Love and Honor - Bushi no Ichibun - 武士の一分

Eredeti cím: Bushi no Ichibun
Műfaj: történelmi, dráma, romantika
Epizódok száma: 1 (movie)
Rendező: Yoji Yamada
Forgatókönyv: Yoji Yamada, Shuhei Fujisawa regénye alapján
Év: 2006

Szereplők:
Kimura Takuya/ Mimura Shinnojo
Dan Rei / Mimura Kayo
Bando Mitsugoro / ShimadaToya
Sasano Takashi /Tokuhei
Momoi Kaori /Hatano Ine
Kobayash Nenji /Higuchi Sakunosuke
Ken Ogata

Yoji Yamada szamuráj-trilógiájának utolsó darabja, melyet Shuhei Fujisawa regénye alapján készített. Csodálatos képi-világ és színészi teljesítmény jellemzi ezt az alkotást.

Mimura Shinnojo (Kimura Takuya) ételkóstolóként dolgozik egy nemesnél, mivel ez az alattvaló szamurájok dolga. Munkáját nem szereti, nem lát benne semmi fantáziát. Feleségével Kayo-val él és van egy szolgálójuk Tokuhei, aki már Shinnojo apját is szolgálta.

Mimura boldogan él, hiszen felesége kedves, csinos, szerelmes belé, ráadásul bár nem fényűzően, de megélnek. Kissé arrogáns és pimasz szamuráj, de jólelkű, és szeret viccelődni.
Mivel munkájával nincs megelégedve - hülyeségnek tartja, felesleges dolognak - arról álmodozik, hogy nyit egy vívóiskolát, ahol a régi tanítási módszerek helyett, egy újat alakítana ki. Olyat, ahol bármely gyerek tanulhat, kaszttól függetlenül, és ahol minden gyerek egyéni elbánásban részesülne.
Azonban a sors, szokás szerint közbelép: az egyik étel, melyet meg kellett kóstolnia (vörös kagyló) rosszul lett elkészítve és ettől Shinnojo megbetegszik, később elveszíti látását.
Egy vak szamuráj? Ez elképzelhetetlen, és Shinnojo is végezne magával, ha felesége hagyná. Azonban megélhetésük veszélybe kerül. A családi kupaktanács úgy dönt, hogy Kayo-nak, el kell mennie Shimada Toya első tiszthez, hogy kérje a közbenjárását. És Kayo el is megy, arra azonban nem számít, hogy ezzel életük pokollá változik...

Ennél többen nem árulok el, hiszen akkor nem lenne érdemes megnézni. Csak ajánlani tudom ezt a fantasztikus filmet mindenkinek. Gyönyörű képek, hangulatok sokszínűsége, szerelem, ármány, boldogság, boldogtalanság, becsület és büszkeség, mind-mind elénk tárul. Kicsit bepillanthatunk az egykori Japán hétköznapjaiba, társadalmi rendszerébe. Tanulságos.

Ez volt az első Kimura Takuya film amit láttam (előtte csak doramákban szerepelt) és el kell mondanom, hogy a színész itt is megmutatta, hogy mennyire tehetséges, hogy mennyire jó színész. Most sem okozott csalódást.


A film letölthető innen.
Felirat: van, az oldalról letölthető
Fordítás: maman_12003
Javítás: Fairy

 10.0 - 1 vote 

Hozzászólás

- 12 jún : 12:27

Írta: Krisztina

Köszönöm szépen!


- 12 jún : 14:05

Írta: Fairy

Szívesen!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz