Frissítés 2018. március 11.

Írta: Fairy - vasárnap 11 március 2018 - 13:47:10 | Hozzászólás: 0

2018. március 11.

Juckó fordításai:


Andrew Grey: A szerelem íze 11. fejezet

Várjuk a hozzászólásaitokat!


Nyomtatóbarát változat

Boldog 15. születésnapot Varázsskatulya

Írta: Fairy - szombat 24 február 2018 - 14:36:19 | Hozzászólás: 2


2018. február 24.
Számomra is hihetetlennek tűnik, de a Varázsskatulya bizony most töltötte be a 15. születésnapját. Csodálatos igaz? Annyi minden történt ez alatt a 15 év alatt, hogy azt szinte felsorolni sem lehetne. Hullámvölgyek és hullámhegyek váltogatták egymást, többször is be akartam zárni, de még mindig itt vagyunk.
Reméljük, itt is maradunk még egy jó darabig.

És most lássuk, mi mindennel készültünk nektek eme jeles nap alkalmából.


Fairy és Juckó

Hólepte remény - Extra 4. - Beau & Trace - Valentin nap és egyéb bonyodalmak
Hólepte remény - Extra 5. - Ry & Rafe - Valentin nap és egyéb bonyodalmak Ry és Rafe módra


Fairy:

Dream Winchester: Vonyítás 10. fejezet - Ezzel a történet a végéhez ért

Luana: Az emberek árnyékában I. kötet - Selyemsál: Prológus - a fórumos szavazáson ez a sorozat győzött, úgyhogy íme elhoztam nektek a prológust. Rövidke, amolyan kedvcsináló. Annyit hozzátennék, hogy többen írtátok a fórumban hogy nem vagytok oda a hárman-párban sztorikért. Én sem. De adjatok nekik egy esélyt, mert igazán imádni valóak a fickók és a történet is izgalmas. Juckó a megmondhatója, mert ő is nagyon utálja, ha egy sztoriban nem ketten vannak egy szerelmi kapcsolatban.


Iria: Csak az enyém - 16-17. fejezet - ezzel ez a történet is befejeződött.Juckó:

Andrew Grey: A szerelem íze - 10. fejezet


Fairy és Juckó
Nyomtatóbarát változat

Frissítés 2018. február 03.

Írta: Fairy - szombat 03 február 2018 - 20:24:42 | Hozzászólás: 5

2018. február 03.
Fairy fordításai:


Dream Winchester: Vonyítás 9. fejezet

Jó olvasást!


Nyomtatóbarát változat

Fórum

Írta: Fairy - szerda 24 január 2018 - 11:12:45 | Hozzászólás: 2

2018. január 24.


Juckóval próbálunk egy kis kommunikációt kicsalni belőletek, ezért a Fórumon nyitottunk egy részt, ahol különböző cikkeket, híreket lehet megosztani a többiekkel és azokat ki lehet tárgyalni.A fórumrész neve: Lássuk, mi hír a nagyvilágban...
Ezen belül tudtok különböző témákat nyitni és azokat kitárgyalni. Én már el is indítottam egy Facebook-bejegyzéssel, ami ma délelőtt akasztott ki elég rendesen.

Nagyon örülnénk, ha megosztanátok velünk/egymással a gondolataitokat és egy kicsit élnétek.
Hiába tettem fel két filmismertetőt is két napja a fórumba, nagy ívben letojtátok azt is.

Másik kommunikációs csatornánk a Facebook csoportunk. Ez egy zárt csoport, csak a tagok látogathatják, ezért, ha netán valaki azért félt eddig belépni, mert nem akarta, hogy ismerősei tudják, nyugodjon meg, nem fogják tudni miről ír vagy beszélget.
Akár titkossá is tehetjük, csak jelezzétek felénk, ha van ilyen igényetek. Várunk ott is mindenkit sok szeretettel.
Tegnap a csoportban már megkérdeztem, hogy melyiket preferáljátok jobban: a fórumot vagy a csoportot. Egyelőre döntetlen az állás. Itt is nyugodtan megírhatjátok, hogy feleslegesen ne törjük magunkat, Juckóval.

Legyetek szívesek és beszélgessetek velünk/egymással!

Nyomtatóbarát változat

Frissítés 2018. január 20.

Írta: Fairy - szombat 20 január 2018 - 11:26:47 | Hozzászólás: 2

2018. január 20.Egy kis frissítés. A Facebook-csoport egy-két tagjának sugallatára megpróbáljuk, hogy többször kaptok frissítést, kis adagokban. Hátha, akkor kicsit feléledtek és végre aktívak lesztek. És itt nem csak a hozzászólásokról van szó, hanem a chat és fórum használatáról. Ne kelljen csalódnunk, oké?

Juckó fordításai:


Stormy Glenn: Egy macska öröme 11. fejezet

Várjuk a hozzászólásaitokat!


Nyomtatóbarát változat

B.U.É.K. 2018

Írta: Fairy - vasárnap 31 december 2017 - 12:24:35 | Hozzászólás: 2


2017. december 31.
Lám, lám, alig pár napja volt szenteste és íme, itt az év utolsó napja. Hihetetlen igaz?

Megnéztem, hogy tavaly ilyenkor mit írtam és mit vártunk Juckóval a 2017-es évtől. Íme ezek voltak:

- Jobb évet
- Kevesebb munkát
- Több szabadidőt
- Több megértést
- És persze sokkal aktívabb látogatókat


Akkor most lássuk hogy látjuk mi a dolgot.

Juckó:
A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak hasonlókat tudok kívánni. Jó lenne minél többet megvalósítani a terveinkből, de ehhez szeretnénk azt is elérni, hogy ti is legyetek részesei a Skatulya életének. Nem nyaggatásként írjuk mindig, hogy kommenteljetek, írjatok. Sokkal nagyobb lendülettel vágunk még egy fárasztó nap után is az írásba vagy fordításba, ha látjuk, hogy van némi élet az oldalon. Rohanó életet élünk, tudom, ezen nem lehet változtatni, de ha a Skatulyára jöttök, örülnénk, ha nem csak átmeneti vendégként "jöttem-láttam-rohanok is tovább" pillanatokat töltenétek itt, hanem itt hagynátok a gondolataitokat, véleményeteket, esetleg javaslataitokat.

Fairy:
Azt nem igazán tudnám megmondani, jobb vagy rosszabb lett-e az idei év, már nem emlékszem az előzőre. De nem volt rossz évem. Ami a kevesebb munkát illeti, na ez igazán érdekesen alakult. Januárban, bár ugyanott dolgozom, ahol az utóbbi 15 évben, más fenntartóhoz kerültem, más munkákat kaptam. Van, aminek örülök, mert szeretem csinálni és van, amit nagyon sajnálok, hogy kivettek a kezemből, mert szerettem csinálni. De annak örülök, hogy valahogy - bár vannak hajtósabb időszakok - mégis több üresjáratom van. Aminek főleg Ti örülhettek, mert így sikerült befejeznem több fordításom is. A szabadidő viszont nem változott. Ugyanannyi a szabadságom és a szabadnapom, mint volt. De igyekeztem jól tölteni. (Ami néha azzal járt, hogy lusta voltam és nem csináltam semmit - de Istenem, milyen jólesett! ) Úgy veszem észre, hogy a több megértés viszont egyáltalán nem jött be. Legalábbis nem tűnt fel, hogy nagyon megértőek lennének az emberek. És nem csak az éltemben, de az oldalon sem és sajnos a nagyvilágban sem. Ezen még dolgozni kell, emberek!

Ami pedig az aktívabb látogatókat illeti, sajnos ezzel kapcsolatban sem vettem észre túl sok pozitív javulást.
Tapasztalataink szerint szinte csak akkor jártok fel, amikor híre megy, hogy frissítés van az oldalon. A közbenső időben, mindig ugyanazt a pár embert látjuk. A hozzászólásokat megnézve is szinte mindig ugyanaz a pár ember veszi a fáradtságot, hogy értékelje a munkánkat. Itt köszönöm meg nekik, mert megérdemlik! Köszönjük! (És itt a tényleges, rendes hozzászólásokat értem, nem a Kösz, jó volt, hol a folytatás? típusú üzeneteket értem.) Ahogy Juckó is írta, minket tényleg az dob fel, ha látjuk érdekel titeket az, amit csinálunk. Anélkül olyan, mintha fizetés nélkül járnék be dolgozni - ami, ha apáca lennék és szamaritánus valahol a világ végén és így érezném jól magam megfelelne, de valljuk be: nem lennék jó apáca.
Félreértés ne essék: szeretjük mind a ketten, amit csinálunk. Szeretünk fordítani, szeretünk írni és szeretünk azon agyalni, vajon milyen történet tetszene nektek? De amikor lelkesen felkerül egy-egy történet/fejezet és alig kapunk rá valami reakciót, az nagyon el tudja rontani a napunkat.
Szóval! Legyetek szívesek rászánni azt a kis időt, míg odaírtok nekünk pár sort.
És nagyon szépen kérek mindenkit: használjátok azt a nyüves chatboxot és fórumot! Azért vannak!


És most térjünk át a mai napra és a frissítésekre.

Először is biztos észrevettétek, hogy megváltozott a dizájn. A munka nagy része ismét Juckót illeti. Tessék szépen megköszönni.

A másik nagy változást valószínűleg csak a szemfülesek vették észre. Mégpedig azt, hogy a menürendszer teljesen megváltozott. Levettünk az oldalról minden olyan írást, ami korábbi (vagy mostani) tagoktól került fel. Már évek óta csak a Juckóval közös vagy saját munkáink kerültek fel, feleslegesnek tartottuk tovább tárolni a többit. Szétválasztottuk a munkáinkat, amint azt jól láthatjátok.
Nagyon örülnénk, ha véleményeznétek akár a jelenlegi, akár a befejezett vagy tervezett írásokat/fordításokat.
És persze megmaradtak a közös írásaink.

Ami a manga, anime és egyéb fordításokat illeti: minden tervezett projektet dobtunk. A jövőben nem foglalkozunk velük. Nem mondom, hogy kinőttünk belőlük (de igen!), de már nem igazán köt le minket. Ahelyett, hogy ezekkel foglalkoznánk, több történetet fordítunk/írunk. (Majd meglátjátok, sok-sok tervünk van.)
A meleg filmek között még ott hagytam egyelőre a pár tervezettet, lehetséges, hogy még valamikor megcsinálom őket. Majd meglátom.

A változásról is nyugodtan megírhatjátok a véleményeteket, de azért egyet kikötnénk: a tagok írásai nem kerülnek vissza.


Na, lássuk a lényeget, amiért valójában jöttetek. (Gondolom a fenti részt a többség el sem olvasta!)

Fairy és Juckó

Elkészültünk a III. történetünkkel, amit a Skatjátékra készítettünk. Ezúttal azariel fejtette meg legelőször, így az általa megadott feltételek alapján készült el a történetünk. Reméljük neki is tetszeni fog és persze, mindenki másnak is Bevallom alaposan feladtad nekünk a leckét, azariel. Főleg azzal, hogy elég sok dolgot előre kikötöttél. Kíváncsian várjuk, hogy tetszik a mi verziónk.

3. történet címe: Szerelem a múltból
Megtaláljátok a Fairy/Juckó - Közös történetek - Skatjáték menüpont alatt.


Fairy:

Dream Winchester: Vonyítás 8. fejezet

Luana: Poros lámpás - 6-7. fejezet - ezzel Mikael és Jayden története a végéhez ért.

Iria: Csak az enyém - 12-15. fejezet

Illetve itt az átalakítás során észrevettem, hogy van pár írás, amit ugyan feltettem az oldalra, de valamiért frissítésként nem kerültek sorra. Ezeket a befejezett fordításaim közt találjátok.

darkmoore05: Újra élni - Snarry

oreiX: Irónia - Snarry

Zilidya: Csak - Snarry

Ew: „Harry Potter, halott vagy!” - Drarry

alisanne: Egy kiváló ötlet - SnupinJuckó:

Andrew Grey: A szerelem íze - 9. fejezet

Stormy Glenn: Egy macska öröme - 10. fejezet


Sikerekben gazdag, békés, boldog új évet kívánunk mindenkinek!


Fairy és Juckó

Nyomtatóbarát változat

Karácsony 2017.

Írta: Fairy - vasárnap 24 december 2017 - 16:07:53 | Hozzászólás: 3


2017. december 24.


A hírhez hozzászólni a LAN_THEME_-re kattintva tudtok!

Szinte hihetetlennek tűnik, de ismét itt van egy újabb Szenteste, immár a 14. a Varázsskatulya életében. Keményen kamaszodik az oldalunk, hamarosan felnőtt korba lép, ha az égiek is úgy akarják.
Ezért idén karácsonykor is egy kicsit szeretnénk Veletek is megünnepelni a karácsonyt, hiszen akik rendszeresen - vagy rendszertelenül - ide járnak, mind egy kisebb család részei vagyunk.

Remélem sokatoknak feltűnt, hogy idén a tavalyihoz képest sokkal több frissítés volt az oldalon és remélem, hogy ezt értékelitek is. Kívánom, hogy a jövő évünk legalább ilyen jól vagy még jobban alakuljon, mint az idei. Sok tervünk van és bízunk abban, hogy a terveink nagy részét meg is tudjuk majd valósítani.

Nagyon reméljük, hogy karácsonyi meglepetéseink elnyerik a tetszéseteket és jól fogtok szórakozni Daniel és Piotr, valamint Colin és Martin karácsonyi kalandjain. (És természetesen mindezt azzal háláljátok meg, hogy írtok nekünk sok-sok hozzászólást és jó sokat jártok ide majd a jövőben is.

És mivel is zárhatnám a jókívánságainkat, mint a szokásos kívánságokkal: egyetek, igyatok jó sokat, mulassatok jól az ünnepek alatt és persze, olvassatok minket!

Ezúton kívánunk a Varázsskatulya minden jelenlegi és jövőbeni látogatója részére nagyon szép karácsonyi ünnepeket.


Fairy és JuckóLássuk a mai ajándékainkat:

Fairy fordításai

Luana: Pasit karácsonyra - Daniel Morawski mogorva, örökké elégedetlen férfi, aki az emberek többségével ellentétben utálja a karácsonyi ünnepeket. De egy váratlan találkozás Piotrral a csodálatos irodalomtanárral mindent megváltoztat...


Juckó fordításai

Drew Hunt: Colin és Martin londoni karácsonya - a tavaly karácsonyra kapott Colin és Martin első karácsonya c. történet második része, ami öt évvel a két férfi megismerkedése után játszódik.
Engedjétek meg, hogy egy lengyel dallal kívánjak Nektek szép ünnepet (angol felirat van hozzá). Biztos vagyok benne, hogy sokan hallottatok már Jakub és Dawid párosáról, akik tavaly egy Roxette dal feldolgozásával kerültek be a köztudatba.
Idén ezzel a saját klippel készültek, amivel a homofóbia ellen és elfogadás mellett állnak ki. Szeress meg minket karácsonykor
Fairy
Nyomtatóbarát változat

Mikulás napi frissítés 2017.

Írta: Fairy - szerda 06 december 2017 - 17:56:20 | Hozzászólás: 7


2017. december 06.


Készültünk nektek egy kis Télapós frissítéssel. Reméljük, jól fogtok szórakozni a két történeten, amit hoztunk és cserébe megajándékoztok minket sok-sok hozzászólással.

Fairy fordításai

Evangeline Anderson: Lebilincselő karácsony - O'Briant az őrületbe kergeti, hogy párja már egy hónapja kerüli őt és nem mondja el mi a baja. Végül, mérgében és kétségbeesésében egy rizikós terv jut az eszébe, ami vagy a boldogsághoz vagy a végleges szakításhoz vezet...


Juckó fordításai

Keira Andrews: Nyolc éjszaka - Lucas McKenzie úgy gondolja, még az is jobb, ha a karácsonyi szünetet az idegesítő szobatársa családjával tölti, mint egyedül a kampuszon. Az utolsó dolog, amit várt, hogy sóvárogni fog Sam öccse, Nate után – vagy hogy a vágya viszonzásra talál.


Fairy és Juckó


Nyomtatóbarát változat

Oldal:       >>  

Archívum

Halloweeni frissítés - 2017. november 01. Fairy @ (01 nov : 15:15) (Frissítések)
Frissítés 2017. október 23. Fairy @ (23 okt : 20:43) (Egyéb)
Frissítés 2017. október 07. és Játék! Fairy @ (07 okt : 16:09) (Frissítések)
Egy kis szavazás Fairy @ (05 okt : 11:56) (Hírek)
Frissítés 2017. szeptember 30. Fairy @ (30 szept : 17:01) (Frissítések)
Skatjáték történet 2. - Nyári szünet Fairy @ (01 júl : 13:19) (Frissítések)
2017. május 28. - Gyereknapi frissítés Fairy @ (28 máj : 16:48) (Frissítések)