Yi San - 이산
Yi San - A korona hercege
(szinkronos)


Eredeti cím: Yi San - 이산
Műfaj: történelmi, kaland, dráma
Epizódok száma: 77 + 2 special
Rendezők: Lee Byung Hoon, Kim Geun Hong
Forgatókönyvíró: Kim Yi Yeong
Csatorna: MBC
Vetítette: 2007. szeptember 17. és 2008. június 16.

Szereplők:

Sung Song Yeon ~ Han Ji Min
gyermek Song Yeon ~ Lee Han Na

Park Dae Su ~ Lee Jong Soo
gyermek Dae Su ~ Kwon Oh Min

San herceg (a későbbi Jeong Jo király) ~ Lee Seo Jin
gyermek San ~ Park Ji Bin

Park Dal Ho (Dae Su nagybátyja) ~ Lee Hui Do
Mak Soon ~ Kyung In Sun
Mae Hyang giszeng ~ Nah Kyeong Mi

A sorozat három fiatal életének alakulását mutatja be. Ketten másik osztálybeli réteghez tartoznak, mint a harmadik, mégis talán neki kell az életben maradásért a legjobban megküzdeni.

Sanról mondhatnánk, hogy az ország legelkényeztetettebb gyermeke, de sajnos nem lehet. San már gyermekfejjel egyetlen dolgot akar elérni. Nagyapja, a király bocsásson meg az édesapjának. Bezárt apjának ételt csempészik az éjszaka folyamán.

Dae Su az udvarba kerül, hogy eunuchnak tanulhasson, ám a kisfiú nem rajong az ötletért, hogy megszabadítsák bizonyos testrészeitől, ezért az éjszaka folyamán megpróbál megszökni. Inkább másban próbálná ki magát.

Song Yeon elárvult kislány, akitől az öccsét elszakítják és őt az udvarba adják, hogy udvarhölgynek tanuljon. A kislányt az idősebbek arra kényszerítik, hogy lopjon a konyháról ételt nekik.

Ekkor találkozik össze a három fiatal és Song Yeon és Dae Su segít az ifjú hercegnek. Később együtt keverednek bajba, amiért a két fiatalnak menekülnie kell az udvarból. Ígéretet tesznek egymásnak. A Herceg megpróbál életben maradni és a két fiatal pedig segít neki bármiben.

San mindent elkövet, hogy apja nevét tisztára mossa és túlélje az udvari cselszövéseket.
Song Yeont a San iránti gyengéd érzelmei tartják életben, a legszélsőségesebb helyzetekben is.
Dae Su a lány iránt táplált szerelmét elrejti legjobb barátja kedvéért és igyekszik minden tekintetben felülemelkedni önmagán.

Vajon, kibírja a két fiú barátsága, hogy egy lányt szeretnek? Kellően erős a hűségük, hogy megmentsék egymás életét? A lány vajon mennyit áldozna fel a szerelméért? Meddig képes elmenni azért, hogy megadja Sannak mindazt, amire szüksége van? A király és San legfőbb ellenlábasai a No Ron párt tagjai, akik egyeduralkodók a minisztériumokban. De vajon ki áll elég magasan ahhoz, hogy merényletet próbáljon meg a Trónörökös ellen, úgy, hogy veszélybe sodorja a királyi családot?

Felirat: Yi San Projekt oldalán - innen a videó is letölthető


Az ismertetőt írta: Koiji
 


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz