Fórumok

Varázsskatulya - titkos vágyaid rejtekhelye :: Fórumok :: Varázsskatulya általános :: Néznivalók, animék, mangák, filmek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
BL filmek - miket láttál, hogy tetszettek és miket ajánlasz?
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: Fairy, Juckó
Szerző Üzenet
Blackfield
szo szept 12 2015, 11:22
Regisztrált tag #131
Regisztrált: p okt 29 2010, 10:46
Üzenetek: 49
Mai filmélményem: Büszkeség és bányászélet - Pride(2014)
(Megjelnt DVD-n magyar szinkronnal is.)

Port.hu:
"Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik - azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz."

Tetszett. Kedvelem az angol filmeket a maguk kesernyés humorával, így esetleg néhány "megjegyzést" is elolvashattok, amivel teljesen egyetértek:

http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/01/08/buszkeseg_es_banyaszelet_kritika_bill_nighy/

http://port.hu/article/34475

:]
Vissza az elejére
Fairy
v szept 13 2015, 09:58
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Tegnap pont ezzel a filmmel szemeztem. Ezek szerint érdemes megnézni.
Vissza az elejére
Fairy
h jan 22 2018, 09:43
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Hogy egy kicsit feldobjam a Fórumot és mert bízom benne, hogy van véleményetek ismét itten vagyok.
A hétvégén Juckóval melegfilm maratont tartottunk. És ezt szó szerint kell érteni, mert jó pár filmet megnéztünk a két nap alatt. Ebből én most csak szemezgetek párat. Kíváncsi vagyok láttátok-e őket és, ha igen mi a véleményetek?

Legyen az első, a mostanában nagyon felkapott film, ami Oscar-várományos.

Szólíts a neveden
Feliratos olasz film (jön a szinkronos is)

Tartalom:
A Call Me By Your Name az 1980-as évek elején játszódik, egy értelmiségi család lombardiai nyaralójában. Itt tölti a nyarat szüleivel a 17 éves Elio, aki szép lassan beleszeret professzor apja náluk vendégeskedő új amerikai asszisztensébe, a huszonéves Oliverbe.

Véleményem:
Nagyon nagy reményekkel ültem le nézni a filmet, mivel annyi jót hallani róla mindenfelől. (És persze a könyvről is, amit meg is rendeltem.)
Sajnos azt kell mondanom, hogy iszonyatosan nagyot csalódtam. Nekem ez a film nem jött be. Nem igazán értem, miért van oda mindenki Oliverért, mert én a magam részéről ki tudtam volna herélni.
Eliónak is megvoltak a maga hülyeségei, de amit a pasi művelt vele, az… áááá.
Igazából engem a hangulata se tudott magával ragadni: őszintém megvallva untam, mint a latin misét.
És most csak azért fohászkodom, hogy a könyv jobb legyen, mert sajnálnám a kidobott pénzt.

Esteros - Ártér

Feliratos argentin film

Tartalom:
A tizenéves koruk elején járó Matias és Jeronimo minden nyarat az argentin tengerparton tölt Jeronimo szüleinek nyaralójában. Az önfeledt szórakozás és a gyermeki játékok idővel új fordulatot vesznek – fizikai vonzalom kezd kibontakozni köztük, azonban kiteljesedésére már nincs lehetőség, mivel Matias apja új munkát vállal Brazíliában, és viszi magával családját is. Tíz évvel később, az immár tudományos pályára lépett, konzervatív Matias újdonsült barátnőjével visszatér ifjúkorának helyszínére és véletlenül újra összetalálkozik a bohém életet élő és melegségét nyíltan vállaló Jeronimóval. Hamar kiderül, hogy bár két teljesen eltérő világban élnek, a vonzalom nem szűnt meg közöttük. Úgy döntenek, kettesben töltenek néhány napot a tengerparti nyaralóban, ahol közös élményeik felelevenítése mellett azt is eldönthetik, hogyan tovább.

Véleményem:
(A fülszöveghez hozzátenném, hogy nem úgy tervezik, hogy pár napig ott lesznek a tengerparton. Egyetlen napra mennek, de egy vihar miatt ott ragadnak éjszakára.)

Szerettem a filmet. A történet nem volt valami különleges, két gyerekkori barát, akik már akkoriban is éreztek egymás iránt ezt-azt (volt is kis matatás köztük), de aztán évekre elszakadnak egymástól. Amikor pedig újra találkoznak, ismét fellángol, sőt igazán nagy hévvel kezd el égni a köztük lévő tűz.
Ugye, nem egy bonyolult történet? Ennek ellenére nagyon szerettem a szereplőket, a tájat, a visszaemlékezéseket és Mati vívódását, hogy kit is válasszon: Jerót, gyerekkori barátját/első szerelmét vagy olvadjon be, vegye feleségül a barátnőjét és legyen sikeres, de boldogtalan?
Jero és Mati két külön világ. Jero nyíltan vállalja, hogy meleg, társasági életet él, speciállis effektekkel foglalkozik és nem igazán érdekli a gazdaggá válás. Vannak kapcsolatai, de világ életében Matiba volt szerelmes.
Mati az ellentettje: magának való, nem szereti a tömeget, tudós és van egy barátnője. És magának sem vallaná be, hogy tudat alatt, de ő is szerelmes Jeróba.
Tetszett, ahogy a filmben a jelen képsorai között felbukkantak a múlt emlékei, ahogy azokra Mati emlékezett. Így ismerhettük meg a két kamaszfiút és a mostanra férfivá érett személyiségüket.
Az egyetlen negatívum, az a vége: egy kicsit összecsapottnak tűnt nekem. Valahogy hiányoltam, hogy Mati megbeszéli a dolgokat Rochival a barátnőjével. Az, hogy Mati egyik pillanatban még kopogtat az ajtón, a következőben meg már ülnek a lépcsőn és Rochi közli vele, hogy menjen, ez egy kicsit fura volt. De végre egy film, amiben nem hal meg senki, nincs nagy drámázás és még a hezitáló félnek sem kellenek évek, hogy rájöjjön, mekkora marha volt. Elég volt neki kb. fél óra.
És plusz pont a zenéért, főleg a végén a stáblista alatt lévőért. Imádtam.


Egyelőre ennyi. Majd még jövök, ha érdekel egyáltalán titeket.


[ Módosítva h jan 22 2018, 09:44 ]
Vissza az elejére
goldie
szo febr 03 2018, 12:38
Regisztrált tag #136
Regisztrált: szo okt 30 2010, 12:08
Üzenetek: 6
Én is megrendeltem a könyvet, és remélem érdekesebb lesz, mint a film.
Vissza az elejére
Fairy
szo febr 03 2018, 12:50
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
goldie írta ...

Én is megrendeltem a könyvet, és remélem érdekesebb lesz, mint a film.


Én tegnap (ó, most nézem az órát, akkor már tegnapelőtt) vettem át a boltban az Inkább boldog c. könyvvel együtt. De még nem mertem elkezdeni olvasni. Inkább az Inkább boldoggal kezdtem.

De az Esteros című filmet nagyon tudom ajánlani.
[ Módosítva szo febr 03 2018, 12:51 ]
Vissza az elejére
Ariana
szo febr 03 2018, 08:12
Regisztrált tag #4
Regisztrált: sze okt 27 2010, 07:05
Üzenetek: 24
Na, ezt a kettő filmet most nagyon megnézném. Utóbbit nem ismertem, úgyhogy ezer hálám, Köszi az ismertetőket

[ Módosítva szo febr 03 2018, 08:12 ]
Vissza az elejére
Fairy
szo febr 03 2018, 09:21
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Ariana írta ...

Na, ezt a kettő filmet most nagyon megnézném. Utóbbit nem ismertem, úgyhogy ezer hálám, Köszi az ismertetőket


Hajrá Ariana! Filmnézésre fel! Majd írd meg, hogy tetszettek.

Vissza az elejére
amani
v febr 25 2018, 06:31
Regisztrált tag #2258
Regisztrált: p szept 06 2013, 08:22
Üzenetek: 7
Szia Fairy!
Teljesen egyetértek Veled, mindenki annyira ajnározta a Szólits a neveden című filmet... Hát nekem abszolút nem volt bejövős, és most elnézést kérek mindenkitől, akinek tetszett. Mindezek után most nagyon-nagyon gondolkozok rajta, hogy elolvassam-e a könyvet, vagy sem. Mindenesetre még alszok rá párat. Viszont az Esteros felkeltette az érdeklődésemet. Csak sajna nem találtam magyarul sehol, a nyelvtudásomról meg inkább jobb, ha nem is beszélek. Mind1 várok türelmesen, hátha egyszercsak fent lesz magyarul is.
Vissza az elejére
Fairy
v febr 25 2018, 07:28
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
amani írta ...

Szia Fairy!
Teljesen egyetértek Veled, mindenki annyira ajnározta a Szólits a neveden című filmet... Hát nekem abszolút nem volt bejövős, és most elnézést kérek mindenkitől, akinek tetszett. Mindezek után most nagyon-nagyon gondolkozok rajta, hogy elolvassam-e a könyvet, vagy sem. Mindenesetre még alszok rá párat. Viszont az Esteros felkeltette az érdeklődésemet. Csak sajna nem találtam magyarul sehol, a nyelvtudásomról meg inkább jobb, ha nem is beszélek. Mind1 várok türelmesen, hátha egyszercsak fent lesz magyarul is.Szia amani!

Én elolvastam a könyvet is. Annyiban jobb, hogy Elio érzéseit jobban megismerjük belőle, de engem totálisan kikészített a könyv is. A végén meg dühöngtem elég rendesen. (Nem ott van vége, ahol a filmnek.)

Az Esteros magyar felirattal INNEN letölthető
Vissza az elejére
amani
v márc 18 2018, 12:44
Regisztrált tag #2258
Regisztrált: p szept 06 2013, 08:22
Üzenetek: 7
Szia Fairy!

Húú, köszi, ismét sikerült feldobnod a napomat. Már töltöm is az Esterost, már alig várom, hogy lássam.
Köszi a véleményt a könyvről, eddig is hajlottam arra, hogy nem olvasom, de a véleményed után, egy ideig biztos, hogy nem is fogok bele. Talán, majd egyszer, amikor már totálisan nem lesz már mit olvasnom, akkor előveszem.
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System