Üdvözlet

Facebook

az utolsó látogatásod óta

Online

Számláló

hírei 2017

Frissítés - 2015. október 31.
Fairy 31 okt : 22:25


2015. október 31.Boldog Halloweent mindenkinek :D Természetesen eme jeles ünnep alkalmából nem maradhat el egy kis frissítés. Reméljük élvezni fogjátok a mai felhozatalt.

Fairy

Original slash fordítás:
Iria: Csak az enyém - 3. fejezet - egy 17 fejezetes lengyel történet fordítása, amiben Tomek rájön, hogy nem is az kell neki, akiről eddig álmodozott...

Dream Winchester: Vonyítás - 1 fejezet - egy 10 fejezetes lengyel fantasy történet fordítása, ahol Demio egy éjszaka sebesült farkasra bukkan és ezzel megváltozik addigi élete...

Juckó

MM regény/novella fordítás: Jó utca, rossz ház /Teljes történet felkerült/ - egy igazi halloweeni történet
MM regény/novella fordítás: Egy macska öröme - 1. rész - a Dorombolás folytatása
MM regény/novella fordítás: Diszkrét csomagolás /Teljes történet felkerült/ - két rendőr és egy csomag
Jó olvasást mindenkinek!


Frissítés - 2015. szeptember 26.
Fairy 26 szept : 12:10
2015. szeptember 26.


Mai olvasnivalók:

Fairy

Snarry: alisanne: Esős napok és a hétfők
Original slash fordítás: Iria: Csak az enyém - 2. fejezet - egy 17 fejezetes lengyel történet fordítása, amiben Tomek rájön, hogy nem is az kell neki, akiről eddig álmodozott...

Juckó

MM regény/novella fordítás: William szíve - 2. fejezet - egy 4 részes hosszabb novella első része
MM regény/novella fordítás: Hóesés Seattleben /Teljes történet felkerült/

Közös történetek

Hólepte remény ~ Side storyk- Extra 2. - Beau és Trace 1.

És a terveinkhez is hozzátettünk még pár dolgot. Ezek amúgy folyamatosan fognak bővülni/csökkenni, attól függően, hogy lesz hangulatunk, kedvünk, hogy tetszik meg valami. Sok-sok tervünk van még :)Jó olvasást mindenkinek!


Frissítés - 2015. augusztus 30.
Fairy 30 aug : 11:36
2015. augusztus 30.


Mai olvasnivalók:

Fairy

Snarry: emynn: Dübörgő szívek
Original slash fordítás: Iria: Csak az enyém - egy 17 fejezetes lengyel történet fordítása, amiben Tomek rájön, hogy nem is az kell neki, akiről eddig álmodozott...

Juckó

MM regény/novella fordítás: William szíve - 1. fejezet - egy 4 részes hosszabb novella első része
MM regény/novella fordítás: Dorombolás /Teljes történet felkerült/

Közös történetek

Hólepte remény ~ Rafe & Ry - Extra 1. - Rafe és Ry megismerkedéseJó olvasást mindenkinek!


Dühöngés
Juckó 17 aug : 16:47
Ritkán szoktam írni a Skatra, általában csak a csendestárs vagyok, de ma Fairy olyan hírekkel lepett meg, ami először mellbe vágott, aztán kissé felvitte bennem azt a bizonyos pumpát.
Amikor elkezdtem megosztani a fordításokat a Varázsskatulyán, örömmel tettem, mert láttam, hogy másoknak is tetszenek a történetek, amiket megcsináltam. Egyetlen kifejezett kérésem/kérésünk volt Fairyvel, hogy semmilyen körülmények között nem szeretnénk ezt viszontlátni máshol. Sokként ért, hogy ezt a kérésünket mennyire figyelmen kívül hagyták és Fairy ma közölte, hogy a Gio álma című történet fent van egy könyvmegosztó oldalon.
Amikor kitettük a LoOD-ra a pdf változatot, Fairy odaírta, ha bárki bárhová felteszi, nincs tovább, és a folyamatban lévő történetek is úgy maradnak. Hát most nagyon úgy tűnik, hogy eljutottunk erre a pontra, mert valaki, aki még csak arra sem vette a hajlandóságot, hogy az engedélyemet / engedélyünket kérje, hogy más oldalon is elérhetővé tegye – noha a válasz nemleges lett volna, mivel én kezdettől fogva csak és kizárólag az oldalnak fordítok.
Most olyan érzésem van, hogy megloptak. Az a valaki, aki kitette a munkámat, elvette azt, amiért én dolgoztam meg, elvette a bizalmamat a közösségtől, akiknek mindig örömmel adtam közre egy-egy elkészült fejezetet vagy egy kisebb szösszenetet és ez most fáj.
Több könyv is szerepel/t/ a terveim között, amiket meg akartam csinálni, de most nagyon kérdésessé vált, hogy folytassam-e. Nem vagyok annyira naiv, hogy ne lennék tisztában azzal, hogy a rajongói fordítások hogy keringenek a neten, azonban én bíztam bennetek, hogy tisztelitek a Varázsskatulyát és egy kicsit engem is annyira, hogy megtartjátok az itt megjelent műveket az oldal „kincseinek”.
Remélem, hogy elmúlik majd ez az érzés annyira, hogy folytassam, de ez most nagyon elvette mindenfajta fordítástól.

Egyúttal a LoOD-ról és a Varázsskatulyáról lekerülnek a pdf-ben feltett könyvek, és bár terveztük, hogy az eddig elkészült írásokat is kicsit ellenőrizzük és beformázva megcsináljuk ilyen formában, ezennel ez is az elvetett ötletek közé kerül.

Köszönöm a megértést!
Juckó

Újra itt!
Fairy 17 aug : 16:47
2015. augusztus 15.Üdv Mindenkinek!

Mint, ahogy bizonyára mindenkinek feltűnt, elég nagy átalakításon esett át az oldal. Gondolom ez azért nem lep meg senkit, az utóbbi időszak eseményei után.

A legfontosabb változtatásokról:

- Mostantól a Varázsskatulya kizárólag írásokkal foglalkozik és csak Juckó és az én fordításaim/írásaim, illetve közös történeteink fognak felkerülni az oldalra. Átkerült ide minden, ami a Land of Our Desires oldalunkon is szerepelt, ezentúl ott több frissítés nem lesz. Felesleges két oldalt fenntartanunk. A Varázsskatulya az lesz, aminek indult: egy oldal, ahol publikálni tudom a saját írásaim és fordításaim. Plusz a dologban, hogy Juckóval közösen tesszük ezt.

- Tagoktól, külsős íróktól történetek/fordítások ebből adódóan többé nem kerülnek fel. Köszönjünk mindenkinek az eddigi munkát és öröm volt minden íróval/fordítóval együtt dolgozni.

- Természetesen a tagok eddigi írásai mind fent maradtak az oldalon, azokat nem töröljük, csak az írók/fordítók kifejezett kérésére. Ebben az esetben jelezzük felétek, hogy az író kérésére eltávolítottuk.

- Folyamatban már csak Annamari: Taming Riki fordítása van. Én sem szeretném, ha félbehagyott történet lenne, mert én is utálom, ha valami nincs befejezve, ezért megbeszéltük a fordítóval, hogy 2015. október 31-ig felkerül az egész történet.

- Anime/manga/egyéb felirat fordítások: A projektek menüben látni fogjátok, hogy szinte mindent dobtunk Juckóval. Nincs rá időnk/kapacitásunk, kedvünk hozzá a továbbiakban. Amit az Aktív illetve Tervezett alatt láttok azt be fogjuk fejezni, minden egyebet dobtunk. Természetesen, ha ránk jön, lehetséges, hogy lesznek újabb fordításaink. Lehetséges.

- Letöltések: minden, ami eddig fent volt az oldalon, fent is marad. Ha halott linket találtok, kérlek szóljatok.

- Fórum: átalakítottuk az egészet, átláthatóbbá téve. Nagyon örülnék, ha használnátok, hiszen a chatboxon kívül a fórum az, amivel tudunk egymással kommunikálni.

És a legfontosabb:

Köszönjük mindenkinek, aki anyagilag támogatott minket az utóbbi pár évben. Sokat jelentett nekünk. A továbbiakban a tárhelyet kisebbre módosítjuk, és magunk megoldjuk a fenntartást.

És köszönjük mindenkinek, aki látogatott minket. Azoknak pedig még inkább, akik vették a fáradtságot és véleményezték az eddigi munkánkat.
Reméljük, sokan itt maradtok a továbbiakban is és ugyanúgy fogjátok élvezni, a további munkáinkat is, mint eddig. Várjuk a véleményeket, legyenek azok pozitívak, vagy negatívak. Mindenből tanul az ember.
A jövőben nem fogunk szólni, hogy miért nincsenek hozzászólások, ez már rajtatok múlik. Azonban nem is fog bezárni a Varázsskatulya (legalábbis, ha rajtam múlik). 12 évet szántam rá eddig az életemből és még mindig szeretem, még, ha az utóbbi években teher is volt néha.

Mindenkinek jó nézelődést, olvasgatást és persze jó szórakozást!


Fairy és Juckó*********************


És persze, azért hoztunk nektek egy kis olvasni- és néznivalót is.

Fairy

Snarry: Perselus Piton és a hét főbűn
Drarry: Kártyaparti
Nem slash történetek: Ez egyszerűen... - Csillagkapu SG-1 Jack/Sam

Juckó

MM regény/novella fordítás: A szerelem íze 3. fejezet
MM regény/novella fordítás: Bosszantóan izgató
MM regény/novella fordítás: Gio álma /Teljes történet felkerült/

Közös történetek

Hólepte remény ~ Beau & Trace - felkerült a 2010-es fórumsztori általunk írt története egybeszedve. (Ehhez lesznek majd folytatások, amiket az évek során készítettünk Juckóval)


Anime felirat

The Prince of tennis 79-80. részFrissítés - 2015. július 12.
Fairy 12 júl : 09:56
2015. július 12.Saját írások:

Tira: Moments 71. fejezet -Epilógus - Ezzel a történet a végéhez értSzavazás
Fairy 19 jún : 11:48
Üdv Mindenkinek!

Azt hiszem, amit alább írni fogok, nem fog meglepni igazán senkit sem.

A Varázsskatulya 12 éves idén, viszont az utóbbi időkben/években már többször is felmerült, hogy mi legyen az oldal sorsa. Eddig még minden évben a megmaradás mellett döntöttünk, de most eljutottunk oda, hogy nagy az esély, hogy mégis bezárjuk az oldalt.

Gondolom feltűnt, hogy a frissítések egyre ritkábbak, aminek több oka is van. Az egyik természetesen az, hogy egyre kevesebb időnk van rá. Azonban nem ez az egyetlen ok. Ugyanis egyre kevesebb új író/fordító jelentkezik a történeteivel, egyre kevesebbet írunk/fordítunk mi is. Arról nem beszélve, hogy amilyen kihalt itt minden mostanában, attól is sokszor elmegy a kedvem, hogy egyáltalán feljöjjek az oldalra.
Úgy veszem/vesszük észre, hogy titeket már semmivel sem lehet felrázni. Hiába próbálkozunk a fórumon, a chatboxban, ha frissítünk valamit, alig van rájuk bármi reakció. Pedig még mindig sokan jártok fel napi/havi szinten. Miért nem képes a többség megnyikkanni?

Eljutottam arra a pontra, hogy nem érdemes nekem/nektek éves szinten több ezer/tízezer forintot arra elkölteni, hogy fenntartsak egy oldalt, amire durván négy-öt ember története kerül fel nagy ritkán. Animét, mangát egyebet jó ideje nem fordítunk (erre aztán végképp nincs időnk/energiánk).

Szóval feltettük a nagy kérdést: fizessük-e a tárhelyet azért, hogy továbbra is alig legyen élet, vagy fogjam az egészet és archiváljam egy másik oldalon? Vagy végre összekapja magát mindenki és újra életteli lesz az oldal, egy olyan hely, ahova öröm feljönni?

Természetesen Juckó és én fenntartjuk a blogot és mi továbbra is fogunk oda írni/fordítani, néha akár egy-egy film/manga/anime is beficcenhet majd ott.

Ez most már tényleg rajtatok áll.
Amennyiben a szavazás úgy jön majd ki, októberig egy alternatív blogon mindent archiválok és nem fogom megújítani a tárhely szerződést.

Az eddigi (és jövőbeni) támogatásokat mindenkinek köszönöm/köszönjük.Fairy
Frissítés - 2015. május 17.
Fairy 17 máj : 09:35
2015. május 17.

Fordítások:

Zilidya: A gyermek - Fairy fordítása. Snarry.


Andrew Grey: A szerelem íze 2. fejezet Juckó fordítása. Juckó egy újabb szuper történet fordítását hozta el nekünk. (Négy kötetes, szóval lesz mit olvasni XD)Land of Our Desires oldalunk frissítései:


Juckó fordítása:

Stormy Glenn: Dorombolás14. fejezet - Ez a könyv az eddig két részes Assassin’s pride című sorozat első kötete, amelynek főhősei a bérgyilkosként tevékenykedő, belevaló Gage Tynan, és a pedáns, meglehetősen szürke és unalmas életet élő Noah Andrews. Kettejük kalandos megismerkedése után azonban kiderül, hogy a kissé rendmániás Noah-ban egy igazi vad… vagy inkább házi cica veszett el... ( Juckó slash )


Fórumsztorik:

Emlékeztek még a Hólepte remény fórumsztorinkra? Még 2010-ben írtuk (hogy szalad az idő!) A lényeg, hogy akkor Juckóval annyira megszerettük Beau és Trace történetét és a mellékszereplőket, hogy a fórumsztori lezárása után készítettünk hozzájuk pár Extrát. Ezeket most veletek is megosztjuk. (Jobb későn, mint soha XD) Reméljük szeretni fogjátok ezeket is.

- Hólepte remény – Extra 1. – Rafe és Ry megismerkedése – Ez az extra, a 11. részben leírt kocsmai csínytevés utáni eseményeket meséli el. (Fórumsztorik)
Oldal:   <<        >>  

Archívum

GYIK

Chatbox

Legújabb hozzászólások

Keresés Varázsskatulya - slash, yaoi, anime, manga, dorama