjátok, hogy ezt csak az olvasók/letöltők/stb. kis százaléka teszi meg. A ti munkátok van benne, így a ti döntésetek, hogy csináljátok-e tovább ezért a pár emberért, vagy sem. A ti munkátok, a ti időtök, a ti döntésetek. De annyit mondhatok, hogy felesleges a hibát az oldalban, a munkátokban vagy magatokban keresnetek. Mert ott sosem találjátok meg.

Kitartás! és további jó munkát kívánok!
Vissza az elejére
Weboldal
zoezana
p jan 28 2011, 10:19
Regisztrált tag #184
Regisztrált: h nov 01 2010, 12:35
Üzenetek: 2
1. Kitöltöttem a kérdőívet.
2. Úgy érzem most magam (mellesleg nem először), mint a rossz gyerek, akit leszidtak. Nem véletlenül, mert egyike vagyok azoknak, akik látogatnak Benneteket, de a chatbox-on kívül nemigen szólnak hozzá a dolgaitokhoz.
Több oka is van: nem azért nem teszem, mert nem tisztelem a munkátokat, erről szó sincs, épp ellenkezőleg. El nem tudom képzelni, hogy mennyi munka lehet egy ilyen oldallal, azzal, hogy folyamatosan fenntartsátok az érdeklődést, hogy élő maradjon az, amit alkottatok.

- Az egyik legfontosabb ok, ami a passzivitásomat jellemzi, az az időhiányom. Hét óra környékén érek haza, csak kilenc után szoktam bekapcsolni a gépet, amikor a párom lelépett dolgozni. Reggel fél hatkor kelek. A köztes időbe kell belesajtolnom a "szigorúan vett magánéletemet", ami nálam az írást, a rajzolást és az olvasást jelenti. Az írást hobbiból, a rajzolást félig kedvből, félig megrendelésre csinálom, mostanában az utóbbi a sűrűbb. Vannak levelezőtársaim, akikkel rendszeresen tartom a kapcsolatot, és csak ilyenkor tudok velük foglalkozni. Van egy internetes naplóm, amit szintén nem árt, ha rendszeresen használok, hiszen azért van. Emellett kell valahogy időt szakítanom arra, hogy olvassak kicsit, ami a napi nyolc-kilenc órás állandó számítógép előtt végzett munka után néha nem igazán megy. És mivel napi hatvan kilométer vezetek, nem árt, ha legalább négy-öt órát alszom is.

- Persze, most lehet azt mondani, akkor minek regisztráltam ide, meg egyáltalán... Azért regisztráltam, mert kíváncsi voltam Rátok. Mert amikor feltörték az oldalatokat, és elveszítettek mindent, hogy aztán feltámadjatok, mint Fawkes, én egy olyan oldalon voltam éppen, ahol sokan szerettek volna visszakapni Benneteket. Rátok kerestem, és eldöntöttem, hogy kelletek nekem. Összesen három oldalt támogatok anyagilag, az egyik Ti vagytok, és nem érzem úgy, hogy bővítenem kellene ezt a kört.

- Nem vagyok elég tapasztalt azokban a témakörökben, amiket képviseltek. Az ezzel kapcsolatos ismereteim alig egy évesek, ezért csomó mindenhez nem tudok hozzászólni. Fejből egy-két mangát tudok csak megnevezni, BL filmet még egyet sem láttam, nem kedvencem a koreai vagy japán zene, a fogalmaknak is utána kell néznem, amiket Ti olyan lazán használgattok. Általában megkérdezem, ha valamit nem értek, és nem találok rá magyarázatot, de a szükségesnél feltűnőbben nem szeretek hülyének látszani. Ezért úgy vagyok vele, mint a józan ember a befagyott tó jegével: csak lassan lépdelek és megfontoltan, hogy fenékre ne essek.

- Tudok véleményezni, de ellentétben azzal, amit Juckó mondott: nem szívesen próbálnám meg, valóban nincs-e emberevés Nálatok, vagy csak jól leplezitek ) Nem szándékosan, de jó néhány alkalommal bántottam már meg szerzőt / alkotót, olyan is volt, aki feladta, és elbujdosott, mert hangot adtam a véleményemnek (természetesen nem ezen az oldalon). Kedvelem a sorozatokat, de nehéz véleményt írni egy befejezetlen sztoriról. Nem beszélve arról, hogy utálok a folytatásra várni, nagyon rosszul tűröm. Ebből a szempontból jó, hogy elmaradásaim vannak Nálatok, mert ha egyszer tényleg nekiállok olvasni, akkor nem kell megakadnom majd csak azért, mert a szerző leállt az írással. Utálom, hogy megszeretek egy sztorit, aminek a "gazdája" egyszer csak úgy dönt nincs lelkiereje tovább írni, vagy beleunt, én meg ottmaradok a befejezetlenség ürességével.

- Mint a példa mutatja, szófosásom van, és általában nem olvasom vissza, amit leírok, mert akkor megvan az esélye, hogy elbizonytalanodok, és kitörlöm az egészet. Így viszont lehetséges, hogy túl nyersen fogalmazok, amit elég kevesen tudnak tolerálni.

- A "favoritok"-kal kapcsolatban: nekem is van, mint általában mindenkinek. Ez nem azt jelenti, hogy a többiek munkája szar, és kár lenne erre alapozva hátat fordítani, és azt mondani, hogy akkor ennyi volt. Szerzőként, alkotóként én is vágyom az elismerésre, de nem fogom abbahagyni az írást és a rajzolást csak azért, mert nem kapok elég visszajelzést. Ha csak egy embert "magamhoz láncolok" azzal, amit alkotok, nekem az is elégtétel.

Tudom, pénzt, időt, energiát öltök bele abba, hogy ez az oldal működőképes legyen, hogy élvezetet okozzatok vele, hogy közösséget alkossatok.
Nem ígérem, hogy ezentúl mintafórumozó leszek, és mindenhez hozzászólok, vagy olyan aktívvá válok, hogy megunjátok majd a képem, mert az nem én lennék. De tudnotok kell, hogy hálás vagyok, és nagyon-nagyon köszönöm, hogy vagytok, örülök annak, hogy megismerhettelek Benneteket, és hogy itt lehetek köztetek. Ha nem is mondom, minden egyes leírt szóért dicséretet érdemeltek, és kívánom, hogy még nagyon sokáig ne fogyjon el a kedvetek.
Vissza az elejére
vadocq
p jan 28 2011, 10:32
Regisztrált tag #218
Regisztrált: k nov 02 2010, 07:08
Üzenetek: 4
Újra megpróbálom ez már a második amit most írok ha nem veszi be akkor többet nem próbálkozok.Ha kommentelek a sztorik után kivág a rendszer.Lehet,hogy más is így jár és nem próbálja újra.Nagyon szeretlek olvasni titeket ,ne hagyjátok abba.
Vissza az elejére
vadocq
p jan 28 2011, 10:33
Regisztrált tag #218
Regisztrált: k nov 02 2010, 07:08
Üzenetek: 4
Bent van és nem repültem Most boldog vagyok
Vissza az elejére
Ezael
szo jan 29 2011, 04:00
Regisztrált tag #11
Regisztrált: cs okt 28 2010, 12:09
Üzenetek: 218
Na most ébredés után kicsit könnyebb lesz összeszedni a gondolataimat.
Részemről én kommentelni szoktam, azt amire ránézek, leszedem, stb. Régebben nem tettem, mert evvel is úgy voltam, mint a fórumozással még most is. Ha érdemlegesen nem tudok nyilatkozni, akkor inkább csendben maradok. Ezt pár év alatt megtanultam, s bár nekem sose ment jól a kommentelés, igyekszem azért írni valamit. Persze minden alkalommal, mikor keveset írok, vagy nem túl értelmesen "Ez jó" "Tetszik" típusú valamit pötyögök oda, akkor ég a fejem.
Gyanítom hasonlóval sem vagyok egyedül. Az amit itt összeszedtek, az jó. Szerintem érdemes folytatni, én legalábbis örülnék neki, de ezt akkor is csak ti dönthetitek el. A ti időtök és pénzetek van benne, nekem szavam nem lehet.
Vissza az elejére
Weboldal
termosz
szo jan 29 2011, 11:12
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Kérdőív kitöltve.
Véleményem szerint az emberek lusták, nem foglalkoznak mással csak ami a saját érdekeiket képviseli. Ilyen világban miért csodálkozunk/csodálkoztok azon, hogy nem kaptok visszajelzést?! Szomorú de ez van.
A beszélgetések, fórumozások se divatosak errefelé, aki pedig beszélgetne mondjuk annak partnere nincs.
Ami titeket illet... nekem néha szúrja a szemem 1-2 válaszadásotok.. olyan stílusban tudtok válaszolni egy-egy kérdező embernek, hogy csak pislogok. Ezzel a "viselkedéssel" sem népszerűsítitek magatokat vagy az oldalt. Elhiszem, hogy fárasztó 35x elmondani ugyanazt, de lehetne normális stílusban is válaszolni a "tudatlanoknak", ugyanis nem azért kérdeznek esetleg, hogy titeket bosszantsanak. Ti pedig azért csináltátok az oldalt, hogy magatoknak és másoknak is örömet szerezzetek, de ilyen flegma hozzáállással elég nehéz lesz kivitelezni.. itt egy példa: kb 1 hónapja kérdezett valaki a chatben, talán a Sex Pistolsról, amire kapott egy elég "kedves" választ valamelyikőtöktől. Azóta az a lány nem is lépett fel ide és nehéz elhinnem, hogy azért mert nem volt ideje vagy hasonlók.. a magam részéről én néha elég ellenségesnek érzem a légkört, így pedig elég nehéz itt "jól érezni" magunkat.
Nem akarok senkit kritizálni, nem kell félreérteni, de ha már itt őszinteséget akar mindenki, ám legyen.
Szeretem az oldalatokat, örülök hogy csináljátok és rajtatok múlik egyedül, hogy meddig fog továbbra is létezni.
Vissza az elejére
Juckó
szo jan 29 2011, 11:51
Jucko

Regisztrált tag #2
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:59
Üzenetek: 214
Termosz: kimondtad a kulcsszót, LUSTÁK. Amikor valamit leír az ember, nem véletlenül teszi. Pl. van a főoldal, de mindenkit csak a "friss" szócska érdekel. Amikor az említett mangát felhoztad példának, az is le volt írva a híreknél, hogy miért nincs és hogy hol lelhető fel, csak hát… lusták elolvasni, vagy épp utánanézni. Amikor már a chatben is meg lett adva, hogy hol található meg egy kérdésre a válasz, és utána még nyomatják ugyanazt a kérdést, felveti, hogy minek válaszolunk, ha úgysem olvassák el.
Vissza az elejére
Fairy
szo jan 29 2011, 12:04
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Tudod, könnyű mondani, hogy "jaj mert néha milyen modorban válaszolunk", ugyanis abból indultok ki, amit itt láttok. Azt nem látjátok, hogy ugyanezekkel a - számunkra már idegesítő, buta vagy éppen felesleges - kérdésekkel, kérésekkel, követelésekkel árasztanak el minket mailben, privát üzenetben vagy éppen MSN-en.

Nagyon örülünk, mikor valaki kérdez, mikor látjuk, hogy érdeklődnek az emberek. De az olyanokra, hogy pl: Sex Pistols miért nincs már itt, nem tudunk érdemben reagálni. Magánügy miért nincs itt. Senkinek semmi köze hozzá. Rögtön a legelső hírben leírtuk a további elérhetőségeket, nyitottak voltunk, ki van linkelve minden a linkek között, innentől nem értjük miért kéne türelemmel viseltetnünk, ha már 20x kérdezik ugyanazt? Nem vagyunk pszichológusok, akiknek mások lelkével kellene foglalkozni, főleg úgy, hogy mások meg szarnak a mienkre. Már bocs a kifejezésért.

Mi is emberek vagyunk: dolgozunk, családolunk, barátolunk. Nap, nap után megküzdünk azért, hogy legyen mit ennünk. Mire odáig jutunk, hogy felnézzünk az oldalra vagy éppen frissítsünk, fáradtak vagyunk, morcosak vagy éppen frusztráltak valami miatt. Lehet, hogy valakinek nem tetszik a válaszunk, pedig az esetek 99%-ban eszünkben sincs megbántani senkit vagy éppen lekezelőnek lenni.

És ezen az sem segít, hogy "az emberek lusták, ez van, meg kell szokni". Mert, ha én nem vagyok arra lusta, hogy a hétvégémet azzal töltsem, hogy felirattal vacakoljak - ami megjegyzem több órányi munka, és még a formázást stb stb még bele se vettem - vagy fordítsak egy slasht, vagy mangát vagy éppen írjak (amire megjegyzem időm ezer éve nem volt csak a fórumsztori idején), akkor igenis elvárható, hogy legalább egy köszt idelökjenek az emberek. Állandóan azon agyalunk, hogy milyen újdonságot tudnánk nektek hozni, amit a több száz regisztráltból alig pár ember vesz észre. Például itt az új Idézetes dolog: Itt lenne a lehetőség, hogy egy-egy kedvenc vagy sokat mondó idézettel felhívják az emberek a figyelmet a kedvenc írásaikra, arra amit ajánlanának és még ez sem érdekli őket. Ehhez képest eddig egyetlen ember vette a fáradtságot, hogy ténylegesen be is küldjön idézetet. És egy másik, aki egyáltalán észrevette a dolgot.
Pedig nem 5 percembe került megcsinálni és kivitelezni, hogy működjön a dolog.

Olvasgatjuk a válaszokat, amiket adtatok a kérdőívre. Bevallom egy-kettő láttán nyílik a képzeletbeli bicska a zsebemben/zsebünkben. Az, hogy valaki leírja azért nem fórumozik, mert nem talál érdekes társaságot: Már bocsánat, de mit ért érdekes/érdemleges társaságon? Annyi topikot nyitottunk már, annyi témát vetettünk fel, hogy egyszerűen nem igaz: nincs mihez hozzászólni. A meglévő témákból alig egy-kettő olyan van, amit nem adminok nyitottak meg.

Mindegy. Vissza az elejére: Ha valaki nem ért egyet a válaszunk modorával akkor írja meg, mit sérelmez. Nem harapjuk le érte a fejét. Mindenkit meghallgatunk, elolvassuk, maximum nem értünk vele egyet.
De! Nehogy már azon múljon az emberek kommentező kedve, hogy pl nekem vagy valamelyik adminnak milyen volt a napja és véletlen rossz hangnemben válaszolt. A kettőt tessék már külön választani.


Nos, ez jó hosszú lett. És most lehet minket megint utálni és közölni, hogy miért várunk jobbat, ha ilyen a hozzáállásunk.

Vissza az elejére
Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System