Fórumok

Varázsskatulya - titkos vágyaid rejtekhelye :: Fórumok :: Varázsskatulya általános :: Néznivalók, animék, mangák, filmek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Milyen filmet/sorozatot láttál legutóbb, hogy tetszett? Mit ajánlanál?
Oldal:       >>  
Moderátorok: Fairy, Juckó
Szerző Üzenet
Butyok
szo nov 13 2010, 06:13
Regisztrált tag #66
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54
Lakóhely: Sopron
Üzenetek: 403
Szerintem egyértelmű.


Nem vagyok egy nagy filmnézős típus, aminek nagyon egyszerű oka van: túl sok animét nézek egyszerre, és sajnálom az időt egy másfél-két órás filmtől... XD Főleg, hogy egyre nehezebb jót is találni.

Ma takarítást végeztem a gépen, hogy helyet csináljak egy sorozatnak, így gondoltam elkezdem elfogyasztani azt a pár filmet ami épp a helyet foglalja. Egy volt ezek közül a Date Night (Párterápia), amit pár perce fejeztem be.

Phil (Carell) és Claire Foster (Fey) értelmes, kedves emberek, van két gyermekük, meg egy kertvárosi házuk New Jerseyben. Fosterék hetente elmennek "randizni" - minden héten ugyanaznap, ugyanoda -, hogy ébren tartsák az ifjúkori lángolást. Beszélgetéseik a randin is hamar visszatérnek az otthoni témákhoz. A munka, a gyereknevelés kimeríti őket, így a randik ritkán vezetnek előjátékhoz - vagy bármiféle játékhoz -, főleg nem romantikához.
Mikor végignézik, ahogy legjobb barátaikat - egy másik kertvárosi házaspárt - felörli egy roppant hasonló élet, Phil és Claire aggódni kezd, mi vár rájuk: totális közöny és végül a válás.
Hogy kikapcsolja a randin a robotpilótát, és kicsit feldobja az életüket, Phil úgy dönt: ideje váltani. Elviszi Claire-t Manhattan legmenőbb éttermébe. De mivel nem foglaltak asztalt, kénytelenek beülni valaki más helyére. Mi bajuk lehet belőle? Phil és Claire mostantól a Tripplehorn házaspár.
Azonban az igazi Tripplehornék, mint kiderül, tolvajok, akik igen veszélyes emberektől loptak, és most két korrupt zsaru üldözi őket. Phil és Claire menekülni kényszerül, mielőtt a rizottót befejezhetnék, és hamar rájönnek: párterápiájuk szörnyen mulatságosan félrecsúszott. Egy sor veszélyes kalandon kelnek át, hogy megmentsék életüket és a házasságukat.


Vélemény: Nem hagyott bennem mély és maradandó nyomokat, de egy másfél órás kikapcsolódásnak elment. Voltak benne poénos jelentek (pl. a taxival összeragadós autósüldözés) és nagyon gázak (ez különösen a legvégére igaz, mikor vonaglottak a színpadon XD) is. Nem bántam meg, hogy láttam, de nem ülnék le elé mégegyszer.
Vissza az elejére
Weboldal
Fairy
szo nov 13 2010, 08:37
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Nah, én meg végre utolértem magam a Supernaturallal. Bevallom ez a 6. évad egyelőre nem nyerte el igazán a tetszésemet. Remélem lesz azért ez jobb is.

Mostanában néztem meg Az időutazó felesége c. filmet.
Nem tudom ki látta vagy ki nem, de szerintem érdemes egyszer megnézni. Nekem legalábbis nagyon tetszett.

A történet (Port.hu-ról másoltam): A férfi harminc éves volt, amikor találkoztak, a lány csak hat. A férfi harminc éves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. A férfi különleges genetikai hibával született: előre megjósolhatatlan pillanatokban, irányíthatatlanul kizuhan a saját korából, és egy más korban, más helyen jelenik meg, hogy azután előbb-utóbb visszasodródjon félbeszakított életébe. Egyetlen biztos pontja a lány, akihez mindig visszatér. Minden meg is történik köztük, ami hétköznapi szerelmesekkel megtörténhet: csak nem a szokásos sorrendben. De öregen és fiatalon, váratlan helyzetekben és vágyott pillanatokban is nagyon szeretik egymást. Csak két dologtól félnek: nem tudják, közös gyerekük örökli-e a betegséget, és nem tudják, mikor jön a halál. Mert azt tudják, hogyan jön: mindketten látták már a férfit lőtt sebbel meghalni. Igaz, akit bármerre sodorhat az idő, az nem hal meg teljesen.


Véleményem szerint érdemes megnézni. Épp most vadászok a könyvre, hogy elolvashassam, mert szerintem az még jobb lehet, mint a film (a könyvek mindig jobbak )

Vissza az elejére
Ezael
szo nov 13 2010, 08:41
Regisztrált tag #11
Regisztrált: cs okt 28 2010, 12:09
Üzenetek: 218
A könyv jobb, suliban csoporttársam olvasta. Azt mondta róla, hogy nem lehet letenni.:)

A filmet pedig láttam. Kicsit szomorú is, és mégsem. Nehéz lenne róla véleményt mondani, főleg, ha abban amúgy sem vagyok jó. Egy biztos Fairy jól mondta. Kihagyhatatlan.:)
Vissza az elejére
Weboldal
Butyok
szo nov 13 2010, 09:28
Regisztrált tag #66
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54
Lakóhely: Sopron
Üzenetek: 403
Fairy: Ez a film nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Köszi az ajánlást, már csorog is lefelé...
Vissza az elejére
Weboldal
ariane
szo nov 13 2010, 09:33
Regisztrált tag #8
Regisztrált: sze okt 27 2010, 10:31
Lakóhely: Stockerau
Üzenetek: 37
Én olvastam is és láttam is.A film meg sem közelíti a könyvet érzelmileg. A könyvet nehezebb volt követni,de csak az elején.Szerintem pedig a könyv az ami kihagyhatatlan,de az is igaz hogy először olvastam aztán láttam .Mindig megfogadom hogy könyv után nincs film,de nem bírom megállni.Aztán mindig csalódok......
Vissza az elejére
termosz
szo nov 13 2010, 10:22
Regisztrált tag #62
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41
Üzenetek: 272
Utoljára azt/azokat láttam, ami(ke)t a másik topicba beírtam. (BL filmek) Így inkább azt "ajánlom be" így vakon, ami a következő filmem lesz, ha végre a könyv végére érek.

My Sister's Keeper (A nővérem húga)

" Amerika keleti partvidékén egy tipikus kertvárosi házban él egy tipikusnak koránt sem mondható háromgyermekes család. A legidősebb testvér, Jesse már a "sötét oldalon" jár, a középső lány Kate súlyos leukémiás, akinek életben maradásáért a két szülő ádáz küzdelmet vív, a húg Anna pedig - a tudomány jóvoltából - eleve azért született meg, hogy genetikailag megfelelő donor legyen a nővére számára. Amikor a beteg Kate körül forgó családi élet ellen lázadó tizenhárom éves Anna beperli szüleit, hogy önrendelkezési jogot nyerjen a saját teste fölött, minden megbolydul..."
/ Az idézet a könyv belső borítójából való /

Vélemény: eddig a könyv felén vagyok még csak túl, de a film már hónapok óta a gépemen van. *erős* trailer alapján nagyon megtetszett, Cameron Diaz-t szeretem eleve és kíváncsi is vagyok milyen alakítást nyújt egy ilyen drámában. Akinek megjön a kedve hozzá nézze meg az előzetest, aztán kiderül mennyire tetszik majd..
Vissza az elejére
Butyok
h nov 15 2010, 09:10
Regisztrált tag #66
Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54
Lakóhely: Sopron
Üzenetek: 403
Szombaton ahelyett, hogy aludtam volna, még egy filmet letudtam a gépemen lévők közül.

A csúf igazság - amerikai vígjáték

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze - és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere: fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a főnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz - és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak. A pár marakodva, versengve ismerkedik a csábítás fortélyaival. Egymás büszkeségét szeretnék megtörni, míg végül, mindketten megtörnek. Mert persze egymásba szeretnek. De ez még nem a vége a történetnek.


Vélemény: Igazándiból szeretem az ilyen love storys vígjátékokat, még ha amolyan tucafilmek is néha. Engem szórakoztatnak, szóval nem meglepő, ha azt mondom, ez is tetszett. Az a fajta vígjáték, amit akár még egyszer megnéznék valamikor.
Vissza az elejére
Weboldal
Fairy
h nov 15 2010, 09:15
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Ez a film nagyon emlékeztet engem a koreai Art of Seduction c. filmre. Csak ott a nő és a pasi is nagy svindler volt és azon versenyeztek, ki tudja jobban átverni a másikat
Vissza az elejére
Ezael
h nov 15 2010, 09:20
Regisztrált tag #11
Regisztrált: cs okt 28 2010, 12:09
Üzenetek: 218
Hát azt hiszem, ezt azért sokan ismerni fogják, de azért leírom, ha már épp azt néztem még az este.:)

Csengetett, Mylord?

Az 1920-as évek Angliája. London előkelő negyedében él a megözvegyült Lord Meldrum öccsével, anyósával, két lányával és persze a személyzetttel. A Meldrum házban lakó szakácsnő, inas, komornyik, szobalány élete szorosan összefonódik őlordsága és családja életével; sokszor túlságosan is, mármint ami a fiatal, szemrevaló szobalányokat illeti. Szóval a londoni mindennapok tanúi lehetnek a nézők, de nem akármilyen módon, hanem a jellegzetes angol humor tálalásában.

Port. hu nekem is jó barátom. :P
Minden esetre ez véleményem szerint még mindig a legjobb vígjáték sorozat. Máig nem sikerült megunnom.
Vissza az elejére
Weboldal
Fairy
v nov 21 2010, 12:30
Fairy

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14
Lakóhely: Miskolc
Üzenetek: 527
Nézi valaki a Supernatural 6. évadát?
Bevallom, nem nagyon jön be eddig, de ez az utolsó 9. rész nagyon ott volt.

Spoiler!

Ez az X-aktás feeling, totálisan bejött. Dean, ahogy elrabolják az "UFÓ-k", és Sam, aki ahelyett, hogy aggódna, csajozik. Meg a tündérek. Beteg volt nagyon. Az a jelenet, ahogy Sam levezeti, hogy ha lenne lelke csak szenvedne, halálos volt
Vissza az elejére
Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System