Törődés

1. fejezet


1. fejezet

Piton elbújt az árnyékban, reménykedve abban, hogy Potternek végre sikerül legyőzni a Sötét Nagyurat. Emellett, abban is nagyon bízott, hogy a srácnak sikerül megszöknie, mielőtt helyrehozhatatlanul ártanának neki.

Istenek, reménykedett benne, hogy nem neki kell megmentenie.

Potter enyhén remegve állt a halálfalók gyűrűjében, miközben Voldemort folytatta mindazon kínzások felsorolását, melyekkel őt akarja majd megajándékozni, mielőtt megteszi azt, amit már évek óta próbál – megöli a fiút és elveszi az erejét.

Merlinre, Piton gyűlölte a munkáját.

Keservesen nyelve egyet a maszkja mögött, kényszerítette magát, hogy közelebb osonjon. A helyzet teljesen váratlan volt. Tervei a nyugodt kellemes vasárnap délutánról, melyen nyugodtan pihenhetett és leülhetett volna olvasni, abban a pillanatban szertefoszlottak, mikor a Sötét Jegy élő tűzként kezdte marni a karját. Gyorsan értesítette Dumbledore-t a Hoppon, felvette a ruháját és máris elfoglalta helyét a Sötét Nagyúr oldalán.

Csak hogy ott találjon egy sápadt Pottert, aki előkapta a pálcáját a talárja ujjából.

Néhány Halálfaló lépett előre, hogy lefegyverezzék, azonban Voldemort dörmögve megállította őket. - Lássuk, mire képes.

Pedig Piton figyelmeztette Dumbledore-t, hogy hülyeség és veszélyes feltételezni, hogy a fiú biztonságban lesz a Roxfortól távol, még akkor is, ha a Roxmortsban lesz. Az igazgató nyugodtan meghallgatta, de végül mégis úgy döntött, hogy Harrynek szüksége van pár kellemes pillanatra a barátaival.

Legyen átkozott Roxmorts és Dumbledore – az optimista idiótája.

Piton mozdulatlanul hallgatta, ahogy Potter Voldemort előtt sikítozik. A bájitaltanár mestere egy erős cruciatusszal vágott vissza. A fiú a földre esett, és összerezzent, mikor az összegyűlt halálfalók álarcai alól nevetés tört elő. Piton remélte, hogy saját szemeiben nem látszik mérhetetlen dühe.

Mikor Voldemort megszüntette az átkot Harry felült, néhány csepp vért köpve ki. Dacosan nézett a Sötét Nagyúrra, annyira szorítva pálcáját, hogy ökle kifehéredett.

- Tudod, hogy mi a hiba a tervedben, Tom? – kérdezte.

Nem. Fogd be. Fogd be, te idióta. Ne ronts a helyzeteden.

Harry térdre küzdötte magát. – Csak annyi, hogy a végén mindig kész kudarc vagy – folytatta a fiú.

Merlinre, mindjárt meghalsz és a végén eléred, hogy engem is megöljenek, mikor megpróbállak megmenteni téged.

- Úgy értem – gúnyolódott Harry, kényszerítve magát, hogy lábra álljon, hiába remegtek kissé. – Milyen idióta képtelen megölni egy kisbabát?

- Lássuk ez alkalommal meg tudom-e tenni? – emelte rá haragosan Voldemort a pálcáját.

Harry ugyanabban a pillanatban kiáltotta átkát és kelt életre a pálcája, amikor Voldemort is átkot mondott. Két ragyogó fény ütközött mennydörgésszerű robajjal egymásnak. Egy ideig küzdöttek egymással, a levegő elektromossággal telt meg, majd hangos csattanással Harrybe csapott, aki ettől kétrét görnyedt.

Mikor elült a por, Piton több fontos tényt is elkönyvelt magában. Először is: Voldemortnak ismét nem sikerült megölnie a fiút. Másodszor: Potter jelenleg csecsemőként bömbölt, talárja kupacán meztelenül fekve. És harmadszor (Piton számára ez volt a legfontosabb tény): ha gyorsan nem tesz valamit, akkor a varázsvilág, amit eddig ismert, szétesik és egy nagy halom trágyává változik.

Piton cselekedett.

Mikor formában volt, olyan gyorsan tudott lecsapni, mint házának szimbóluma, így egy szempillantás alatt megszerezte Potter pálcáját és a síró csecsemőt, majd hoppanált.

Piton megengedett magának egy rosszindulatú vigyorgást, mikor meghallotta Voldemortot ordítani.

* * *

- Soha nem fogod elhinni, hogy mit láttam – kiáltotta Félig Fej Nélküli Nick, Véres Bárónak, mikor elhalad mellette a Nagyterembe vezető bejáratnál.

A Báró, aki nem volt a szavak embere, csak tanulmányozta jobb kezén a körmöket.

Nick, aki már hozzászokott a Báró viselkedéséhez nem hagyta, hogy elrontsa a történetet. – Egy halálfalót! Egy mocskos halálfalót, ahogy átrohant a kastélyon. És tudod, hogy mit vitt a karjaiban?

A másik szellem megvonta a vállát.

- Gyereket! Egy meztelen gyereket, aki teli tüdőből ordított! Én mondom, igazán izgalmas időket élünk meg, nem gondolod?

A Mardekár szelleme most a másik kezén vizsgálgatta a körmeit.

Félig Fej Nélküli Nick grimaszolni kezdett. – Megyek és inkább megkeresem a Szürke Hölgyet.

* * *

- Ez egyszerűen rendkívüli!

- Ugye? – vakkantott Piton rosszmájúan.

Dumbledore a térdén fekvő kisbabát bámulta, aki szerencsére abbahagyta a sírást és most az öreg varázsló szakállával foglalta el magát.

- És te… de… rendkívüli!

- Köszönöm, Albus. Úgy hiszem, hogy már elismertük, hogy ez a lehető legrendkívülibb átkozott dolog, ami megeshetett a mai elátkozott napon…

- A nyelved, Perselus.

Piton rámeredt.

- Ha Potter bármire emlékezni fog ebből a beszélgetésből, személyesen fogok tőle elnézést kérni a szitkozódásért, amivel megsértettem értékes füleit. De amíg ez nem történik meg, addig elmondanád nekem, hogy mégis mi a büdös francot fogunk most csinálni?

Dumbledore felsóhajtott. – Ide tudnád hívni Poppyt? Nem Harry, ennek nincs jó íze, hiába néz ki úgy, mint a vattacukor. Bízz bennem, én tudom. És most engedd meg, hogy megállapítsuk vissza tudjuk-e fordítani ezt az aprócska hibát?

* * *

- Makkegészséges – jelentette ki Pomfrey.

- Igazán? Semmilyen sérülése sincs az átoktól? – kérdezte Dumbledore.

Poppy megcsiklandozta Harry pocakját, ahogy bekapcsolta a pelenkáját. Kacagott és fészkelődött, amíg a nő ráadta az egyrészes rugdalózót.

- Nem, egy sem. Úgy tűnik, hogy tökéletesen boldog, egészséges baba. Azt mondanám olyan hat hónapos lehet, plusz-mínusz pár hónap.

- Még mindig van sebhelye – szólt közbe Piton a sarokban elfoglalt helyéről.

Dumbledore finoman végigfuttatta ujjait Harry homloka felett. – Szegény csöppség.

Piton felhorkantott. – Felfogod, hogy Potter valószínűleg mindennek tudatában van, ami vele történik és, hogy majd a jövőben ki fogja használni a te… gyengeségedet? Nem mintha most nem élvezné a teljes figyelmet – fejezte be halkan az egy szuszra elmondottakat.

- Attól félek, tévedsz Perselus. Nem azt mondtam, hogy Harry hat hónaposnak néz ki, hanem azt, hogy fél éves. Csak annyit fog fel ebből a helyzetből, amit minden vele egyidős kisbaba tenne – mondta a gyógyító, Harryt a csípőjére ültetve.

- Ah, akkor az értelme cseppet sem változott – mondta egy önelégült mosollyal Piton.

- Perselus – szólalt meg Dumbledore. – Ez egy hosszú nap volt és még sok minden áll előttünk. Poppy megtennéd, hogy összepakolod azokat a dolgokat, amikre Harrynek szüksége lehet? Minél hamarabb, annál jobb.

- Természetesen – felelte, miközben átadta neki a gyereket.

- És Perselus – fordult hozzá egy kis vigyorgással a hangjában Dumbledore. – Te pedig lennél olyan kedves és vigyáznál rá, amíg én elintézek néhány nagyon fontos dolgot? Nem leszek sokáig távol.

Az igazgató a gyanútlan Piton karjaiba tette az alvó gyermeket és mielőtt a férfi kigondolhatott volna valamilyen kifogást, már el is tűnt.

Harry megmozdult a karjaiban.

- Merlin szerelmére, Potter ne mocorogj!

Piton teljes hosszában kinyújtotta karjait, a gyereket a hóna alatt fogva. Harry próbált a tekintetével rá fókuszálni, ahogy pislogott és a fejét forgatta.

- Azt ne mondd, hogy már ebben a korban is szemüvegre lenne szükséged, te kis rövidlátó semmirekellő.

Harry szája sarkán cseppnyi nyál tűnt fel.

A férfi leült és óvatosan közelebb húzta magához a gyereket, meggyőződve arról, hogy nem keni őt össze a nyálával. Harry addig nyűgösködött, míg fejét és hátát meg nem támasztotta Piton karja.

A bájitalmester csúfondárosan elmosolyodott. – Ne szokj hozzá, Potter.

Harry felcsuklott.

- És, ha le mersz hányni, saját kezűleg foglak megszabadítani a beleidtől és készítek magamnak belőlük pár mutatós nadrágtartót.

* * *

- Minden készen van.

Piton megrezzent, erősebben szorítva meg Harry ernyedt testét. A kisfiú kinyitotta a szemeit és nyűgösködni kezdett. A férfi lazított a szorításán, valamit morogva az orra alatt. Egyáltalán nem aludt – csak hagyta, hogy a szemei pihenjenek egy pillanatot. Merlin a tudója, hogy ma milyen napja volt. Most meg Harry Átkozott Potter összenyálazta az egész ölét…

Beszívta a levegőt és rájött, hogy még mindig halálfaló ruhája van rajta. Azt képzelte, még mindig érzi a ruháján az elmúlt átkok illatát, melyek keveredtek a szokatlan babahintőpor illatával.

Megrázta a fejét, hogy kissé kitisztítsa a gondolatait, mikor rájött, hogy az igazgató még mindig várakozóan néz rá.

- Mit értesz az alatt, hogy minden készen van? – kérdezte fáradtságtól rekedt hangon Piton. – Mikor fogod végre visszaváltoztatni, bosszantó önmagává Pottert? És miért én vigyázok erre a kis varangyra? Drága barátai biztos kezüket-lábukat törnék, hogy törődjenek vele.

- Ah, Poppy, pont időben. No, kelj fel Perselus – mondta Dumbledore, közben talpra rángatva Pitont.

- Tessék?

- Minden itt van, amire szükséged lehet. – Pomfray a bájitalmester szabad kezébe nyomott egy mózeskosarat. – Váltás ruhák, magától feltöltődő üvegek, egy csupor soha ki nem fogyó tejjel Molly Mamától, flanel pizsama és rágóka. Betettem még pár passzoló pelenkát, bár az, amit most visel, megtisztítja magát és a mérete Harryvel együtt nő. Mindazonáltal meg kell őt fürdetned, Perselus. Minden nap! Ah, biztos vagyok benne, hogy valamit elfelejtettem…

- Mégis miről hablatyolsz itt? – ordított fel Piton.

- Ami az ételt és egyebet illeti a számodra, arra ezt találtam neked. Tudom, hogy nem a legkényelmesebb, de semmi másunk nincs – nyomott a kezébe egy fadobozt Dumbledore. Piton szorosabban magához vonta Harryt, mikor megérezte, hogy a gyerek kezd kicsúszni a karjából. A csípőjére ültette, megmentve a zuhanástól a kisfiút.

- Biztosan éhes, de nem akarok most semmit adni neki, mert félő, hogy az utazástól mindent kihányna. Ezért kérlek, győződj meg arról, hogy mielőbb a cumisüvegéhez jusson. És arra is figyelj, hogy a tej megfelelően langyos legyen, ezt a legegyszerűbben a csuklód belső felén ellenőrizheted. Ó, és muszáj megbüfiztetni, különben rettenetesen szenvedni fog – vágott közbe Pomfrey, egy kék takaróba bugyolálva Harryt, majd elhelyezte a gyereket Piton mellkasán.

- Igazgató, kérlek!

- Perselus – kezdte Dumbledore – nem tudom visszafordítani a varázslatot. Már mindent kipróbáltam, ami eszembe jutott, de több időre van szükségem. A fiú nem maradhat itt – abból, amit elmondtál kiderült, hogy a halálfalók maguk látták, ahogy megmented őt. Voldemort tud Harry kellemetlen helyzetéről, és tudják, hogy elárultad őket. Roxfort nem biztonságos hely többé a számodra sem.

Természetesen Piton volt annyira értelmes, hogy felfogja, de még mindig nem bírta megemészteni, miért is tart az egyik kezében egy csecsemőt, a másikban pedig a gyerek ellátásához kellő dolgokat. – És te azt kívánod tőlem, hogy…

- Távoznod kell Perselus és magaddal kell vinned Harryt is. Találtam a számotokra egy biztonságos helyet, ahol már minden megtalálható, de lehet, hogy valamit hiányolni fogsz majd. A doboznak, amit neked adtam kettős célja van. Ez egy zsupszkulcs, ami biztonságban elvisz téged és az ifjú Harryt, később pedig ezzel tudunk kommunikálni egymással. Csak írj egy levelet, tedd a dobozba, én pedig olyan gyorsan elküldöm neked, amire szükségetek van, amilyen gyorsan csak tudom.

- De, Albus, biztosan…

- Attól félek, nincs több időnk. Kérlek, Perselus. Tudom, hogy ez a feladat terhes a számodra, de jelenleg Harry biztonsága a legfontosabb, amíg rá nem jövünk, hogy fordíthatjuk vissza az átkot. Ha a Varázsvilág rájön a dologra, minden remény el fog veszni számukra. És, ha Voldemort rájönne a tartózkodási helyére…

- De nekem fogalmam sincs, hogy kell bánni egy csecsemővel! Poppy talán…

- Poppyra nem vadásznak árulóként – vágott a szavába az igazgató. – És Poppy nem képes őt megvédeni, de te igen.

Piton felsóhajtott és lenézett a rábízott csöppségre. Harry az egész beszélgetés alatt nyugodt volt, egyedül hatalmasra nyílt zöld szemei néztek érdeklődve.

- Biztos vagy benne, hogy fogalma sincs semmiről? – morgott Piton.

- Száz százalék – biztosította a gyógyító.

- A rohadt életbe, ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha…

- Még egy perc, Perselus. – Dumbledor pálcájával megérintette a fadobozt. – Csodálatos munkát fogsz végezni, biztos vagyok benne. Bízom a képességeidben.

- Meddig, Albus? Meddig kell várnom, míg visszatérhetek?

Dumbledore szomorúan mosolygott rá. – Annyira szeretném, ha tudnám. Fél perc. – Gyengéden megszorította Piton karját, félresimított pár tincset Harry homlokából, majd elhátrált tőlük.

- Ne felejtsd el, amit mondtam neked, Perselus. Etetned kell, naponta legalább négyszer és figyelj oda arra, hogy milyen szilárd ételt adsz neki. Fürdesd meg minden nap és figyelj arra, hogy a hátán aludjon. Ne engedd meg neki, hogy apró dolgokat vegyen a szájába…

- Tudom, hogy azt mondtam semmit sem tudok a gyereknevelésről, azonban én sem vagyok teljesen idióta, Poppy. Bárki, akinek van egy uncia esze…

A doboz felizzott, Piton pedig egy húzást érzett a köldökénél. Arcát Harry fejecskéjéhez simította, szorosan magához ölelte, amikor környezete hirtelen forogni és sötétedni kezdett.

* * *

A Perselus és Harry által keltett forgószél után, a pergamenek lebegve hullottak a földre.

- Remélem, a helyes dolgot tettem, Poppy.

- Természetesen, Albus. Végül is mi baj történhetne?

Dumbledore felvonta a szemöldökét.

- Oh, Merlinre…

~~Folyt. köv.~~

Oldal:   <<        >>  

 10.0 - 17 votes 

Hozzászólás

- 19 febr : 18:33

LAN_THEME_6 Beloved826

Érdekesen indul, kíváncsi vagyok a folytatásra.
Köszi szépen a fordítást- 19 febr : 18:40

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy írtál Lesz itt sok érdekesség még. Főképp egy nagyon frusztrált Perselus és egy gügyögő Harry XD


- 19 febr : 20:51

LAN_THEME_6 Buffy

??? Harry újra csecsemő lett? Hát, lássuk mi lesz ebből...


- 19 febr : 21:06

LAN_THEME_6 Fairy

Sok izgalom, idegbaj Perselus részéről és egy nagyon édes Harry XD


- 20 febr : 01:47

LAN_THEME_6 Ayumi

Ez itt is aranyos. Tetszett ez a sorozat, ahogy összeérlelődik ez a kettős, mindig izgalmas. Perselus egy karizmatikus figura, és hát itt érdekes szerepköre van...


- 26 febr : 19:47

LAN_THEME_6 Fairy

Annyira örülök, hogy itt is olvasod. Ez azt jelenti nekem, hogy talán nem olyan rossz a fordításom. Köszönöm!


- 20 febr : 12:09

LAN_THEME_6 Ezael

Ez még mindig vicces kis történet.:)
Azért Pitont nem ngyon irigylem a gyerekpesztráért. XD
Köszi itt is.


- 26 febr : 19:47

LAN_THEME_6 Fairy

Meglesz a jutalma, nem igaz?
Köszi, hogy írtál! :D


- 14 márc : 10:08

LAN_THEME_6 merlinke

Piton a dada hát.... Jellemnével szöges ellentétben álló a gondoskodó apa szerep, biztosan megizzasztja majd még egyszer-kétszer. trröhög Köszi a fordítást nagyon élveztem! trjuppi


- 14 márc : 21:02

LAN_THEME_6 Ayumi

Piton, a pesztra... Azért kell neki a dologhoz némi kis pálesz... :DDD
Érdekeses az első fejezetek is, mert itt főleg az ő belső világát ismerjük meg, és ahogy halad előre Harry felnövekedése, a másik oldal, a másik lélek fejlődése is egyre nagyobb szerepet kap. Remélem, ez még nem spoiler...- 18 márc : 10:42

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy itt is nyomon követed a sorsukat :D Még, ha már tudod is a végét XD
- 16 márc : 17:13

LAN_THEME_6 Blackfield

Tehát a Lángnyelv "viszkiről" kapta a nevét a tüzesvíz! :D

Nagyon tetszik Perselus humora, egész jól viseli a helyzetet, köszönöm a fordítást. :]


- 18 márc : 10:43

LAN_THEME_6 Fairy

Muszáj neki valahogy túlélni. XD És, ahogy azt meg is említi, Dumbledore nem nagyon örülne, ha pont az ő felügyelete alatt lenne Harrynek baja. :D

Köszönöm, hogy írtál XD


- 16 márc : 20:12

LAN_THEME_6 Youkouni

Huh Piton mint dadus? és ráadásul Harry Idegbaj Potteré? XD Még hogy az életnek nincs humorérzéke... de Persnek még ez a szerep is jól áll Köszi a fordítást.


- 18 márc : 10:44

LAN_THEME_6 Fairy

Lesznek még itt érdekességek. És hidd el, Harry még párszor megcincálja kedvenc professzorunk idegeit.

Köszönöm, hogy olvastad és, hogy írtál.


- 26 márc : 21:49

LAN_THEME_6 Beloved826

Furcsa Pitont a dada szerepében látni, de nekem úgy tűnik egyre közelebb kerül ezáltal Potterhez.Köszi szépen az újabb fejezetet.:D


- 28 márc : 20:02

LAN_THEME_6 Fairy

Az biztos, hogy, ha azt mondom dada, nem Perselus ugrik be róla Xd

Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy írtál


- 27 márc : 22:40

LAN_THEME_6 Blackfield

A 'Hé, neked is" volt a legszebb megnyilvánulása a dadusnak. Jó volt olvasni, köszönöm.:]


- 28 márc : 20:04

LAN_THEME_6 Fairy

Örülök, hogy tetszik Perselus is meg tud enyhülni :D


- 27 márc : 23:14

LAN_THEME_6 Buffy

Aha, szóval Harry növekszik. Az jó.


- 28 márc : 20:09

LAN_THEME_6 Fairy

Azért furcsa lenne, ha a történet snarry létére Harry kisbaba maradna XD


- 30 márc : 19:36

LAN_THEME_6 Ayumi

Aranyos részek ezek is. Mindig megható, amikor egy morgós fickó egy kiszolgáltatott kis beteget ápol.
Érdekes, hogy olvasás közben próbálok elvonatkoztatni a színésztől, és valahogy más arccal elképzelni ezt a Harry Pottert, aki ebben a történetben van. Pitonnak teljesen jó Alan Rickman, olvasás közben is őt látom, de Radcliff helyett valahogy most egy kevésbé zömök és kerekfejű kisgyereket vizionálok. Nem tudni, miért.


- 30 márc : 20:37

LAN_THEME_6 Fairy

Talán, mert Daniel nem Harry? XD Legalábbis számomra nem XD
Alan viszont pokolian jó Perselus XD (Igen, kissé elfogult vagyok a színésszel szemben. Fantasztikusnak tartom minden munkáját. XD)

Köszönöm, hogy itt is nyomon követed a történetet XD


- 10 ápr : 02:34

LAN_THEME_6 Buffy

A könyvben szerintem is tök másképp néz ki Harry, mint Daniel. :P
Jól alakul a történet.


- 11 ápr : 21:19

LAN_THEME_6 Beloved826

Úgy érzem, ahogy Harry emlékei visszatérnek úgy fog egyre jobban eltávolodni Pitontól. Vagy tévednék, és közelebb kerülnek egymáshoz? Köszönet e fordításért.


- 14 ápr : 23:10

LAN_THEME_6 Fairy

Erre nem válaszolok neked, majd a következő részekből kiderül :D

Köszönöm, hogy olvastál és írtál.


- 12 ápr : 19:09

LAN_THEME_6 Blackfield

Az utolsó beszélgetéssel Piton elvesztette azt a gondtalan kis gyereket, aki lassan fél éve körülötte ugrabugrált. Előbb-utóbb hiányozni fog neki az a kis pindur, akinek ismét túl korán kellett felnőnie, főleg furcsa emlékekkel küszködve.
Hihetetlenül meghitt fejezet volt, nagyon szépen érzékeltetted. Köszönöm szépen a fordítást. :]


- 14 ápr : 23:11

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy hozzászóltál.
Igen, talál elveszítette a kisgyereket, de most lehetősége van (talán) Perselusnak újrakezdeni, másképp folytatni, mint ahol abbahagyták.


- 14 ápr : 22:51

LAN_THEME_6 Ayumi

Hát, azért ez a "Harry-vadászat" történet visszaidézi az eredeti HP sztori szomorú, "árvagyerek" motívumát. Megmozgatja az érzelmeket ez a fejezet, ugyanakkor van az egésznek egy kedves hangulata is, hiszen az alapgondolat, hogy Piton pesztrálja Pottert, azért valahol mókás. Ebben a részben érdekesen fonódott egybe ez a két érzelmi töltés. A fordítás is kifejezően megtámogatja ezt. *__*


- 14 ápr : 23:12

LAN_THEME_6 Fairy

Az egyik kedvenc részem a történetből. És mindig is sajnáltam, hogy azt a kiskutyát nem kapta meg Harry, mert megérdemelte volna.

Köszönöm, hogy itt is olvastál és írtál :D


- 01 máj : 17:30

LAN_THEME_6 Beloved826

Ez a fejezet nagyon jól érzékelteti a Harryben végbemenő változásokat. A libazsír nagyon találó XD, Harry szánnivaló gyerekes igyekezete, hogy végre tartozzon valakihez. És a következő nap mikor újabb emlékekkel gazdagodik a múltjából és Piton már ismét az ellensége, majd az újabb fordulat.Nagyon tetszett, köszönbet a fordításért.


- 02 máj : 17:43

LAN_THEME_6 Blackfield

Haha, lehet, hogy Harry a Chicagoi körözést olvasta?
Az a jelenet úgy szíven ütött, ahol Piton összegyűrte, majd kisimította a rajzot, nagyon szomorú életre volt eddig is kárhoztatva szegény, most pedig még a 8 hónapnyi boldogságnak is vége - gondolta -, de reméljük nem így lesz. :]
Köszönöm az újabb fejezetet.


- 02 máj : 18:29

LAN_THEME_6 Ayumi

Érdekes, hogyan váltakozik ebben a történetben a mókás rész és a szívszorító pillanat, miközben egy igazi kis "fejlődésregényt" is kapunk. Külön szeretem, ahogyan Piton érzéseiről értesülünk időnként. És hát megint elgondolkodtam rajta, hogy bizony mennyire nem is könnyű egy fordítást megcsinálni - mert hát nemcsak a lényeget kell visszaadni, hanem azt a kis varázst is, ami valahol ott lebeg a szöveg fölött - az eredeti író lelkét.
Azt hiszem, ebben a munkádban is sikerült.


- 19 máj : 13:30

LAN_THEME_6 Buffy

Ez nagyon érdekes fejezet volt. És mostantól egész más a helyzet, hogy Harry emlékszik arra, hogy utálta Pitont. De előtte hosszú ideig volt alkalma megtapasztalni, hogy Piton kedves is tud lenni, régen Pitonnak ezt az arcát nem ismerte, csak annyit látott, hogy folyton undok.
Mostantól mindketten ingadozni fognak, hogy a régi vagy az új kapcsolatuk-e az igaz... érdekes lesz végignézni.


- 21 máj : 18:49

LAN_THEME_6 Fairy

Kissé elmaradtam a hozzászólásokkal, sajnálom.
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy olvassa és figyelemmel kíséri Harry és Perselus történetét.


- 28 máj : 16:35

LAN_THEME_6 Beloved826

Úgy érzem Pitonnak itt már sokkal többet jelent Harry mint korábban, és talán Harry is többet szeretne a tanár-diák kapcsolatnál. trpirul De mindketten bizonytalanok még, hogyan reagálna a másikuk egy esetleges közeledésre. Tetszik a történet, köszönöm szépen a fordítást és várom a folytatást. trcsill


- 28 máj : 17:08

LAN_THEME_6 Fairy

Igen, alakulgatnak már az érzések, alakulgatnak :D

Örülök, hogy tetszik és köszönöm, hogy írtál


- 28 máj : 18:39

LAN_THEME_6 Ayumi

Jó fejek... egyik a maga kis helyén játszik, a másik meg az is... Piton, Piton, kukkolónak lenni milyen dolog? Hát izgalmas, na. :DDD
A színvonal az ismert, hiába, egy jó fordítás külön kedvet tud csinálni még az újraolvasáshoz is.


- 28 máj : 18:41

LAN_THEME_6 Fairy

Én csak örülni tudok annak, ha van annyira jó, hogy újraolvasd. :D Megtisztelő az biztos. :D

Köszönöm a szavaid.


- 29 máj : 11:07

LAN_THEME_6 evelyn

Szia! Ez egy nagyon édes történet.Harry imádni való baba volt és most legalább nem kellett éheznie és azt is elmondhatjuk,hogy másodjára volt legalább egy jó gyerekkora.Pitont pedig imádom.Szegény időnként tényleg az idegbaj szélére került,de azért valahol mélyen megkedvelte a gyereket.Hm érdekes egy varázslat amit Voldemort küldött Harryre.Bár nem igen volt gyors a fiú növekedése és érdekes volt látni ahogy a professzor újra magába zárkózott mikor Harry közölte,hogy emlékszik rá is és nem bízik benne mert utálja őt a professzor.Kicsit durva volt de legalább bocsánatot kért tőle.Reméltem,hogy nem marad olyan mogorva a férfi és igazán örülök,hogy sikerült túllépniük a régi sérelmeken.Arra viszont kíváncsi vagyok,hogy meddig fog öregedni a fiú.Köszönet a fordításért,imádom ezt a párost.Élvezet volt olvasni.Érdeklődve várom a kövi részét.


- 30 máj : 18:50

LAN_THEME_6 Fairy

Szia!

Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy írtál. Remélem a folytatás is tetszeni fog :D
Nagyon szeretem Harryt és Perselust együtt, öröm volt fordítani.

Bízom benne, hogy többi fordításom / írásom is tetszeni fog- 30 máj : 20:05

LAN_THEME_6 Buffy

:D Ezt nagyon bírtam. :D Érdekes ez így, hogy most Harry Pitonnal nőtt fel. Még nem vesztek össze, jól kijönnek egymással... remélem hamarosan közeledni fognak egymáshoz.


- 03 jún : 17:39

LAN_THEME_6 Blackfield

Végre azok az annyira áhított centik! Még néhány év Pitonnal és talán fölé is magasodik. trröhög Köszönöm az újabb fejezetet.


- 14 aug : 22:08

LAN_THEME_6 mezotystar

Nagyon köszönöm, hogy olvashattam ezt a történetet


- 14 aug : 22:14

LAN_THEME_6 Fairy

Szívesen Remélem tetszett azért.


- 15 aug : 00:28

LAN_THEME_6 Buffy

Ez az utolsó két fejezet volt a legjobb! Köszönöm a fordítást.


- 15 aug : 09:55

LAN_THEME_6 Fairy

Nagyon szívesen Örülök, hogy elolvastad.


- 15 aug : 10:52

LAN_THEME_6 evelyn

Szia! Ez nagyon aranyos történet volt.Kár,hogy vége.Az utolsó két fejezet olvasása közben nagyon sokszor előfordult,hogy már én magam morogtam amiért Perselus ennyire makacs De aztán tovább olvasva úgy éreztem,hogy talán pontosan ez kellett ahhoz,hogy mind a ketten úgy érezzenek ahogy.Az,hogy Harry szerelmemnek hívta a férfit az ágyba azt hiszem sok mindent elárult.Bár Perselus nem mondta ki ezt a szót mégis annyira lehetett érezni a mozdulataiból.Kezdetben azt hiszem inkább attól tartott,hogy mi lesz majd ha esetleg a fiú vissza változik és mindent elfelejt.Nehéz lett volna neki elviselni ha visszaváltozva a fiú újra utálatot érzett volna iránta.Mosolyogtam azon ahogy Harry cukkolta egészen addig játszott amíg Pers már nem bírta és bement hozzá.Azon viszont teljesen meglepődtem,hogy az elején Pers nem engedte,hogy Harry viszonozza csak mellette akart maradni.Úgy gondolom,hogy kellett ez a kis játék ahhoz,hogy az érzelmeik ilyen mértéket öltsenek.Aztán Harry végzett Voldemorttal és Perselus nem tudta,hogy mit fog találni a gyengélkedőn.De Harry bár vissza változott semmit nem felejtett el és ezt bizonyította is.Azt hiszem ez a kis szócska amit kicsi gyerekként mondott állandóan biztosította a férfit arról,hogy a fiú mindenre pontosan emlékszik.Most már nem kell sokáig várniuk csak amíg a fiú végez az iskolával.Bár én magam úgy gondolom tovább a történetet,hogy Harry nem hagyja magát és Pers nem tud neki ellenállni ezért Pers nem is tudja tartani magát ahhoz,hogy az iskola végéig várakoztatja a fiút Köszönöm,hogy lefordítottad.Nagyon jó kis történet volt.Remélem,hogy lesz még hasonló fordításod majd egy nap.Mit is mondhatnék még.Sajnálom,hogy vége olvastam volna még tovább.Köszönöm,Pusza


- 15 aug : 11:04

LAN_THEME_6 Fairy

Szia!

Nagyon köszönöm a hozzászólásodat Igen én is úgy gondolom, hogy Harry van olyan makacs, hogy nem hagyja magát és megszerzi Perselust még az iskola vége előtt. Végül is már úgyis mindegy, hiszen együtt voltak XD És már amúgy is elmúlt 18 éves
Igen, hozok még snarry fordításokat, ide is és a LoOD-ra is. Némelyik ide kerül fel hamarabb, némelyik meg amoda XD
További jó olvasgatást :D


- 15 aug : 16:05

LAN_THEME_6 Blackfield

Nem gondoltam volna, hogy ilyen merész fordulatot vesz a történet. Mármint az író szempontjából. A hosszú előkészítés után, igen csak forró lett az utolsó két fejezet - de Perselus megérdemelte, hogy teljes legyen az élete.
Köszönöm a fordítást, igazán élveztem. tryes


- 15 aug : 16:12

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy elolvastad és a hozzászólásodat is :D
Minden jó, ha jó a vége, Voldemort meg megpurcant XD Szeretem a happy endes történeteket XD


- 15 aug : 21:15

LAN_THEME_6 Beloved826

Ez nagyon szép befejezés. XD Szeretem az ilyen törtténeteket. Ahogy Perselus viselkedése fokozatosan megváltozott és mély szerelemmé alakult Harry iránt. Ahogy meg akar felelni az elvárásoknak. és ahogyan végül is enged a szíve vágyának.XD Nagyon érzékletesen sikerült átadnod a fordítással az író elképzelését kettőjük szerelméről Köszönetem érte. trjump


- 15 aug : 21:55

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy elolvastad és a hozzászólásodat is. Örülök, hogy tetszett a történet. Nem sok hasonlót olvastam, ahol végül is Perselusnak kell "nevelnie" Harryt és aztán a végén szerelmesek lesznek. :D


- 15 aug : 23:52

LAN_THEME_6 Ayumi

Szóval az a helyzet, hogy ez még mindig igazán jó munka, Fairy!
Az ilyen mondatokban annyi minden van, hogy hihetetlen, egy teljes élménycsomag, mint ez is, szinte minden érzékszervünkre hat: "A fiú teste meleg volt és kényelmesen nyomódott az övének, az árnyékok kellemesen pislákoltak a falon, és Harrynek gulyás és whisky illata volt."

Az ilyen mondatok meg eszembe jutattják, hogy nem kell félni a szavaktól, és a jó fordító tudja, mikor melyik fejezi ki a lényeget:
"...Piton pedig nem szokott csókolózni azokkal a férfiakkal, akiket eddig megbaszott..."

Kedvelem ezt a párost, de az biztos, hogy sokat hozzátettél stílusban, könnyedségben, ami egyértelműen a fordítást dícséri.
- 16 aug : 08:50

LAN_THEME_6 Fairy

Nagyon köszönöm! Igyekszem átadni az író stílusát talán gondolatait is. Több, kevesebb sikerrel :D

Igazság szerint - és ennek Juckó a megmondhatója - naponta hatmilliószor átkozom el az angol nyelvet, mert szerintem borzalmas. Néha átkozottul nehéz átadni az árnyalatokat, egy-egy történetnél, mert ők ugyanazokat a szavakat használják szinten mindenre XD Őrület.

Ami ezt a mondatot illeti:
"...Piton pedig nem szokott csókolózni azokkal a férfiakkal, akiket eddig megbaszott..." - igen próbáltam érzékeltetni, hogy Pers most nem baszik, hanem szeretkezik Harryvel. Szó és szó között van különbség. Nálunk XD

Köszönöm, hogy elolvastad - újra - és a véleményed is megosztottad - újra. Isten (ördög) tartsa meg jó szokásodat XD Puszi!


- 17 aug : 17:24

LAN_THEME_6 anagrama

Köszönöm, nagyon tetszett!
Üdv, anagrama


- 17 aug : 17:30

LAN_THEME_6 Fairy

Szívesen, örülök, hogy tetszett. Köszönöm a hozzászólásod.


- 20 aug : 22:46

LAN_THEME_6 Szisszancs

Érdekes volt. Nagyon tetszett, ahogy végül megadja magát Perselus Harrynek. Igazán szépen felépített kapcsolat lett, még a gyorsuló idő ellenére is. Együtt izgultam Perselussal, vajon emlékszik-e majd Harry és hogyan dönt. Igazán élvezetes fordítás. Köszönöm. Szisszancs


- 20 aug : 22:58

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy elolvastad és a véleményedet is. Annak meg nagyon örülök, hogy tetszik neked a történet, annak ellenére, hogy kb. a háromnegyede inkább severitus jellegű
- 07 szept : 19:04

LAN_THEME_6 cami

Bár nem szeretem annyira a severitus jellegű írásokat, ez olyan aranyos volt, hogy egyszerűen nem lehet nem imádni Nagyon szépen fel volt építve, hogy ahogy nőtt Harry, úgy kapta vissza az emlékeit, és ahogy az érzéseik változtak egymás iránt. Egy nagyon jó történet, legalább olyan jó fordítással. Hálás vagyok, hogy olvashattam.


- 11 szept : 19:36

LAN_THEME_6 Fairy

Nagyon köszönöm, hogy elolvastad annak ellenére, hogy nem szereted a Severitusokat.

Bevallom én szeretem mindkét műfajt, és ez a keveredés kivejezetten kedvemre való volt. Ezért is örülök, hogy minden ellenérzésed félretéve elolvastad. Remélem máskor is sikerül olyat fordítanom, ami tetszeni fog.


- 08 szept : 12:43

LAN_THEME_6 Eclair14

Nekem nagyon tetszett még a severitus beütés ellenére is. Köszi hogy lefordítottad.


- 03 dec : 20:52

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy írtál Annak meg még inkább, hogy nem riasztott el a Severitus beütés


- 26 máj : 12:25

LAN_THEME_6 Erika

Köszönöm a fordítást és, hogy itt lehetek!


- 10 szept : 15:29

LAN_THEME_6 trixi38

Köszönöm a ordítást és hogy olvashattam


- 18 okt : 23:29

LAN_THEME_6 Hinomi

Igazán nagyon szeretem ezt a történetet, már nem is tudom hányszor olvastam el, de mindig élvezem =) köszi, hogy lefordítottad.


- 16 dec : 09:03

LAN_THEME_6 drwoma

Nagyon szép történet volt Köszönöm, hogy lefordítottad nekünk... Megyek olvasgatok tovább


- 23 dec : 15:40

LAN_THEME_6 Fairy

Nagyon szívesen. Örülök, hogy tetszett

Puszi!


- 15 dec : 09:20

LAN_THEME_6 CorvusCorax

Szia!

Nagyon kedves történet volt, kicsit emlékeztetett Benjamin Button különös élete c. filmre, még annak ellenére is, hogy teljesen más a cselekmény és az öregedés folyamata, de valamiért mégis... Nagyon tetszett és köszönöm, hogy megosztottad!


- 15 dec : 13:24

LAN_THEME_6 Fairy

Szia!

Köszönöm, hogy elolvastad és a véleményedet is. Nagyon, nagyon örülök, hogy tetszett ez a fordítás.
(A filmet nem ismerem, de utána fogok nézi )


- 28 szept : 21:41

LAN_THEME_6 Cyd1975

Szia! Ez nagyon jó volt, köszönet a fordításért. Szép estét! Vic


- 10 okt : 20:48

LAN_THEME_6 Rika62

Nagyon aranyos történet volt, és minden fejezetét imádtam. Köszi szépen a fordítást, és, hogy olvashattam.


- 25 okt : 11:51

LAN_THEME_6 Kuroshiro

Szia! Nagyon tetszett a történet. Aranyos volt, megmosolyogtató, és végig nem hittem volna, hogy esetleg ilyen irányt vehet ez az öregedés. Megkönnyeztem, miközben olvastam. A végén pedig nagyon boldog voltam (hogy mégsem). Köszönöm, hogy lefordítottad, és elolvashattam. Üdv: Kuroshiro


- 26 okt : 16:24

LAN_THEME_6 Fairy

Szia! Örülök, hogy elolvastad a történetet. Annak pedig még inkább örülök, hogy tetszett neked ez a fordításom. Nagyon szeretem az olyan történeteket, ahol Perselus a gyermek Harryvel foglalkozik (bár tény, hogy Snarryben azért ez ritkábban fordul elő, inkább Severitusok szoktak lenni.)
Köszönöm a véleményed.


- 09 aug : 22:55

LAN_THEME_6 Marcsi

Nagyon érdekes történet volt. Szeretem az olyan írásokat ebben a kategóriában, ahol valamelyik szereplő megfiatalodik. Érdekes helyzet komikumok adódhatnak így. Különösen tettszett, ahogy a két főszereplő sorsa összefonódott. Kellemes hangulata volt az írásnak. A történet legvégén az átok feloldása meglepett. Kíváncsi lettem volna, hogy egy idősebb Harry és egy fiatalabb Perselus hogy boldogul egymással. Köszönöm a munkádat, feldobtad a napomat.


- 07 dec : 04:28

LAN_THEME_6 trixi38

Nagyon szép történet volt.Örülök,hogy lefordítottad és megosztottad velünk.imádom snarryt
köszi- 07 dec : 07:14

LAN_THEME_6 Fairy

Köszönöm szépen, hogy írtál. Nagyon örülök, hogy tetszett. Egy kis rendhagyó Snarry. :D


- 07 jan : 14:27

LAN_THEME_6 misza471

Íme a be ígért hozzászólás: Nagyon nagyon imádtam ennek a történetnek a hagulatát. Egyszerre volt kedves és megható és annyira megszerettem, hogy egészen biztos sokszor olvasom majd még el. Sok ilyen gyöngyszemet még az oldalra. *_* örök hála ezért a fordításért.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz