Eredeti cím: Chicago’s most wanted

Írta: Speranza

Fordította: Fairy

Fandom: Due South – Fraser és a farkas

Páros: Benton Fraser / Ray Kowalski (Vecchio)

Korhatár: +18

Jogok: Nem az enyém és nem is az íróé, minden jog a CTV-CBS TV adókat illeti. A történetből senkinek semmilyen anyagi haszna nem származott, az író csak eljátszadozott a szereplőkkel.

Az eredeti történetet ITT olvashatjátok el.

Fordító megjegyzése: A történet 3 részre tagolódik: Első rész – Prológus, Második rész – Múlt, Harmadik rész – Epilógus. A második rész a történet maga, és nagyon hosszú, ezért én ezt fejezetekre szétszedve fogom feltenni.

A történethez a bannert és borítót készítette: Fairy

Dante: Isteni színjátékát Babits Mihály fordította.

A bétázást, mint mindig köszönöm Juckónak!

Fejezetek száma: 21 fejezet  (~123 oldal)

Felkerült: Prológus


Tartalom: Benton Fraser, rabként beépül a börtönbe, hogy infókat szerezzen. Azonban egy „baleset” miatt amnéziás lesz és elhiszi mindazt, ami az aktájában szerepel, ezzel pandúrból tolvajjá válva.


És mielőtt elkezdődne a történet, íme egy kis magyarázat és egy kis előzetes mindazoknak (és szerintem sokan vannak vele így), akik nem ismerik a sorozatot.

A Due South egy 1994-ben indult 4 évados (összesen 68 részes) kanadai sorozat, melyet nagy sikerrel adtak le szerte a világon. Magyarországon is levetítették (már nem emlékszem pontosan mikor, de tudom, hogy valamikor a középiskola vége után néztem – magyarán baromi régen – és azóta se adta le újra egyik tv-adó sem).  Sajnos magyarul sehol sem lehet megtalálni, de legalább készült hozzá magyar felirat. Az érdeklődőknek jó hír, hogy angol nyelven elég sok helyen letölthető.

A sorozat főszereplője Benton Fraser (Paul Gross), aki egy mountie – azaz a Királyi Kanadai Lovasrendőrség tagja. Pár éve megölték az apját, és a gyilkos nyomai Chicagóba vezettek, így jutott el eme városba Fraser. Itt ismerkedett meg Ray Vecchio (David Marciano) nyomozóval, aki segített felderíteni az ügyet, de ezzel Benton egy olyan ügybe mászott bele, ami miatt el kellett hagynia Kanadát. Ezért jelenleg a chicagói Kanadai Konzulátuson dolgozik, mint összekötő tiszt az amerikai-kanadai rendőrség között. Barátsága azóta is töretlen Ray-el.

Azonban meg kell említeni, hogy Ray Vecchio nyomozóból kettő van. Az első (eredeti) Ray a második évad végén kimarad a sorozatból, amit úgy oldottak meg, hogy Ray beépült a maffiába informátorként, azonban, hogy az inkognitója megmaradjon egy alteregó jelenik meg a harmadik évadtól, aki nem más, mint Stanley Ray Kowalski (Callum Keith Rennie). Benton nem kissé lepődik meg, mikor egy hosszabb szabadság után visszatérve egy vadidegen pasas üdvözli lelkesen Ray Vecchiókét. Nem kell hosszú idő ahhoz, hogy Ben és Ray Kowalski nagyon jó barátokká váljanak.

Amit még a szereplőkről érdemes tudni: Benton Fraser apja szinte soha nem volt otthon, mikor gyerek volt, azonban halála után a jó öreg Fraser rendőr szellemként sokszor megjelenik a fiának, hogy „segítsen” neki. A harmadik évadtól szinte állandó szereplő lesz, mert egy saját „irodát” is kiépít magának Ben „otthonában”.

Fraser nem mondható nagy nőcsábásznak, annak ellenére, hogy az összes nő azonnal rajongani kezd érte (ez alól nem kivétel a felettese Meg Thatcher sem, bár igyekszik titkolni), és be akar mászni az ágyába. Komoly kapcsolata egyszer volt, egy Victoria nevű nővel, aki azonban bűnöző volt (akit Fraser csukatott le) és végül megszökött.

Jelenleg nincs senkije egyedül él süket fél-farkasával Diefenbakerrel, aki Chicagóba is követte a mountie-t. Kedves, udvarias, soha (legalábbis szinte soha) nem cselekszik nem megfelelően és nem mellékesen okos. És az sem mellékes, hogy szeret mindent megszagolni, megnyalni, társai nem kis undorodására. 😀

Ray Vecchio (az eredeti) egy nagy olasz család tagja, a chicagói rendőrségnél dolgozik. Ő segít Frasernek az apja gyilkosait megtalálni, majd nagyon jó barátokká válnak. Ray húga, Francesca állandóan meg akarja szerezni Bent, ezzel nem kevés aggodalmat okozva bátyjának. (És az ő apja is megjelenik néha szellemként, bár abban sincs köszönet.) Ray a harmadik évadtól kimarad a sorozatból, az ő helyét veszi át Ray Kowalski (Vecchio).

Ray Kowalski (Vecchio): nem véletlenül lett ő Vecchio alteregója, hiszen nagyon jó rendőr. Miután Fraser számára kiderül, ki is ő, onnantól kezdve szinte azonnal elválaszthatatlanok lesznek. Mély barátság alakul ki közöttük, állandóan segítik egymást. Ray azért vállalta el ezt a munkát, mert épp előtte vált el a feleségétől – Stellától – akivel még gyerekként ismerkedett meg, és akivel 15 évig élt együtt. Nehezen tudja magát túltenni a váláson, de azért igyekszik 😀 Utálja  a hullákat, és a hullaházakat.

Ez a történet Benton Fraser és Ray Kowalski meséje 🙂

Ray Kowalski (Vecchio) és Benton Fraser:

Ray Vecchio, Ray Kowalski, Diefenbaker, Benton Fraser:

A történet a fordító engedélye nélkül máshol nem terjeszthető!