Üdvözlő üzenet!


Oldal on vasárnap 01 augusztus 2021 - 11:35:25 | by Fairy

Üdvözlet a Varázsskatulyán! Mielőtt távozol, hagyj nyomot magad után egy kommenttel.Köszöntünk a Varázsskatulyán!


Mivel az oldalon MM regények és novellák fordításával és írásával foglalkozunk, immár sok-sok éve, ezért az oldalt kizárólag 18 éven felüliek látogathatják. Amennyiben nem vagy még nagykorú, hagyd el az oldalt.
Regisztrációkor, aki nem adja meg a születési dátumát, annak a tagságát nem engedélyezzük.

Nézz szét bátran és, ha tetszik, amit találsz, várjuk a véleményedet.


Javasoljuk, mindenki olvassa el a GYIK-ot!


Üdv,
Fairy és Juckó

Frissítés 2021. június 13.


Frissítések on vasárnap 13 június 2021 - 09:43:14 | by Fairy

2021. június 13.
Sziasztok!

Hoztunk nektek némi olvasnivalót


Fairy fordításai:


Heidi Cullinan - Marie Sexton: Olasz módra - 6. fejezet

Amber Kell: Falkától falkáig - 4. fejezet - Figyelem! A történet a 3. fejezettől jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Juckó fordításai:

Kate Steele: Gyógyulás 6. fejezet Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első kötethez (vagy korábban volt értelmes hozzászólása a Gyógyuláshoz).

Stormy Glenn: Túl a sötétségen 14. fejezet Figyelem! A történet a 13. fejezettől jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Olvasásra ajánljuk!

Fairy ajánlja:

S. A. Locryn: Gyufaláng - MMJuckó ajánlja:

N. R. Walker: Spencer Cohen története - MMJó olvasást kívánunk!
Némi tisztázandó - OLVASD EL!


Oldal on kedd 25 május 2021 - 11:15:17 | by Fairy

Sziasztok!

Az utóbbi pár napban észrevettük Juckóval, hogy vannak olyan dolgok amelyeket valahogy félreértettetek és tisztázásra szorulnak.

1. Először is a legfontosabb: Legyetek szívesek elolvasni a kiírt információkat/híreket és nem árt a GyIK-ot sem tanulmányozni. Mióta újra nyitottunk sok olyan kérdésbe/kérésbe futottunk, ami egyértelműen le van írva a hírekben, csak el kellett volna olvasni.

2. Jelszókérés: Jelszót csak akkor kell kérnetek, ha valamelyik befejezett novella/fanfiction érdekel titeket. Ezeket bárki olvashatja, aki valamilyen módon aktív az oldalon.
Ha pedig valamelyik befejezett regényünk érdekelne, amelyhez korábban már írtatok hozzászólást (értelmes, egy mondatnál hosszabb hozzászólást), akkor szintén kérjétek a jelszót.

3. Szabadon olvasható fejezetek: Sok embernél észrevettük, hogy csak az első fejezetet olvasta el és úgy írt értékelést és odaírta, szívesen olvasná tovább. Emberek! Nem csak egy fejezet olvasható szabadon!

A fejezetek alján az a kis szám és nyilak azt jelzik, hogy mehetsz a következő fejezetre.Ez itt egy legördíthető menü, nyugodtan használjátok:


Minden történetnél jelezzük az utolsó szabadon elérhető fejezetnél, hogy onnantól kezdve jelszavas (A regény végéhez a jelszót kommentálás után megkapod) és csak komment után tudsz tovább olvasni. Nem kell külön kérni a jelszót!

4. Jelszavak kiküldése: Minden este 6 és 7 óra között vagy akörül küldjük ki az utóbbi 24 óra kommentjei alapján a jelszavakat. Ha hozzászólást írtál valamelyik történethez nem kell külön kérned a jelszót. Lásd a 2. pontot!

5. Kommentelés: A történetekhez még mindig csak azt fogadjuk el, ha 1 mondatnál többet írtál és az nem abból áll, hogy Köszi, jó volt. Vagy leírtad az első fejezet mondandóját. Értelmes 2-3 mondatot mindenki össze tud hozni. Attól, hogy mindenhova odaírod egy mondatban, hogy tetszett, mert szereted pl az alakváltós könyveket, még nem jutsz jelszóhoz.

6. Jelszavak beírása: Figyeljetek oda, hogy a megkapott jelszavakat pontosan írjátok be! Úgyis mindenki másol, de arra nagyon oda kell figyelni, hogy se a jelszó előtt, se utána ne legyen semmilyen szóköz, mert különben érvénytelen jelszó üzenetet kapsz.


Ami pedig szintén fontos lenne és nagyon várjuk, az a visszajelzés Tőletek, hogy mi a véleményetek a Skatulya új kialakításáról. Mennyire lehet átlátni a menüket, vagy épp tetszik-e a grafikus megoldás a történetekhez való eljutásnál. Elég informatív így? Tegyünk hozzá vagy vegyünk el belőle? És pl. a terveinknél is szívesen vesszük a véleményeket, hogy lássuk, mi az, amit vártok vagy mi az ami érdekel/nem érdekel benneteket. Vagy például mennyire tetszik az új menüpont az olvasó ajánló? Érdemes vele foglalkoznunk vagy nem érdekel titeket?

Fairy és Juckó

Visszatértünk!


Oldal on vasárnap 23 május 2021 - 09:15:08 | by FairyKöszöntünk Mindenkit!


Nem egészen egy hónapnyi leállás után visszatértünk és sok-sok változtatást hoztunk magunkkal. Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakat és ne ugorjatok rögtön a frissekre.

Először is, ahogy azt látjátok, új dizájnunk lett. Köszönet Juckónak a csodás munkáért.

Másodszor, amit könnyen észrevehettetek, hogy teljesen megváltozott a menürendszer. Van, ami eltűnt és van, ami eddig nem volt.

Az egyik nagyobb változtatás, hogy lekerült az oldalról minden anime, manga, film, dorama fordításunk. Nem kell megijedni, nem vesztek el. Mindent átmentettünk egy archív oldalra, melyet megtaláltok ITT. A blogon van egy chatbox, ha valami hibát vagy hiányosságot találtok, nyugodtan írjatok. Akkor is, ha kerestek valamit. Megpróbálunk segíteni.

És most nézzük a menüket. Reméljük, hogy sokkal átláthatóbb és szebb lett, mint korábban volt.

Amint látjátok készült egy Aktuális, Befejezett és Tervezett menüpont. Mindegyik alatt megtaláljátok szétbontva ki melyiket készítette (illetve a közöseket). Szerintem ezek egyértelműek. Az egyik új változás, hogy bekerült a Közös fordítások menü, ugyanis Juckóval úgy döntöttünk vannak olyan történetek/sorozatok, amelyeket mind a ketten nagyon szeretünk és közösen fogjuk fordítani nektek.

Mivel úgy láttuk, hogy korábban nagyon összeömlesztett és átláthatatlan volt a történeteink listája ezért az egészet teljesen megreformáltuk. Minden menüpont alatt a kis képekre kattintva tudtok továbbjutni egy-egy történet főlapjára.
A főlapon találtok egy borítót (már, aminek van) pár fontos információt róla és két további linket: Szabadon olvasható fejezetek valamint Teljes történet jelszóval védve.

A történeteknél észre fogjátok venni, hogy nem csak jelszavaztuk őket, de másolásvédelemmel is elláttuk. Meguntuk, hogy időnként itt-ott felbukkannak a fordításaink az engedélyünk nélkül.

A jelszavakat minden este 6-7 óra között küldjük ki!

Korábban már leírtuk, hogy működik majd a rendszer, de azért bemásolom ide is, hátha valaki nem olvasta korábban.

FIGYELEM! A történetekről a véleményét mindenki legyen szíves az adott történet alatt megírni. Nem chatben, nem fórumon, nem máshol. Ha a történet alá nem írsz véleményt, nem fogod olvasni a folytatást!

Sorozatok – több fejezetes történetek: ugyanúgy felkerülnek, mint eddig. Egy bizonyos részig, mindenki számára olvashatóak lesznek. Azonban a történet végét (a történet hosszától függően döntjük el, honnan lehet majd csak jelszóval olvasni) csak az kapja meg, akinek minimum 1 hozzászólása van az adott történethez. Ez viszont legyen értelmes, kerek mondatokban és legalább 3-4 mondatos és ne csak annyiból álljon, „köszi, jó volt”. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.)

Tehát azok, akik írták, hogy csak teljes történeteket olvasnak, ők sem maradnak le semmiről, hiszen, úgyis akkor olvasnak, amikor befejezett. Így, amikor átkerül egy történet a befejezettek közé, elkezdhetik olvasni és még mielőtt a végére érnének, írnak pár sort az addig olvasottakról és mire a végére érnek, meg is kapják a belépési jelszót.

Novellák/fanfictionök: Teljes egészében jelszóval védettek. Ezekhez hozzáférést mindenki kaphat, aki bármilyen módon AKTÍV. Ezeknél a történeteknél kérjük, hogy, aki szeretné olvasni jelezze a Fórum Jelszókérő topikjában.

Skatjáték történetek: Mindenki számára szabadon elérhetőek maradnak, mivel ezeket a ti közreműködésetekkel írtuk/írjuk meg.

A aktuális fordításainkhoz (amelyeket ezentúl jelszavazunk) MINDENKINEK kiküldtük a jelszavakat, akik korábban már kommenteltek hozzájuk. Ha valaki úgy gondolja, hogy ő kommentelt, mégsem kapta meg az legyen szíves ugyanúgy a fórum Jelszókérőjénél jelezni. Azonban, akik korábban annyival letudták, hogy Kösz jó volt. Várom a folytatást vagy hasonlóval, azok szándékosan nem kaptak emailt. Legyenek szívesek pár mondatos, normális véleményt írni.

Befejezett munkáink: Mindegyik le van jelszavazva. Akik már olvasták korábban és szeretnék újra olvasni (és kommenteltek), azok jelezzék a Jelszókérő topikban és mi elküldjük mindenkinek azokhoz a jelszót, ami érdekli őt.

Akik még nem olvasták őket, de szeretnék: olvassák el a Szabadon olvasható fejezeteket, kommenteljenek és máris megy a jelszó a folytatáshoz.

Tudom, sokatoknak kicsit bonyolultnak tűnik a dolog, de nem az. Hamarosan bele fog rázódni mindenki az új rendszerbe.

FÓRUM: nagyon örülnénk, ha újra élénk beszélgetések folynának a fórumon, ezért azt is megváltoztattuk. Törültük a régi, felesleges topikokat és újakat hoztunk létre. De bárki hozhat létre újat, amennyiben úgy gondolja, hogy igény lehet rá.

S.O.S. - ha döcög, elakadt, nem működik - ezt a nem regisztrált tagok is láthatják. Itt lehet jelezni, ha valami gond van a belépéssel.

Minden, ami Varázsskatulya - A nevében minden benne van. Ezen belül több topikot is találtok:
Projekt-kibeszélő: ide várjuk a véleményeket a futó, befejezett, tervezett munkáinkkal kapcsolatban. Használjátok! Nekünk jó visszajelzés, hogy merre menjünk tovább.
Jelszókérő: benne van a nevében, hogy itt kérhettek jelszót a történetekhez.
Ötletbörze: várjuk a javaslatokat, milyen könyveket látnátok szívesen lefordítva nálunk. Megnézzük mindegyiket és majd meglátjuk nekünk is bejön-e.
Véleményed az oldalról, hibabejelentés: egyértelmű.

A többi fórumrészt nem írom le, szerintem egyértelműek. Egyet azonban még megemlítenék: Az első 5 Fórumsztori története bekerült a Fórumsztorik archívum részbe, innen letölthetitek őket.
Illetve, ahogy azt már korábban írtuk, bárki készíthet új témákat.


Bekerült egy új menüpont: Olvasásra ajánljuk! Úgy gondoltuk Juckóval, hogy talán szívesen fogadnátok tőlünk könyvajánlókat akár MM akár hetero témákban. Időről, időre hoznánk nektek amolyan olvasónapló féléket, hogy kedvet csináljunk nektek a kedvenceinkez. A nagyon-nagyon nagy kedvenceket lefordítjuk. (Azonban, ha valamelyik könyv felkelti a figyelmeteket és örülnétek a fordításának, akkor a Fórum/Ötletbörze részében vagy az ajánlónál jelezhetitek nekünk és majd elgondolkodunk rajta. (Ez csak az MM könyvekre vonatkozik, hetero könyveket nem fogunk fordítani, legalábbis egyelőre biztosan nem.) Egyelőre csak két ajánló került fel Fairy-nél, de majd láthatjátok, hogy Juckó is készül nektek párral.

Ennyi lett volna a fontos tudnivaló. Kérdés, óhaj, sóhaj, panasz esetén írjatok a hír alatt hozzászólást vagy a fórumon.
Komolyan örülnénk neki, ha nem csak jönnétek és mennétek, hanem elmondanátok a véleményeteket. (A jelszórendszer marad! )

És ezennel jó olvasást kívánunk a mai friss olvasnivalókhoz!

Fairy és JuckóFairy fordításai:

Luana: A sors ajándéka - Prológus - Elkezdődik Az emberek árnyékában 3. kötete, ezúttal Luis főszereplésével. Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki az előző kötethez írt kommentet.

Heidi Cullinan - Marie Sexton: Olasz módra - 5. fejezet

Amber Kell: Falkától falkáig - 3. fejezet - Figyelem! Innentől a történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Juckó fordításai:

Angelique Jurd: Jesse mosolya 19-20. fejezet

Andrew Grey: Szerelem tálalva - 3. fejezet Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki az előző kötethez írt kommentet.

Stormy Glenn: Túl a sötétségen 13. fejezet Figyelem! Innentől a történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Olvasásra ajánljuk!

Fairy ajánjla:

Sebastian Barry: Végtelen napok - MM

L. A. Fiore: Bestia - HeteroOldal:       >>  

Archívum

Változások 2 Fairy @ (24 ápr : 16:16) (Oldal)
Változások Fairy @ (22 ápr : 19:03) (Oldal)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket! 2021. Fairy @ (04 ápr : 09:03) (Frissítések)
Boldog 18. születésnapot Varázsskatulya Fairy @ (28 febr : 10:31) (Frissítések)
Frissítés 2021. január 31. Fairy @ (31 jan : 09:20) (Frissítések)
Fórumjáték - felmérés Fairy @ (09 jan : 11:36) (Oldal)
Boldog új évet! 2020 Fairy @ (31 dec : 13:56) (Egyéb)
Boldog karácsonyt! Fairy @ (24 dec : 15:27) (Hírek)
Mikulás 2020. Fairy @ (06 dec : 12:37) (Frissítések)
Frissítés 2020. november 08. Fairy @ (08 nov : 12:28) (Frissítések)
Frissítés 2020. október 18. Fairy @ (18 okt : 10:24) (Frissítések)