TeniMyu - Prince of Tennis musical

TeniMyu - Prince of Tennis musicalÓrákat tudnék most mesélni és lelkendezni (ezt tanúsíthatják az ismerőseim), de azért most megpróbálok lényegre törő lenni.
1999-ben megjelent Takeshi Konomi új mangája a Tennis no Oujisama (The Prince of Tennis), mely rögtön hatalmas sikert aratott mind a fiúk, mind a lányok körében. Olyannyira, hogy 2001-ben útjára indult az animesorozat, mely 178 részt ért meg, készült belőle egy anime movie és egy OVA mely jelenleg is fut, és nem felejthetem el megemlíteni, hogy egy live movie is készült belőle. A történet és a karakterek népszerűek lettek az olvasók, nézők körében, rengeteg OST készült az animéhez, illetve nem egy híres mangakát megihletett és készített belőle doujnshit (pl. Kodaka Kazuma is) . /Doujinshi: fanmanga/.
A történet középpontjában Echizen Ryoma áll, aki 12 éves létére igen tehetséges teniszjátékos. Miután megnyerte az amerikai bajnokságokat, hazaköltözött Japánba, ahol a Seishun Gakuen Iskola csapatába a Seigaku-ba kerül. Hogy aztán a csapat többi tagjával elinduljanak a Japán Nemzeti Bajnokságra való kijutásért való versenysorozatokon. Ennyit a történetről.
2003. április 30-án pedig útjára indult az első musical is (Musical Tennis no Oujisama címen), mely a mai napig fut és eddig 15 részt ért meg az utóbbi négy évben. Nem sorolom fel a címeket, akit érdekel az itt megtalálja, évek szerint.
Az első előadás sikere meggyőzte a rendezőket, hogy tovább kell folytatniuk, és a rajongók nagy örömére így is lett. Maga a musical az anime cselekménysorozatát szépen követi, annyi változtatás van benne, hogy az összes női szereplőt kihagyták, így a musicalek csak a férfikarakterekre épülnek. (Megjegyzem: nagyon jól tették )
Az első TeniMyu Seigaku csapata 2003. április 30-tól 2005. január 2-ig szerepelt és mindeközben 4 musicalben és a Dream Live 1st c. showműsorban léptek fel, illetve járták be az országot. Kisebb változtatások kivételével a csapat stabil tagjai:

Eiji Takigawa - Tezuka Kunimitsu
Sota Aoyama - Sadaharu Inui
Yuya Endo - Echizen Ryoma
Yuichi Tsuchiya - Shuichiro Oishi
Yoshitsugu Abe - Takashi Kawamura
Kimeru - Fuji Syusuke (és a Remarkable 1st Match Fudomine-ben ő játszott Echizent).
Naoya Gomoto - Kaoru Kaidoh
Yanagi Kotaro - Echizen Ryoma
Takashi Nagayama - Eiji Kikumaru
Eiji Moriyama - Takeshi Momoshiro

2004-ben Yangai Kotaro-t autóbaleset éri, emiatt egy évig kimarad a musicalből, mely idő alatt Yuya Endo helyettesíti Echizen szerepében.
Miután az első Seigaku csapata elbúcsúzott a musicaltől, jött a következő generáció, melyben olyan neves színészek és idol-ok kaptak szerepet, mint Shirota Yuu (Tezuka Kunimitsu), Aiba Hiroki (Fuji Syusuke), Osamu Adachi (Eiji Kikumaru), Yoshizaku Kotani (Takashi Kawamura), Araki Hirofumi (Inui Sadaharu), Kousuke Kujirai(Kaidoh Kaoru), Masaki Kaji (Momoshiro Takeshi). Vagy megemlíthetem Kato Kazukit (Atobe Keigo, Hyotei), Takumi Saitot( Yuushi Oshitari, Hyotei).
2006. március 29-én elköszönt a második csapat is, és a helyükbe lépett a jelenlegi 3. csapat. Róluk sokat nem tudok mondani, mivel szinte az egész stábot fiatal, még ismeretlen színészek és énekesek játszák. A Seigaku csapatában ott maradt azonban Aiba Hiroki, és Eiji Kikumaru szerepében pedig a fiatal, közkedvelt idolt láthatjuk: Seto Kojit.
Személy szerint az első és a második csapatot szeretem a legjobban, bár talán egy picit az első felé húz a szívem.
Yanagi Kotaro már örökre a szívemben marad, mint a kitartás és küzdeni akarás példaképe, vagy Kimeru, akinek a hangjára már az animesorozat közben felfigyeltem, hiszen ő énekli az openingeket és endingeket. Hogy is lehetne elfelejteni, hogy a búcsúelőadáson egytől, egyig, mind elsírták magukat, vagy azt, ahogy Kimeru elismerően beszél Yanagi-ról, aki akkor tért vissza a színpadra.
Shirota Yuu, Tezuka megtestesítője marad számora, és megannyi vidám és szomorokásabb pillanat okozója. Mennyit ültem/ültünk a képernyő előtt és reménykedtünk benne, hogy a Dream Live 3rd előadáson, valaki csak lesz olyan kegyes és meglöki Shirotát vagy Kazukit, hogy az a 1,5cm-es távolság (Clair lemérte ) megszűnjön a két férfi ajkai között. És még lehetne sorolni azt a sok-sok jelenetet, melyeken nevettünk, sírtunk, drukkoltunk.
El lehet gondokodni azon, hogy vajon miért ilyen népszerű Japánban, és most egyre inkább az egész világon a Prince of Tennis manga, anime, live és musical. Nem tudom megmondani a választ, csak azt tudom én miért szeretem. Egy remek manga/anime az alapja, fantasztikusan jó történettel, olyan karakterekkel, akiket szívesen megismernék élőben is. A TeniMyu? Talán azért oly népszerű, mert a fiataloknak szól, fiatalokról, nehézségekről, humorról, küzdésről, drámáról, mindezt nagyon jó zenébe, nagyon jó dalokba öntve. Talán mert olyan színész-énekeseket vonultat fel, akiket könnyű megszeretni, vagy akiket már régóta szeretnek/szeretünk. Hiszen ott van Kimeru, a népszerű popénekes, vagy Kato Kazuki aki szintén nagyon népszerű, főleg a lányok körében. De akár felsorolhatnám az összes szereplőt, hiszen majdnem mindenki mögött ott van legalább egy Idol DVD, fotóalbum, film, dal…
És, hogy meddig tarthat még a TeniMyu sikere? Remélem még nagyon, nagyon sokáig.


Felirat: nincs


 10.0 - 1 vote 


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz