Fórumok

Varázsskatulya - titkos vágyaid rejtekhelye :: Fórumok :: Varázsskatulya általános :: Néznivalók, animék, mangák, filmek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
BL filmek - miket láttál, hogy tetszettek és miket ajánlasz?
Oldal:       >>  
Moderátorok: Fairy, Juckó
Szerző Üzenet
termosz
cs nov 11 2010, 08:57
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Remélem jó helyre teszem ezt a topicot.
Leszögezem, én eddig nem nagyon láttam BL témájú filmeket, talán 1-2 híresebb-nevesebb alkotást kivéve, viszont a minap egy feliratkutatás közben ráakadtam egy oldalra, ahol sikerült megismerkedni "jó néhánnyal".
Az ott említettekből már 2-t meg is néztem, így most azokról írok pár szót.

Elsőként a Sommersturm.

"A világ számos fesztiválját megnyerte ez a film. Egy történet az első szerelemről, a személyes boldogságkeresésről, és a felnőtté válás érzelmi zűrzavaráról. Tobi és Achim a legjobb barátok és csapattársak egy evezős csapatban. Azonban hamarosan problémák merülnek fel a nyári táborban. Achim és Sandra kapcsolata egyre komolyabbra fordul, és Tobi ráébred, hogy Achim iránti érzelmei mélyebbek, mint amit önmagának is be mer vallani. A fiút a féltékenység gyötri, ám küzd másságának elfogadásával is. A táborba egy meleg evező csapat érkezik, Tobi és a többiek hirtelen szembesülniük kell előítéleteikkel, félelmeikkel és rejtett vágyaikkal."

Vélemény: Mikor megláttam, hogy ez egy német film, kicsit tartottam tőle. Nem vagyok nagy német filmrajongó, de úgy voltam vele hogy kap egy esélyt. Kezdésnek nem is volt rossz, ami azt illeti. Van benne egy kis romantika, egy kis nevetés és sok-sok érzelem. (No és persze egy cuki stéges jelenet )
Nekem tetszett!


Shelter (Menedék)

"Szívet melengető történet egy fiúról (Zack), akinek fel kell adnia az álmát, a rajziskolát a rosszul fizető munkája és családi helyzete miatt. Nővérével közösen nevelik unokaöccsét, Cody-t. Zack szabadidejében szörföl, rajzol, fest, a legjobb barátjával, Gabe-bel vagy a barátnőjével, Tori-val lóg. A dolgok fenekestül felfordulnak, amikor Gabe bátyja, Shaun hazatér. A szörfnek köszönhetően újra sok időt töltenek együtt, miközben egymás iránti érzelmeik is túllépik a barátság határát. Shaun felfedezi Zack kiemelkedő tehetségét, és Cody-ra is rendkívül pozitív hatással van. Zack küzd, hogy összeegyeztesse vágyait a család szükségleteivel."

Vélemény: Amerikai film lévén azt kaptam, amit vártam: izmos fiúk, szörf, tenger, gyönyörű környezet.. A története nem volt kimondottan különleges, egyedi. Találkozhatunk pár ilyen filmmel, ha levesszük belőle a meleg vonalat, ennek ellenére aranyos film, kellemes délutáni vagy esti kikapcsolódásnak megfelel. Tetszik benne, ahogy Zack vívódik, húzd meg-ereszd meg-et játszik .
Vissza az elejére
termosz
p nov 12 2010, 01:59
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Boy culture

"A történet X vallomása. X prosti, nem a sötét sikátoros, hátsóüléses fajta, hanem igazi luxusescort, fix klienskörrel. Prosti, de nem szajha, 12 éves kora óta nem volt senkivel, aki nem fizetett érte. Együtt lakik két sráccal, Andrewba szerelmes, Joeyt pedig pátyolgatja. A film kezdetén új ügyfele van, a kifinomult öregúr Gregory(Patrick Bauchau(ő volt Chase apja a houseban...), aki inkább beszélgetni akar, mindaddig, míg X nem kívánja őt legalább annyira, mint ő a fiút. Ahogy az Gregory szívhezszólóan romantikus történetét hallgatja, és elmeséli saját érzelmeit, közelebb kerül ahhoz, amire igazán vágyik. "

Vélemény: Alig fél órája fejeztem be és nem túlzok ha azt mondom, hogy néha bizony kapkodnom kellett a fejem. Itt van X, aki elég ellentmondásos: egyrészről szerelmes a lakótársába, Andrewba, viszont nem akarja megadni a lehetőséget magának, maguknak a boldogságra. Olyan mintha nem hinne a szerelemben, végülis sosem volt olyan partnere, aki nem fizetett volna neki. (kivéve az első, gyerekkori együttlétet)
Andrew egy gyönyörű férfi, aki csak mostanában kezdi ténylegesen felvállalni az identitását, amiben a csapongó és szexőrült szobatárs, Joey szívesen osztogat tanácsokat.
Amikor megjelenik az öregúr, Gregory az eddig oly' határozottnak tűnő X megváltozik. Eleve furcsa a kapcsolatuk: beszélgetnek, teáznak de semmi több. A filmben van egy nagyon szép mondat, amit erre a különös kapcsolatra mond később Gregory: "Az idejét fizettem meg, az őszintesége pedig ajándék volt." X ezalatt az idő alatt ráébred vagy ráébresztik, hogy mire is van szüksége.
Gregory karaktere a legszimpatikusabb a számomra. Az egész kapcsolatuk olyan hatást kelt, mintha csak játék lenne az egész, holott mindent okkal tesz vagy épp nem tesz. A végén elgondolkodtam, hogy talán nem véletlenül lett X kuncsaftja.
Nehéz beszélni erről a filmről, engem teljesen elkápráztatott. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az érzelmesebb, komolyabb filmeket. Különösen tetszik, hogy az egész olyan hatást ad, mintha egy könyvből olvasnánk az egészet.. és tényleg "olvassuk".
Még valami: a főszereplőt Derek Magyar-nak hívják.Vissza az elejére
termosz
cs nov 25 2010, 01:22
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Barátságpróba / The Broken Hearts Club

"Történetünk hőse, Dennis képtelen eldönteni, megáldotta, avagy megátkozta-e őt a sors különös barátaival. Vessünk csak egy pillantást rájuk, s ki fog derülni, miért. Benji megszállott testépítő, ám e szenvedélye cseppet sem válik egészségére. Howie pszichológus növendék, aki mindent és mindenkit analizál, saját maga azonban képtelen kikeveredni lelki nyomorúságából, és eszelősen ragaszkodik hűtlen barátjához. A jóképű színész, Cole úgy váltogatja partnereit, mint más az alsóneműjét. Patrick szívszorítóan jellegtelen figura, átlagos külsővel, hétköznapi sorssal, és folyton elégedetlenkedik. A gyenge idegzetű Taylor addig dicsekszik stabil és hibátlan kapcsolatáról, mígnem egy reggel egyedül ébred. A csapat feje Jack, akinek éttermében a barátok nap mint nap összegyűlnek, hogy egymásra zúdítsanak örömet és bánatot. Végül a kompánia legifjabb tagja Kevin, a naiv újfiú.
Látszólag annyi a közös bennük, hogy egy csapatban játszanak, ám csakhamar kiderül: a szálak oly erősen kötik egymáshoz őket, mint édes testvéreket..."

Vélemény: Életem első ilyen témájú filmje volt. Emlékszem csak pislogtam, mikor éjjel alvás helyett a tv-t kapcsolgatva belebotlottam "2 csókolózó fiúba". Ráadásul Superman-be?! Azt hiszem kicsit sokkolt a Lois és Clark Clarkját ilyen helyzetben látni. Utána persze évekig vártam, hátha leadják még egyszer a filmet és meg tudom nézni elejétől a végéig.. Viszont most hozzájutottam, így bepótoltam a bepótolnivalómat.
A film még mindig jó, még mindig leköt, még mindig megtalálni benne a mondanivalót. Különböző emberek, más-más életvitellel és problémákkal. Mindenkiben van szerethető és egyben nagyon is utálható dolog. A kedvencem Dennis, bár egyúttal őt "utálom" is a legjobban. 28 éves és többre vágyik, mint ágymelegítő szerepkör és mikor talál valakit (vagyis "kíván" valakit a gyertya elfújáskor), akkor megijed és hátralép. Az okokat nem mondom el, majd megnézitek ha érdekel. Bár valahol megértem őt, és ha nem is bőgés a vége, de akkor is ott van az a kesernyés szájíz a végén. Happy end akar lenni, de mégsem az...hiányzik belőle valami nagyon. Ennek ellenére nagyon szeretem ezt a filmet, mert olyan életszagú.Vissza az elejére
Fairy
v dec 05 2010, 08:16
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Nashii: áthelyeztem a kérésed a Linkek topicba.
Vissza az elejére
Nashii
h dec 06 2010, 03:18
Vendég
Köszönöm Fairy! ^_^ Legközelebb oda írom!
Vissza az elejére
termosz
p júl 29 2011, 04:26
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
I love you Phillip Morris

"Steve Russell (Jim Carrey) hosszú éveken keresztül a törvénytisztelő polgár, tökéletes férj és apa szerepét játssza, ám egy nap beleun és kitör belőle. A felelőtlenül költekező szélhámos szinte minden idejében nyaral, vásárolgat és fiúzik, ami igen drága életnek bizonyul. Ez egészen odáig vezet, hogy végül börtönbe kerül. Itt beleszeret a cellatársába, Phillip Morris-ba (Ewan McGregor) és Russell úgy dönt, hogy egész életét a közben szabadlábra helyezett Phillip-nek szenteli. Még az sem riasztja vissza, hogy folyamatos szökési kísérletei miatt életfogytiglanit is kaphat."

Vélemény: Nagyon szeretem Jim Carrey-t, így sanszos volt, hogy előbb utóbb elém kerül a film is. Szerintem fantasztikusat alakít benne. Maga a történet is remek, az elért vagy elérhetetlen szerelemről. Mikre vagyunk képesek, ha szerelmesek leszünk?! Érdekes megközelítéseket vet elénk. Sajnálom ugyanakkor mulattat is Carrey karaktere. Nem mostanában láttam, de azt hiszem talán meg is hatódtam a végén. Bátran ajánlom mindenkinek.Vissza az elejére
Avenone
cs aug 16 2012, 11:12
Regisztrált tag #266
Regisztrált: p nov 05 2010, 07:02
Üzenetek: 16
Az International Movie Database-en néha belebotlik az ember a tagok által összeállított listákra, én ott találtam az Eating Out sorozatot, ami egy maroknyi meleg fiú (néha egészen sztereotíp, szép testek, csinos pofik) kalandjairól és azokról a csajokról, akik lelkitámaszként ott állnak mellettük és alig várják, hogy a saját szeműkkel láthassanak némi meleg "eksönt".
A The Bubble (Ha-buah) egy izraeli katona és egy palesztin fiú szerelméről szól, és jól ábrázolja a Közel-keleti konfliktust, a vallások közötti különbséget és a cselekedetet általában következmény követ tényt. A vége szomorú.
Még ajánlom a Maurice-t, amiben az ifjú Hugh Grant-et láthatjuk a főhős szerelmeként, aki végül mégis behódol a brit konvekcióknak és belesimul a társadalomban, nem úgy Maurice. Ugyan nagyon angol, és szerintem a könyv ezerszer jobb, de érdemes megnézni.
Imák Bobby-ért: ezt Sigourney Weaver miatt töltöttem le, mert őt nagyon szeretem. Egy mélyen vallásos anyát alakít, akinek a fia meleg és aki hiába próbál kigyógyulni a homoszexualitásból. A tragédia után az anya próbálja megérteni, mi miért történt és szép lassan átértékeli magában a számára eddig szószerint vett Bibliát. Szép történet.
Formula 17: ez alapmű.:) Kínai, asszem. Egy kicsit szélsőséges, de vicces és a happy end garantált a végén.
Vissza az elejére
termosz
cs aug 16 2012, 04:29
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Óh meglepődtem, mikor láttam ma az e-mail értesítőt innen =)
Köszönöm az ajánlásokat, ezekből csak az Imák Bobby-ért című filmet láttam, nem is olyan régen. A film utolsó negyed óráját és az utána lévő még másfelet végigbőgtem. Szerintem elsírtam egy évnyi könnyem. De megérte. =)
Ha nyitottabb vagy és ajánlhatok még jó filmet, bár azok is rettentően szomorúak, akkor nézd meg a Gyűlölt másság-ot (online is megtekinthető) valamint A fiúk nem sírnak. Úgy tudom mindkettő igaz történet.
Vissza az elejére
termosz
cs aug 16 2012, 05:05
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Get Real (Nyílt lapokkal)

A film főszereplője Steven. Jól tanul, benne van az iskolaújságban, de elég csöndes és visszahúzódó. Nem tartozik a nagymenők csoportjához. Legjobb barátja egy lány, aki tisztában van másságával, sőt azzal is, hogy a fiú plátói szerelme az iskola szépfiúja. Steven a parkban lévő nyilvános wc-kben találkozgat idegen férfiakkal és próbálja kiélni/megélni a melegségét. Ez mindaddig nem okoz problémát, amíg egy nap a szomszéd fülkében lévő leendő partnerében fel nem fedezi Őt. Felcsillan a remény, hogy mégsem plátói az a szerelem. John maga előtt sem ismeri be másságát, de kapcsolatba kezd Stevennel, azzal a feltétellel, hogy csak iskolán kívül "ismerhetik" egymást.
Steven kezdetben a fellegek felett jár, de idővel egyre nehezebb a titkolózás, és megviseli az is, hogy John-nak mellette barátnője is van. Cikket ír egy pályázatra, melyben a homoszexualitását tárja a világ elé. Cenzúrázzák és nem kerül bele a magazinba, de mindenki találgatni kezd, vajon ki az írója és szereplője?!

Vélemény: Nekem nagyon tetszett, nem a szokásos befejezéssel. Tetszett a Steven-ből áradó erő, amivel ledönti a falakat és korlátokat. Még ha csak látszólag is. John karaktere nem volt szimpatikus, ugyanakkor valahol megértem a félelmét is. Steven előbújása és az utolsó jelenet elég szívszorító. A zárópercek a szabadságot és az új élet reményét sejtetik. Ajánlom mindenkinek!
Vissza az elejére
Fairy
cs aug 16 2012, 05:54
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Én pedig két vígjátékot ajánlanék a figyelmetekbe.

Mambo italiano - Mambo olasz módra
Színes, szinkronizált vígjáték

Barbarinék, egy Montrealban élő olasz család. A szülők még valamikor az 50-es években telepedtek ki, épp ezért minden olasz szokásukat és elvárásukat megtartották. Ezek közül az egyik, hogy a gyermeknek otthon a helye, míg meg nem házasodik.

A család teljesen ledöbben, mikor a húszas éveiben járó fiúgyermek, Angelo, bejelenti, hogy ő bizony elköltözik otthonról - micsoda skandalum, feleség nélkül!
Lakótársa a gyerekkori barátja, Nino lesz, aki amúgy rendőr.
Persze a szülők, dehogy is nyugszanak bele a dologba, jobbnál jobb feleségjelölteket vonultatnak fel, míg aztán Angelo kénytelen elmondani, hogy Nino nem csak a barátja, hanem a szerelme is.
Már csak ez hiányzott ám! Anagelo szülei és Nino anyja szinte háborút hirdetnek, de mindkét fél ugyanazt akarja: a fiacskájuk nősüljön meg!

Egy szórakoztató vígjáték, olasz bolondságokkal, meleg pasikkal és ellenálló szülőkkel. Csak javasolni tudom XD


*************************************Reinas - Mianyánk kivan
színes, magyarul beszélő spanyol film

Spanyolországban nagy a felbolydulás, mert a világ első homoszexuális esküvőjére készülnek és pont náluk. Jobban mondva, ha már lúd, legyen kövér alapon: három esküvő lesz egyszerre.

Persze, nem olyan egyszerű a dolog, hiszen van, ahol a szülők ellenzik, van ahol egyéb tényezők. Mindeközben furcsábbnál, furcsább szereplők is megjelennek a filmben.

Nem azt mondom, hogy kihagyhatatlan film, de egyszer meg lehet nézni. Vannak benne jó poénok, egy unalmas estét biztos feldob

Vissza az elejére
Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System