Törődés

1. fejezet


1. fejezet

Piton elbújt az árnyékban, reménykedve abban, hogy Potternek végre sikerül legyőzni a Sötét Nagyurat. Emellett, abban is nagyon bízott, hogy a srácnak sikerül megszöknie, mielőtt helyrehozhatatlanul ártanának neki.

Istenek, reménykedett benne, hogy nem neki kell megmentenie.

Potter enyhén remegve állt a halálfalók gyűrűjében, miközben Voldemort folytatta mindazon kínzások felsorolását, melyekkel őt akarja majd megajándékozni, mielőtt megteszi azt, amit már évek óta próbál – megöli a fiút és elveszi az erejét.

Merlinre, Piton gyűlölte a munkáját.

Keservesen nyelve egyet a maszkja mögött, kényszerítette magát, hogy közelebb osonjon. A helyzet teljesen váratlan volt. Tervei a nyugodt kellemes vasárnap délutánról, melyen nyugodtan pihenhetett és leülhetett volna olvasni, abban a pillanatban szertefoszlottak, mikor a Sötét Jegy élő tűzként kezdte marni a karját. Gyorsan értesítette Dumbledore-t a Hoppon, felvette a ruháját és máris elfoglalta helyét a Sötét Nagyúr oldalán.

Csak hogy ott találjon egy sápadt Pottert, aki előkapta a pálcáját a talárja ujjából.

Néhány Halálfaló lépett előre, hogy lefegyverezzék, azonban Voldemort dörmögve megállította őket. - Lássuk, mire képes.

Pedig Piton figyelmeztette Dumbledore-t, hogy hülyeség és veszélyes feltételezni, hogy a fiú biztonságban lesz a Roxfortól távol, még akkor is, ha a Roxmortsban lesz. Az igazgató nyugodtan meghallgatta, de végül mégis úgy döntött, hogy Harrynek szüksége van pár kellemes pillanatra a barátaival.

Legyen átkozott Roxmorts és Dumbledore – az optimista idiótája.

Piton mozdulatlanul hallgatta, ahogy Potter Voldemort előtt sikítozik. A bájitaltanár mestere egy erős cruciatusszal vágott vissza. A fiú a földre esett, és összerezzent, mikor az összegyűlt halálfalók álarcai alól nevetés tört elő. Piton remélte, hogy saját szemeiben nem látszik mérhetetlen dühe.

Mikor Voldemort megszüntette az átkot Harry felült, néhány csepp vért köpve ki. Dacosan nézett a Sötét Nagyúrra, annyira szorítva pálcáját, hogy ökle kifehéredett.

- Tudod, hogy mi a hiba a tervedben, Tom? – kérdezte.

Nem. Fogd be. Fogd be, te idióta. Ne ronts a helyzeteden.

Harry térdre küzdötte magát. – Csak annyi, hogy a végén mindig kész kudarc vagy – folytatta a fiú.

Merlinre, mindjárt meghalsz és a végén eléred, hogy engem is megöljenek, mikor megpróbállak megmenteni téged.

- Úgy értem – gúnyolódott Harry, kényszerítve magát, hogy lábra álljon, hiába remegtek kissé. – Milyen idióta képtelen megölni egy kisbabát?

- Lássuk ez alkalommal meg tudom-e tenni? – emelte rá haragosan Voldemort a pálcáját.

Harry ugyanabban a pillanatban kiáltotta átkát és kelt életre a pálcája, amikor Voldemort is átkot mondott. Két ragyogó fény ütközött mennydörgésszerű robajjal egymásnak. Egy ideig küzdöttek egymással, a levegő elektromossággal telt meg, majd hangos csattanással Harrybe csapott, aki ettől kétrét görnyedt.

Mikor elült a por, Piton több fontos tényt is elkönyvelt magában. Először is: Voldemortnak ismét nem sikerült megölnie a fiút. Másodszor: Potter jelenleg csecsemőként bömbölt, talárja kupacán meztelenül fekve. És harmadszor (Piton számára ez volt a legfontosabb tény): ha gyorsan nem tesz valamit, akkor a varázsvilág, amit eddig ismert, szétesik és egy nagy halom trágyává változik.

Piton cselekedett.

Mikor formában volt, olyan gyorsan tudott lecsapni, mint házának szimbóluma, így egy szempillantás alatt megszerezte Potter pálcáját és a síró csecsemőt, majd hoppanált.

Piton megengedett magának egy rosszindulatú vigyorgást, mikor meghallotta Voldemortot ordítani.

* * *

- Soha nem fogod elhinni, hogy mit láttam – kiáltotta Félig Fej Nélküli Nick, Véres Bárónak, mikor elhalad mellette a Nagyterembe vezető bejáratnál.

A Báró, aki nem volt a szavak embere, csak tanulmányozta jobb kezén a körmöket.

Nick, aki már hozzászokott a Báró viselkedéséhez nem hagyta, hogy elrontsa a történetet. – Egy halálfalót! Egy mocskos halálfalót, ahogy átrohant a kastélyon. És tudod, hogy mit vitt a karjaiban?

A másik szellem megvonta a vállát.

- Gyereket! Egy meztelen gyereket, aki teli tüdőből ordított! Én mondom, igazán izgalmas időket élünk meg, nem gondolod?

A Mardekár szelleme most a másik kezén vizsgálgatta a körmeit.

Félig Fej Nélküli Nick grimaszolni kezdett. – Megyek és inkább megkeresem a Szürke Hölgyet.

* * *

- Ez egyszerűen rendkívüli!

- Ugye? – vakkantott Piton rosszmájúan.

Dumbledore a térdén fekvő kisbabát bámulta, aki szerencsére abbahagyta a sírást és most az öreg varázsló szakállával foglalta el magát.

- És te… de… rendkívüli!

- Köszönöm, Albus. Úgy hiszem, hogy már elismertük, hogy ez a lehető legrendkívülibb átkozott dolog, ami megeshetett a mai elátkozott napon…

- A nyelved, Perselus.

Piton rámeredt.

- Ha Potter bármire emlékezni fog ebből a beszélgetésből, személyesen fogok tőle elnézést kérni a szitkozódásért, amivel megsértettem értékes füleit. De amíg ez nem történik meg, addig elmondanád nekem, hogy mégis mi a büdös francot fogunk most csinálni?

Dumbledore felsóhajtott. – Ide tudnád hívni Poppyt? Nem Harry, ennek nincs jó íze, hiába néz ki úgy, mint a vattacukor. Bízz bennem, én tudom. És most engedd meg, hogy megállapítsuk vissza tudjuk-e fordítani ezt az aprócska hibát?

* * *

- Makkegészséges – jelentette ki Pomfrey.

- Igazán? Semmilyen sérülése sincs az átoktól? – kérdezte Dumbledore.

Poppy megcsiklandozta Harry pocakját, ahogy bekapcsolta a pelenkáját. Kacagott és fészkelődött, amíg a nő ráadta az egyrészes rugdalózót.

- Nem, egy sem. Úgy tűnik, hogy tökéletesen boldog, egészséges baba. Azt mondanám olyan hat hónapos lehet, plusz-mínusz pár hónap.

- Még mindig van sebhelye – szólt közbe Piton a sarokban elfoglalt helyéről.

Dumbledore finoman végigfuttatta ujjait Harry homloka felett. – Szegény csöppség.

Piton felhorkantott. – Felfogod, hogy Potter valószínűleg mindennek tudatában van, ami vele történik és, hogy majd a jövőben ki fogja használni a te… gyengeségedet? Nem mintha most nem élvezné a teljes figyelmet – fejezte be halkan az egy szuszra elmondottakat.

- Attól félek, tévedsz Perselus. Nem azt mondtam, hogy Harry hat hónaposnak néz ki, hanem azt, hogy fél éves. Csak annyit fog fel ebből a helyzetből, amit minden vele egyidős kisbaba tenne – mondta a gyógyító, Harryt a csípőjére ültetve.

- Ah, akkor az értelme cseppet sem változott – mondta egy önelégült mosollyal Piton.

- Perselus – szólalt meg Dumbledore. – Ez egy hosszú nap volt és még sok minden áll előttünk. Poppy megtennéd, hogy összepakolod azokat a dolgokat, amikre Harrynek szüksége lehet? Minél hamarabb, annál jobb.

- Természetesen – felelte, miközben átadta neki a gyereket.

- És Perselus – fordult hozzá egy kis vigyorgással a hangjában Dumbledore. – Te pedig lennél olyan kedves és vigyáznál rá, amíg én elintézek néhány nagyon fontos dolgot? Nem leszek sokáig távol.

Az igazgató a gyanútlan Piton karjaiba tette az alvó gyermeket és mielőtt a férfi kigondolhatott volna valamilyen kifogást, már el is tűnt.

Harry megmozdult a karjaiban.

- Merlin szerelmére, Potter ne mocorogj!

Piton teljes hosszában kinyújtotta karjait, a gyereket a hóna alatt fogva. Harry próbált a tekintetével rá fókuszálni, ahogy pislogott és a fejét forgatta.

- Azt ne mondd, hogy már ebben a korban is szemüvegre lenne szükséged, te kis rövidlátó semmirekellő.

Harry szája sarkán cseppnyi nyál tűnt fel.

A férfi leült és óvatosan közelebb húzta magához a gyereket, meggyőződve arról, hogy nem keni őt össze a nyálával. Harry addig nyűgösködött, míg fejét és hátát meg nem támasztotta Piton karja.

A bájitalmester csúfondárosan elmosolyodott. – Ne szokj hozzá, Potter.

Harry felcsuklott.

- És, ha le mersz hányni, saját kezűleg foglak megszabadítani a beleidtől és készítek magamnak belőlük pár mutatós nadrágtartót.

* * *

- Minden készen van.

Piton megrezzent, erősebben szorítva meg Harry ernyedt testét. A kisfiú kinyitotta a szemeit és nyűgösködni kezdett. A férfi lazított a szorításán, valamit morogva az orra alatt. Egyáltalán nem aludt – csak hagyta, hogy a szemei pihenjenek egy pillanatot. Merlin a tudója, hogy ma milyen napja volt. Most meg Harry Átkozott Potter összenyálazta az egész ölét…

Beszívta a levegőt és rájött, hogy még mindig halálfaló ruhája van rajta. Azt képzelte, még mindig érzi a ruháján az elmúlt átkok illatát, melyek keveredtek a szokatlan babahintőpor illatával.

Megrázta a fejét, hogy kissé kitisztítsa a gondolatait, mikor rájött, hogy az igazgató még mindig várakozóan néz rá.

- Mit értesz az alatt, hogy minden készen van? – kérdezte fáradtságtól rekedt hangon Piton. – Mikor fogod végre visszaváltoztatni, bosszantó önmagává Pottert? És miért én vigyázok erre a kis varangyra? Drága barátai biztos kezüket-lábukat törnék, hogy törődjenek vele.

- Ah, Poppy, pont időben. No, kelj fel Perselus – mondta Dumbledore, közben talpra rángatva Pitont.

- Tessék?

- Minden itt van, amire szükséged lehet. – Pomfray a bájitalmester szabad kezébe nyomott egy mózeskosarat. – Váltás ruhák, magától feltöltődő üvegek, egy csupor soha ki nem fogyó tejjel Molly Mamától, flanel pizsama és rágóka. Betettem még pár passzoló pelenkát, bár az, amit most visel, megtisztítja magát és a mérete Harryvel együtt nő. Mindazonáltal meg kell őt fürdetned, Perselus. Minden nap! Ah, biztos vagyok benne, hogy valamit elfelejtettem…

- Mégis miről hablatyolsz itt? – ordított fel Piton.

- Ami az ételt és egyebet illeti a számodra, arra ezt találtam neked. Tudom, hogy nem a legkényelmesebb, de semmi másunk nincs – nyomott a kezébe egy fadobozt Dumbledore. Piton szorosabban magához vonta Harryt, mikor megérezte, hogy a gyerek kezd kicsúszni a karjából. A csípőjére ültette, megmentve a zuhanástól a kisfiút.

- Biztosan éhes, de nem akarok most semmit adni neki, mert félő, hogy az utazástól mindent kihányna. Ezért kérlek, győződj meg arról, hogy mielőbb a cumisüvegéhez jusson. És arra is figyelj, hogy a tej megfelelően langyos legyen, ezt a legegyszerűbben a csuklód belső felén ellenőrizheted. Ó, és muszáj megbüfiztetni, különben rettenetesen szenvedni fog – vágott közbe Pomfrey, egy kék takaróba bugyolálva Harryt, majd elhelyezte a gyereket Piton mellkasán.

- Igazgató, kérlek!

- Perselus – kezdte Dumbledore – nem tudom visszafordítani a varázslatot. Már mindent kipróbáltam, ami eszembe jutott, de több időre van szükségem. A fiú nem maradhat itt – abból, amit elmondtál kiderült, hogy a halálfalók maguk látták, ahogy megmented őt. Voldemort tud Harry kellemetlen helyzetéről, és tudják, hogy elárultad őket. Roxfort nem biztonságos hely többé a számodra sem.

Természetesen Piton volt annyira értelmes, hogy felfogja, de még mindig nem bírta megemészteni, miért is tart az egyik kezében egy csecsemőt, a másikban pedig a gyerek ellátásához kellő dolgokat. – És te azt kívánod tőlem, hogy…

- Távoznod kell Perselus és magaddal kell vinned Harryt is. Találtam a számotokra egy biztonságos helyet, ahol már minden megtalálható, de lehet, hogy valamit hiányolni fogsz majd. A doboznak, amit neked adtam kettős célja van. Ez egy zsupszkulcs, ami biztonságban elvisz téged és az ifjú Harryt, később pedig ezzel tudunk kommunikálni egymással. Csak írj egy levelet, tedd a dobozba, én pedig olyan gyorsan elküldöm neked, amire szükségetek van, amilyen gyorsan csak tudom.

- De, Albus, biztosan…

- Attól félek, nincs több időnk. Kérlek, Perselus. Tudom, hogy ez a feladat terhes a számodra, de jelenleg Harry biztonsága a legfontosabb, amíg rá nem jövünk, hogy fordíthatjuk vissza az átkot. Ha a Varázsvilág rájön a dologra, minden remény el fog veszni számukra. És, ha Voldemort rájönne a tartózkodási helyére…

- De nekem fogalmam sincs, hogy kell bánni egy csecsemővel! Poppy talán…

- Poppyra nem vadásznak árulóként – vágott a szavába az igazgató. – És Poppy nem képes őt megvédeni, de te igen.

Piton felsóhajtott és lenézett a rábízott csöppségre. Harry az egész beszélgetés alatt nyugodt volt, egyedül hatalmasra nyílt zöld szemei néztek érdeklődve.

- Biztos vagy benne, hogy fogalma sincs semmiről? – morgott Piton.

- Száz százalék – biztosította a gyógyító.

- A rohadt életbe, ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha…

- Még egy perc, Perselus. – Dumbledor pálcájával megérintette a fadobozt. – Csodálatos munkát fogsz végezni, biztos vagyok benne. Bízom a képességeidben.

- Meddig, Albus? Meddig kell várnom, míg visszatérhetek?

Dumbledore szomorúan mosolygott rá. – Annyira szeretném, ha tudnám. Fél perc. – Gyengéden megszorította Piton karját, félresimított pár tincset Harry homlokából, majd elhátrált tőlük.

- Ne felejtsd el, amit mondtam neked, Perselus. Etetned kell, naponta legalább négyszer és figyelj oda arra, hogy milyen szilárd ételt adsz neki. Fürdesd meg minden nap és figyelj arra, hogy a hátán aludjon. Ne engedd meg neki, hogy apró dolgokat vegyen a szájába…

- Tudom, hogy azt mondtam semmit sem tudok a gyereknevelésről, azonban én sem vagyok teljesen idióta, Poppy. Bárki, akinek van egy uncia esze…

A doboz felizzott, Piton pedig egy húzást érzett a köldökénél. Arcát Harry fejecskéjéhez simította, szorosan magához ölelte, amikor környezete hirtelen forogni és sötétedni kezdett.

* * *

A Perselus és Harry által keltett forgószél után, a pergamenek lebegve hullottak a földre.

- Remélem, a helyes dolgot tettem, Poppy.

- Természetesen, Albus. Végül is mi baj történhetne?

Dumbledore felvonta a szemöldökét.

- Oh, Merlinre…

~~Folyt. köv.~~

Oldal:   <<        >>  

 10.0 - 17 votes 

Hozzászólás

 Beloved826
 19 febr : 18:33
Válasz erre
 Fairy
 19 febr : 18:40
Válasz erre
 Buffy
 19 febr : 20:51
Válasz erre
 Fairy
 19 febr : 21:06
Válasz erre
 Ayumi
 20 febr : 01:47
Válasz erre
 Fairy
 26 febr : 19:47
Válasz erre
 Ezael
 20 febr : 12:09
Válasz erre
 Fairy
 26 febr : 19:47
Válasz erre
 merlinke
 14 márc : 10:08
Válasz erre
 Ayumi
 14 márc : 21:02
Válasz erre
 Fairy
 18 márc : 10:42
Válasz erre
 Blackfield
 16 márc : 17:13
Válasz erre
 Fairy
 18 márc : 10:43
Válasz erre
 Youkouni
 16 márc : 20:12
Válasz erre
 Fairy
 18 márc : 10:44
Válasz erre
 Beloved826
 26 márc : 21:49
Válasz erre
 Fairy
 28 márc : 20:02
Válasz erre
 Blackfield
 27 márc : 22:40
Válasz erre
 Fairy
 28 márc : 20:04
Válasz erre
 Buffy
 27 márc : 23:14
Válasz erre
 Fairy
 28 márc : 20:09
Válasz erre
 Ayumi
 30 márc : 19:36
Válasz erre
 Fairy
 30 márc : 20:37
Válasz erre
 Buffy
 10 ápr : 02:34
Válasz erre
 Beloved826
 11 ápr : 21:19
Válasz erre
 Fairy
 14 ápr : 23:10
Válasz erre
 Blackfield
 12 ápr : 19:09
Válasz erre
 Fairy
 14 ápr : 23:11
Válasz erre
 Ayumi
 14 ápr : 22:51
Válasz erre
 Fairy
 14 ápr : 23:12
Válasz erre
 Beloved826
 01 máj : 17:30
Válasz erre
 Blackfield
 02 máj : 17:43
Válasz erre
 Ayumi
 02 máj : 18:29
Válasz erre
 Buffy
 19 máj : 13:30
Válasz erre
 Fairy
 21 máj : 18:49
Válasz erre
 Beloved826
 28 máj : 16:35
Válasz erre
 Fairy
 28 máj : 17:08
Válasz erre
 Ayumi
 28 máj : 18:39
Válasz erre
 Fairy
 28 máj : 18:41
Válasz erre
 evelyn
 29 máj : 11:07
Válasz erre
 Fairy
 30 máj : 18:50
Válasz erre
 Buffy
 30 máj : 20:05
Válasz erre
 Blackfield
 03 jún : 17:39
Válasz erre
 mezotystar
 14 aug : 22:08
Válasz erre
 Fairy
 14 aug : 22:14
Válasz erre
 Buffy
 15 aug : 00:28
Válasz erre
 Fairy
 15 aug : 09:55
Válasz erre
 evelyn
 15 aug : 10:52
Válasz erre
 Fairy
 15 aug : 11:04
Válasz erre
 Blackfield
 15 aug : 16:05
Válasz erre
 Fairy
 15 aug : 16:12
Válasz erre
 Beloved826
 15 aug : 21:15
Válasz erre
 Fairy
 15 aug : 21:55
Válasz erre
 Ayumi
 15 aug : 23:52
Válasz erre
 Fairy
 16 aug : 08:50
Válasz erre
 anagrama
 17 aug : 17:24
Válasz erre
 Fairy
 17 aug : 17:30
Válasz erre
 Szisszancs
 20 aug : 22:46
Válasz erre
 Fairy
 20 aug : 22:58
Válasz erre
 cami
 07 szept : 19:04
Válasz erre
 Fairy
 11 szept : 19:36
Válasz erre
 Eclair14
 08 szept : 12:43
Válasz erre
 Fairy
 03 dec : 20:52
Válasz erre
 Erika
 26 máj : 12:25
Válasz erre
 trixi38
 10 szept : 15:29
Válasz erre
 Hinomi
 18 okt : 23:29
Válasz erre
 drwoma
 16 dec : 09:03
Válasz erre
 Fairy
 23 dec : 15:40
Válasz erre
 CorvusCorax
 15 dec : 09:20
Válasz erre
 Fairy
 15 dec : 13:24
Válasz erre
 Cyd1975
 28 szept : 21:41
Válasz erre
 Rika62
 10 okt : 20:48
Válasz erre
 Kuroshiro
 25 okt : 11:51
Válasz erre
 Fairy
 26 okt : 16:24
Válasz erre
 Marcsi
 09 aug : 22:55
Válasz erre
 trixi38
 07 dec : 04:28
Válasz erre
 Fairy
 07 dec : 07:14
Válasz erre
 misza471
 07 jan : 14:27
Válasz erre


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz