Summer snow

Eredeti cím: Summer snow
Műfaj: romantika, dráma
Epizódok száma: 11
Rendező: Matsubara Hiroshi, Endo Tamaki, Hirano Shunichi
Forgatókönyv: Komatsu Eriko
Vetítette: TBS
Év: 2000. július. 07. - 2000. szeptember 15.

Szereplők:
Domoto Tsuyoshi /Shinoda Natsuo
Hirosue Ryoko / Katase Yuki
Imai Tsubasa / Suetsugu Hiroto
Ikewaki Chizuru /Shinoda Chika
Oguri Shun /Shinoda Jun
Nakamura Shunsuke / Tachibana Seiji
Kuninaka Ryoko /Suzuki Misa
Kadono Takuzo / Katase Shogo
Hara Hideko /Sakurai Miyako
Fukuda Mayuko / Chiro-chan
Tamayama Tetsuji / Gang leader (6-7. rész)
Tsukamoto Takashi / Gang member (2-3,6-7. rész)
Abe Sadao / Chiron-chan's father (6. rész)


A történetről:

Shinoda Natsuo (Domoto Tsuyoshi )szülei halála után egyedül vezeti az örökölt kerékpár üzletet és szervizt, és neveli Chika-t, a középiskolás húgát, és Junt, nagyothalló egyetemista öccsét (Oguri Shun). Mindent megtesz, hogy a testvérei mindent megkapjanak, ügyel a háztartásra, minden hónapban pontosan megjelenik a bankban, hogy kifizesse a hitelek törlesztését. Az élet nehézségei ellenére sikerült megőriznie vidámságát, bohókás és szeretetreméltó személyiségét. Segítőkész, szereti a gyerekeket, képes megállni az utcán, ha látja, valamelyik gyerek most tanul bicajozni és még nehezen megy neki, hogy segítsen. Szóval tényleg egy aranyos fickó.
A bankban dolgozik Yuki, akivel egy véletlen során fog összetalálkozni, és akibe később beleszeret.
Egy beszélgetés alkalmával Natsuo elárulja, hogy öccsével sokat járnak búvárkodni, amikor épp ráérnek, és miután Yuki megkéri, hogy ő is kipróbálhassa, elviszi magával. Csakhogy Natsuo nem tudja, hogy a lánynak szívproblémái vannak, és emiatt tiltva van neki többek között a búvárkodás is. És ebből származnak majd a bonyodalmak: Yuki rendőr apja, és gyerekkori orvos barátja személyében a nyakába sok gond szakad.
Ráadásul otthon is kezd minden a feje tetejére állni, hiszen kamasz húga szerelmes lesz, öccse pedig épp szerelmi csalódásán próbál úrrá lenni.

Szerelmi bonyodalmak, az élet apró-cseprő gondja és néha nagyobbak, kísérik végig az egész történetet, mely a nem várt, szomorú, mégis kedves befejezésig rohan. És a filmet végigkíséri Natsuo néha butusnak tűnő, mégis bölcs életszemlélete és mindent felülmúló életszeretete, na meg persze a Yuki iránti szerelme.

Csak méltatni tudom. Egy gyönyörű történet, olyan színészekkel, mint pl:Domoto Tsuyoshi, Oguri Shun, Hirosue Ryoko, Nakamura Shunsuke (és még sorolhatnám), nagyon jó aláfestő zenével. Rengeteg poén és dráma a filmben végig és egy gyönyörű szerelmi szál.

Aki látta a Beatiful life-ot és szerette mindenképpen nézze meg. Aki pedig nem látta, az is nézze meg, mert tényleg kár kihagyni. (És persze majd kiderül a filmben az is, hogy mi is az a "summer snow" )

Felirat: nincs

 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz