Fórumok
Varázsskatulya - titkos vágyaid rejtekhelye :: Fórumok :: Varázsskatulya általános :: Néznivalók, animék, mangák, filmek |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
Milyen filmet/sorozatot láttál legutóbb, hogy tetszett? Mit ajánlanál? |
Oldal: >> | |
Moderátorok: Fairy, Juckó
|
Szerző | Üzenet | ||
Butyok |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #66 Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54Lakóhely: Sopron Üzenetek: 403 | Szerintem egyértelmű. ![]() Nem vagyok egy nagy filmnézős típus, aminek nagyon egyszerű oka van: túl sok animét nézek egyszerre, és sajnálom az időt egy másfél-két órás filmtől... XD Főleg, hogy egyre nehezebb jót is találni. Ma takarítást végeztem a gépen, hogy helyet csináljak egy sorozatnak, így gondoltam elkezdem elfogyasztani azt a pár filmet ami épp a helyet foglalja. Egy volt ezek közül a Date Night (Párterápia), amit pár perce fejeztem be. Phil (Carell) és Claire Foster (Fey) értelmes, kedves emberek, van két gyermekük, meg egy kertvárosi házuk New Jerseyben. Fosterék hetente elmennek "randizni" - minden héten ugyanaznap, ugyanoda -, hogy ébren tartsák az ifjúkori lángolást. Beszélgetéseik a randin is hamar visszatérnek az otthoni témákhoz. A munka, a gyereknevelés kimeríti őket, így a randik ritkán vezetnek előjátékhoz - vagy bármiféle játékhoz -, főleg nem romantikához. Mikor végignézik, ahogy legjobb barátaikat - egy másik kertvárosi házaspárt - felörli egy roppant hasonló élet, Phil és Claire aggódni kezd, mi vár rájuk: totális közöny és végül a válás. Hogy kikapcsolja a randin a robotpilótát, és kicsit feldobja az életüket, Phil úgy dönt: ideje váltani. Elviszi Claire-t Manhattan legmenőbb éttermébe. De mivel nem foglaltak asztalt, kénytelenek beülni valaki más helyére. Mi bajuk lehet belőle? Phil és Claire mostantól a Tripplehorn házaspár. Azonban az igazi Tripplehornék, mint kiderül, tolvajok, akik igen veszélyes emberektől loptak, és most két korrupt zsaru üldözi őket. Phil és Claire menekülni kényszerül, mielőtt a rizottót befejezhetnék, és hamar rájönnek: párterápiájuk szörnyen mulatságosan félrecsúszott. Egy sor veszélyes kalandon kelnek át, hogy megmentsék életüket és a házasságukat. Vélemény: Nem hagyott bennem mély és maradandó nyomokat, de egy másfél órás kikapcsolódásnak elment. Voltak benne poénos jelentek (pl. a taxival összeragadós autósüldözés) és nagyon gázak (ez különösen a legvégére igaz, mikor vonaglottak a színpadon XD) is. Nem bántam meg, hogy láttam, de nem ülnék le elé mégegyszer. ![]() | ||
Vissza az elejére |
| ||
Fairy |
| ||
Fairy![]() ![]() ![]() Regisztrált tag #1 Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14Lakóhely: Miskolc Üzenetek: 527 | Nah, én meg végre utolértem magam a Supernaturallal. Bevallom ez a 6. évad egyelőre nem nyerte el igazán a tetszésemet. Remélem lesz azért ez jobb is. Mostanában néztem meg Az időutazó felesége c. filmet. Nem tudom ki látta vagy ki nem, de szerintem érdemes egyszer megnézni. Nekem legalábbis nagyon tetszett. A történet (Port.hu-ról másoltam): A férfi harminc éves volt, amikor találkoztak, a lány csak hat. A férfi harminc éves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. A férfi különleges genetikai hibával született: előre megjósolhatatlan pillanatokban, irányíthatatlanul kizuhan a saját korából, és egy más korban, más helyen jelenik meg, hogy azután előbb-utóbb visszasodródjon félbeszakított életébe. Egyetlen biztos pontja a lány, akihez mindig visszatér. Minden meg is történik köztük, ami hétköznapi szerelmesekkel megtörténhet: csak nem a szokásos sorrendben. De öregen és fiatalon, váratlan helyzetekben és vágyott pillanatokban is nagyon szeretik egymást. Csak két dologtól félnek: nem tudják, közös gyerekük örökli-e a betegséget, és nem tudják, mikor jön a halál. Mert azt tudják, hogyan jön: mindketten látták már a férfit lőtt sebbel meghalni. Igaz, akit bármerre sodorhat az idő, az nem hal meg teljesen. Véleményem szerint érdemes megnézni. Épp most vadászok a könyvre, hogy elolvashassam, mert szerintem az még jobb lehet, mint a film (a könyvek mindig jobbak ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
Ezael |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #11 Regisztrált: cs okt 28 2010, 12:09Üzenetek: 218 | A könyv jobb, suliban csoporttársam olvasta. Azt mondta róla, hogy nem lehet letenni.:) A filmet pedig láttam. Kicsit szomorú is, és mégsem. Nehéz lenne róla véleményt mondani, főleg, ha abban amúgy sem vagyok jó. Egy biztos Fairy jól mondta. Kihagyhatatlan.:) | ||
Vissza az elejére |
| ||
Butyok |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #66 Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54Lakóhely: Sopron Üzenetek: 403 | Fairy: Ez a film nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Köszi az ajánlást, már csorog is lefelé... ![]() | ||
Vissza az elejére |
| ||
ariane |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #8 Regisztrált: sze okt 27 2010, 10:31Lakóhely: Stockerau Üzenetek: 37 | Én olvastam is és láttam is.A film meg sem közelíti a könyvet érzelmileg. A könyvet nehezebb volt követni,de csak az elején.Szerintem pedig a könyv az ami kihagyhatatlan,de az is igaz hogy először olvastam aztán láttam .Mindig megfogadom hogy könyv után nincs film,de nem bírom megállni.Aztán mindig csalódok...... | ||
Vissza az elejére | | ||
termosz |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #62 Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:41Üzenetek: 272 | Utoljára azt/azokat láttam, ami(ke)t a másik topicba beírtam. (BL filmek) Így inkább azt "ajánlom be" így vakon, ami a következő filmem lesz, ha végre a könyv végére érek. My Sister's Keeper (A nővérem húga) " Amerika keleti partvidékén egy tipikus kertvárosi házban él egy tipikusnak koránt sem mondható háromgyermekes család. A legidősebb testvér, Jesse már a "sötét oldalon" jár, a középső lány Kate súlyos leukémiás, akinek életben maradásáért a két szülő ádáz küzdelmet vív, a húg Anna pedig - a tudomány jóvoltából - eleve azért született meg, hogy genetikailag megfelelő donor legyen a nővére számára. Amikor a beteg Kate körül forgó családi élet ellen lázadó tizenhárom éves Anna beperli szüleit, hogy önrendelkezési jogot nyerjen a saját teste fölött, minden megbolydul..." / Az idézet a könyv belső borítójából való / Vélemény: eddig a könyv felén vagyok még csak túl, de a film már hónapok óta a gépemen van. *erős* ![]() ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
Butyok |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #66 Regisztrált: cs okt 28 2010, 06:54Lakóhely: Sopron Üzenetek: 403 | Szombaton ahelyett, hogy aludtam volna, még egy filmet letudtam a gépemen lévők közül. ![]() A csúf igazság - amerikai vígjáték A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze - és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere: fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a főnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz - és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak. A pár marakodva, versengve ismerkedik a csábítás fortélyaival. Egymás büszkeségét szeretnék megtörni, míg végül, mindketten megtörnek. Mert persze egymásba szeretnek. De ez még nem a vége a történetnek. Vélemény: Igazándiból szeretem az ilyen love storys vígjátékokat, még ha amolyan tucafilmek is néha. Engem szórakoztatnak, szóval nem meglepő, ha azt mondom, ez is tetszett. ![]() ![]() | ||
Vissza az elejére |
| ||
Fairy |
| ||
Fairy![]() ![]() ![]() Regisztrált tag #1 Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14Lakóhely: Miskolc Üzenetek: 527 | Ez a film nagyon emlékeztet engem a koreai Art of Seduction c. filmre. Csak ott a nő és a pasi is nagy svindler volt és azon versenyeztek, ki tudja jobban átverni a másikat ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
Ezael |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #11 Regisztrált: cs okt 28 2010, 12:09Üzenetek: 218 | Hát azt hiszem, ezt azért sokan ismerni fogják, de azért leírom, ha már épp azt néztem még az este.:) Csengetett, Mylord? Az 1920-as évek Angliája. London előkelő negyedében él a megözvegyült Lord Meldrum öccsével, anyósával, két lányával és persze a személyzetttel. A Meldrum házban lakó szakácsnő, inas, komornyik, szobalány élete szorosan összefonódik őlordsága és családja életével; sokszor túlságosan is, mármint ami a fiatal, szemrevaló szobalányokat illeti. Szóval a londoni mindennapok tanúi lehetnek a nézők, de nem akármilyen módon, hanem a jellegzetes angol humor tálalásában. Port. hu nekem is jó barátom. :P Minden esetre ez véleményem szerint még mindig a legjobb vígjáték sorozat. Máig nem sikerült megunnom. | ||
Vissza az elejére |
| ||
Fairy |
| ||
Fairy![]() ![]() ![]() Regisztrált tag #1 Regisztrált: sze okt 27 2010, 06:14Lakóhely: Miskolc Üzenetek: 527 | Nézi valaki a Supernatural 6. évadát? Bevallom, nem nagyon jön be eddig, de ez az utolsó 9. rész nagyon ott volt. ![]() Spoiler! Ez az X-aktás feeling, totálisan bejött. Dean, ahogy elrabolják az "UFÓ-k", és Sam, aki ahelyett, hogy aggódna, csajozik. ![]() ![]() ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
Oldal: >> | |