Eternal summer - Sheng xia guang nian (taiwani)
Eredeti cím: Sheng xia guang nian
Műfaj: dráma, szerelem, BL
Epizódok száma: 1 (movie)
Rendező: Leste Chen
Eredeti ötlet: Cheng-Ping Hsu
Év: 2006.

Szereplők:
Bryant Chang - Kang Cheng-hsing / Jonathan (as Jui-chia Chang)
Hsiao-chuan Chang - Yu Shou-heng / Shane (as Joseph Chang)
Kate Yeung - Hui-chia


Leste Chen taiwani rendező filmje a nagy kérdésről: a szerelem vagy a barátság az erősebb? Megmaradhat-e két fiú barátnak, ha az egyikőjük szerelmes a másikba?
Történetről: Az egész film egy szerelmi háromszög körül forog. Két fiatal fiú, kik már az általános iskola óta barátok, és egy lány, aki a középiskolában kerül az osztályukba. Főhősünket kiszemeli magának a leányzó, majd egy szép napon sikeresen rábeszéli, hogy lógjanak a suliból, éjszakára pedig elmennek egy love-hotelbe. Eddig egyszerű romantikus filmnek tűnik, de jön a megvilágosodás. A fiú ekkor döbben rá, hogy nem tud a lánnyal maradni, mert már régóta titokban a barátjába szerelmes. A lánynak nem kell sok idő, hogy rájöjjön mi a pálya. Nem csinál belőle nagy ügyet, de egy idő után összejön a másik fiúval (hogy aztán bosszúból-e, vagy szerelemből majd megtudja, aki megnézi). Természetesen ki fog derülni a kettőjük kapcsolata is, melynek meglesznek a következményei.
Többet a cselekményről nem is írnék, inkább a benyomásaim. A film képi világa nagyon is illik a történethez, a zenéjére egy panaszszavam se lehet. A színészek játéka mesteri, tényleg elhitetik az emberrel, hogy ők most boldogok, vagy éppen dühösek, szomorúak, szerelmesek stb. stb. Leste Chennek sikerült egy igazán különös hangulatú, gyönyörű filmet alkotnia. Csak ajánlani tudom mindenkinek. (A filmhez van magyar felirat az Ázsiafilmen. És direkt nem írtam ki a szereplők neveit: a taiwani neveket kimondani is nehéz, nemhogy leírni, az angol nevük meg személy szerint irritál ). Magát a mozit én Emulen szedtem le, de lehet máshol is fellelhető.Felirat: Opensubtitle
 


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz