Dühöngés

LAN_THEME_6 Juckó - hétfő 17 augusztus 2015 - 16:47:47 | LAN_THEME_38

Ritkán szoktam írni a Skatra, általában csak a csendestárs vagyok, de ma Fairy olyan hírekkel lepett meg, ami először mellbe vágott, aztán kissé felvitte bennem azt a bizonyos pumpát.
Amikor elkezdtem megosztani a fordításokat a Varázsskatulyán, örömmel tettem, mert láttam, hogy másoknak is tetszenek a történetek, amiket megcsináltam. Egyetlen kifejezett kérésem/kérésünk volt Fairyvel, hogy semmilyen körülmények között nem szeretnénk ezt viszontlátni máshol. Sokként ért, hogy ezt a kérésünket mennyire figyelmen kívül hagyták és Fairy ma közölte, hogy a Gio álma című történet fent van egy könyvmegosztó oldalon.
Amikor kitettük a LoOD-ra a pdf változatot, Fairy odaírta, ha bárki bárhová felteszi, nincs tovább, és a folyamatban lévő történetek is úgy maradnak. Hát most nagyon úgy tűnik, hogy eljutottunk erre a pontra, mert valaki, aki még csak arra sem vette a hajlandóságot, hogy az engedélyemet / engedélyünket kérje, hogy más oldalon is elérhetővé tegye – noha a válasz nemleges lett volna, mivel én kezdettől fogva csak és kizárólag az oldalnak fordítok.
Most olyan érzésem van, hogy megloptak. Az a valaki, aki kitette a munkámat, elvette azt, amiért én dolgoztam meg, elvette a bizalmamat a közösségtől, akiknek mindig örömmel adtam közre egy-egy elkészült fejezetet vagy egy kisebb szösszenetet és ez most fáj.
Több könyv is szerepel/t/ a terveim között, amiket meg akartam csinálni, de most nagyon kérdésessé vált, hogy folytassam-e. Nem vagyok annyira naiv, hogy ne lennék tisztában azzal, hogy a rajongói fordítások hogy keringenek a neten, azonban én bíztam bennetek, hogy tisztelitek a Varázsskatulyát és egy kicsit engem is annyira, hogy megtartjátok az itt megjelent műveket az oldal „kincseinek”.
Remélem, hogy elmúlik majd ez az érzés annyira, hogy folytassam, de ez most nagyon elvette mindenfajta fordítástól.

Egyúttal a LoOD-ról és a Varázsskatulyáról lekerülnek a pdf-ben feltett könyvek, és bár terveztük, hogy az eddig elkészült írásokat is kicsit ellenőrizzük és beformázva megcsináljuk ilyen formában, ezennel ez is az elvetett ötletek közé kerül.

Köszönöm a megértést!
JuckóNyomtatóbarát változat