Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi - 空から降る一億の星
Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi (A Million Stars Fall From The Sky)


Eredeti cím: 空から降る一億の星
Műfaj: dráma, akció, romantika
Epizódok száma: 11
Rendezők: Nakae Isamu, Hirano Shin
Forgatókönyv: Kitagawa Eriko
Vetítette: Fuji TV
Év: 2002. április 15. – 2002. június 24.

Szereplők:
Akashiya Sanma / Dojima Kanzo
Kimura Takuya / Katase Ryo
Fukatsu Eri / Dojima Yuko
Igawa Haruka / Nishihara Miwa
Shibasaki Kou / Mizashita Yuki
Tayama Ryosei / Takashi Osawa
Yashima Norito / Kusaka Keita
Morishita Aiko / Sugita Kotoko
Ohsumi Kenya / Kashiwagi Naoya
Kaneko Takatoshi / Mukai Yuki


A Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi (A Million Stars Fall From The Sky) volt most soron nálam a Kimura Takuya filmek közül. Bevallom, főleg azért kezdtem el nézni, mert az említett színész az egyik főszereplő benne. Nem csalódtam Kimura játékában most sem, bár már az első részben ledöbbentem kissé, mert nem ilyen stílusú szerepeket szokott játszani.
És akkor a történetről egy kicsit:

Dojima Kanzo (Akashiya Sanma), negyvenegynehány éves rendőr, aki egy gazdag egyetemista diáklány (ön)gyilkossága ügyében nyomoz.
Katase Ryo (Kimura Takuya), szakács, nőcsábász, akinek semmi lelkiismerete nincs. Titokzatos, hiszen senki sem tudja ki ő, honnan jött, mit akar, mire gondol. Egyáltalán vannak-e érzései.

Egy nap a két férfi útja keresztezi egymást.

Ryo az étterem megbízásából, ahol dolgozik, a dúsgazdag Nishihara Miwa (Igawa Haruka) születésnapi partijára szállítja a megrendelt ételeket, míg Kanzo hivatalos a partira, mert a húga Yuko (Fukatsu Eri) és Miwa gyerekkori barátok. A "Hercegnő", ahogy Miwát hívják, épp egy nem kívánt házasság előtt áll, amibe az apja akarja kényszeríteni, mikor beleszeret Ryo-ba. Ryo-ba, aki közben más lánnyal is találkozgat, és az elejétől kezdve nem veszi komolyan a lányt. Valamiért azonban, mintha Yuko közelebb kerülne hozzá.

Közben a nyomozás az egyetemista lány ügyében folyik, és a rendőr egyre több furcsa dologra jön rá. Valaki, az (ön)gyilkosság után minden egyes videokazettát ugyanolyan sorrendben tett vissza, mint az egy régebbi fényképen látható. Ryo-ról kiderül, hogy különleges tehetsége van: első pillantásra meg tudja jegyezni a tárgyak hollétét. Vajon köze van a gyilkossághoz?

A szálak egyre bonyolultabbak lesznek. Ryo és Miwa együtt marad-e? Mi a kapcsolat Kanzo, Yuko és Ryo között? Van egyáltalán valami sorsszerűség abban, hogy Ryo és Yuko is gyerekkora óta egy csúnya égési seb tulajdonosa?

Az egész sorozatot átlengi a titokzatosság légköre. Ryo-ról szinte az utolsó percig semmit sem lehet megtudni, amire pedig néha rájövünk, talán mind hazugság.
A színészek játéka fantasztikusan jó, a zenéje pedig tökéletesen passzol a történethez.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a drámai történeteket.

Felirat: nincs


 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz