Hotaru no Hikari - ホタルノヒカリCím:Hotaru no Hikari
Eredeti cím: ホタルノヒカリ
Műfaj: romantika, vígjáték
Epizódok száma: 10
Rendező: Yoshino Hiroshi (1. rész), Nagumo Seiichi, Shigeyama Yoshinori
Forgatókönyv: Mizuhashi Fumie, Hiura Satoru mangája alapján
Vetítette: NTV
Év: 2007. július 11. - 2007. szeptember 12.

Szereplők:
Ayase Haruka / Amemiya Hotaru
Fujiki Naohito / Takano Seiichi
Kuninaka Ryoko / Saegusa Yuuka
Katou Kazuki / Teshima Makoto
Takeda Shinji / Jinguuji Kaname
Itaya Yuka / Yamada Sachiko
Yasuda Ken / Futatsugi Shouji
Asami Reina / Sono Minako
Watabe Gota / Sawaki Shun
Shibue Joji / Tadokoro Junpei
Matsumoto Marika / Murota Suzuko
Matsushita Sara / Kasumi Hatsuko
Maruyama Tomomi / Goutokuji Ken
Matsunaga Hiroshi / Yamaguchi Takatoshi
Kurotani Tomoka / MiyukiA fiatal Hotaru (Ayase Haruka) egy neves belső-építészeti vállalatnál dolgozik, tervezőként. Olyan pozícióban dolgozik, ahol adnia kell a megjelenésre, a viselkedésre. Kedves a munkatársaival, mindig segítőkész, kedves, vidám. Kollégái el se tudják képzelni, hogy ez a kedves, rendes lány, valójában egy trehány, nemtörődöm, házimunkát utáló nő. Nem érdeklik az emberek, valójában semmi sem érdekli a lányt. Otthon toprongyosan jár, kilószámra zabálja az egészségtelen kajákat, lusta és egy disznóólban lakik. Ráadásul nem is a saját házában, hanem egy kedves öregúr ajándékozta neki. Hotaru-ról lévén szó, nem csoda, hogy az ajándékozási szerződés is egy éttermi szalvétára van írva.

Egy napon otthonában megjelenik egy férfi, aki az öregúr fia, és mivel épp elvált a feleségétől úgy döntött, hogy beköltözik örökségébe. Teljesen megdöbben a házban uralkodó rendetlenség láttán, ennél már csak akkor lesz nagyobb döbbenete, mikor a verandán újságpapírokba burkolózva egy nőre bukkan.

A következő pillanatban pedig döbbenten néz egymásra a két ember: Hotaru és főnöke Takano Seiichi (Fujiki Naohito) állnak egymással szemben. Takano először fel sem ismeri ebben az igénytelen lányban a munkatársát, majd alaposan megdöbben ezen a változáson. Először ki akarja rúgni Hotaru-t a házból végül megegyeznek, hogy együtt fognak lakni. Mind a kettőjüknek szükségük van a házra, így aztán egyezséget kötnek. Senkinek sem árulják el, hogy egy házban kell élniük, és a munkahelyükön továbbra is ugyanúgy viselkednek. Otthon pedig mindenki a saját térfelén marad. Persze ez nem sokáig működik, mert a férfi tisztaságmániás és nem bírja elviselni a rendetlenséget. Így egy idő után valahogy azt veszi észre, hogy ő mos, főz, takarít, míg a lány semmit sem csinál.

Közben a munkahelyükön is érdekes események történnek. Teshima Makoto (Katou Kazuki) külföldi munkájából hazatérve visszatér a vállalathoz, mint belsőépítész. A nők fele bele van zúgva, a másik fele majd bele lesz. A kissé esetlen, félénk srác szemet vet Hotarura. Az érzés kölcsönössé válik, és sok vicces esemény után végre eljutnak az első randira is.

Hogy aztán Hotaru és Makoto boldogok lesznek-e, és hogy Hotaru megváltozik-e valaha is? És, hogy a főnök végül vissza tudja-e hódítani a feleségét? Megtudjátok, ha megnézitek ezt a 10 részes doramát. Vicces, kedves, aranyos. Kikapcsolódásnak nagyon megteszi.
Katou Kazuki-fanoknak pedig kifejezetten kötelező darab.


Felirat: folyamatban

Írta: Fairy


 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz