Változások 2


Oldal on szombat 24 április 2021 - 16:16:39 | by FairyKözérdekű információk! - 2
Először is köszönet mindazoknak, akik az elmúlt két napban valamilyen formában/platformon megosztották velünk a véleményüket a tervezett változásokról. (Ehhez csak annyit, hogy ha most tudtatok írni, akkor máskor miért nem?)

Még, ha nem is válaszoltunk mindenre, alaposan megfontoltunk pro és kontra mindent Juckóval és végül döntésre jutottunk, hogyan is legyen majd a jövőben. Erről mindjárt, de előbb még pár dolgot el kell mondanunk.

Van egy kis zavar némelyeknél az aktivitás és a hozzászólás fogalmával kapcsolatban. Többen is írtátok, hogy nem szeretnétek, ha törölnénk titeket, azért, mert nem véleményeztétek a fordításokat/írásokat.
Törlésre azok az INAKTÍV tagok kerülnek, akik:
1. a regisztrációjuk óta egyszer sem voltak fent az oldalon,
2. a regisztrációjuk óta teljesen inaktívak voltak, azaz: sem egy hozzászólásuk nincs, sem a chatboxban, sem a fórumban nem írtak, sem a Discordon vagy Facebook-csoportban nem tagok,
3. azok, akik 6 hónapja nem jártak az oldalon (függetlenül attól, hogy volt-e hozzászólásuk)

Tehát: azok, akik ugyan nem írtak véleményt, de valamilyen formában aktívak voltak, nem lesznek törölve. És ez a jövőben is így van. Ha valaki a chatboxban ír vagy használja a fórumot – ez utóbbit nagyon ajánlom figyelmetekbe, hiszen mindenkinek lehetnek kedvenc képei, olvasmányai, receptjei, láthat/olvashat valami érdekes hírt, filmet stb. Ezeket nyugodtan meg lehet osztani másokkal. Az aktivitásba beleszámítanak azok a tagok is, akik a Discordon vagy a Facebookon is ott vannak.
Ehhez azonban kérnénk, hogy a Discordosok adják meg a Skaton használt nevüket – mert vannak, akiknél nem ugyanaz és így nehéz lesz beazonosítani. Ugyanez vonatkozik a Facebook-csoportban lévőkre is. Ugyan ott kérjük, hogy írjátok meg, azonban mi elmulasztottuk felírni ezeket a neveket annak idején. Aki szeretne, nyugodtan csatlakozhat hozzánk bármelyiken.

Valamint kérés, hogy mindenki nézze meg, milyen e-mail címmel regisztrált a Varázsskatulyára. Ha valakinek már nem él az a címe, frissítse a megfelelőre. (Bal oldalt – Beállítások menü (ha nem sikerül, írjatok nekünk, megoldjuk adminokként!). Ez azért fontos, mert ide fognak kimenni a jelszavak. Akik Discordon vagy Facebookon is fent vannak, akkor a névnél nyugodtan odaírhatják a Skatos név mellé a másikat, így be tudjuk azonosítani. A lényeg, hogy valahogy jelezzétek felénk, ha nem csak a Sakton vagytok velünk, hanem a másik két hely valamelyikén is.

És most lássuk, hogy lesznek elérhetőek az olvasnivalók.

Sokat tanakodtunk rajta és figyelembe vettük azokat is, amit írtatok nekünk. Többen is írtátok, hogy csak a már befejezett történeteket szoktátok elolvasni, ezért nehézkesen menne a vélemény írása minden fejezetnél.

Voltak, akik írták, hogy csak pontozni szokták az olvasnivalókat: mivel ezeket nem tudjuk nyomon követni (a rendszer nem mutatja ki, kik értékeltek), ezért a jövőben, ha olvasni szeretnének, rá kell szánniuk magukat, hogy írjanak némi véleményt.

Ezzel kapcsolatban: sokan kétségbe estetek, hogy ez milyen nehéz. Nem esszéket és nem hatvan oldalas kritikákat várunk. Csak annyit kérünk, írjátok meg, hogy tetszett vagy nem tetszett egy történet, mi a véleményetek a szereplőktől. Valami benyomásotok csak akad. Nem kell shakespear-i körmondatokat írni. Megelégszünk pl az ilyennel is, hogy: „Köszönöm a fordítást/írást. Nagyon tetszett/nem tetszett. XY szereplő(k) szimpatikus volt vagy épp nem volt. Imádtam a kutyát/macskát/gekkót a házat akármit.” Nem hiszem, hogy ez olyan nehéz.

Az utóbbi két napban annyian írtatok véleményeket: ugye, hogy meg lehet csinálni? Már csak az a kérdés: miért volt nehéz akkor megírni, amikor valóban elolvastad az adott történetet?

És most már tényleg lássuk, hogyan is lesz:

A korábbiakkal kiírtakkal ellentétben, NEM várjuk el, hogy minden fejezet alá írjatok. Megfordítjuk a dolgot.

Sorozatok – több fejezetes történetek: ugyanúgy felkerülnek, mint eddig, minden fejezet olvasható lesz mindenki számára. Azonban: a történet végét (az utolsó 2-5 fejezetet – ez a történet hosszától függ majd) csak az kapja meg, akinek minimum 1 hozzászólása van az adott történethez. Ez viszont legyen értelmes, kerek mondatokban és legalább 3-4 mondatos és ne csak annyiból álljon, „köszi, jó volt”. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.)

Tehát azok, akik írták, hogy csak teljes történeteket olvasnak, ők sem maradnak le semmiről, hiszen, úgyis akkor olvasnak, amikor befejezett. Így, amikor átkerül egy történet a befejezettek közé, elkezdhetik olvasni és még mielőtt a végére érnének, írnak pár sort az addig olvasottakról és mire a végére érnek, meg is kapják a belépési jelszót.

Rövid történtek, fejezetek nélküli történetek: Teljes egészében jelszóval védettek lesznek. Ezekhez hozzáférést mindenki kaphat, aki bármilyen módon AKTÍV. Lásd fentebb. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.) Ezeknél a történeteknél kérjük, hogy, aki szeretné olvasni jelezze egy hozzászólásban a történetnél vagy e-mailben a megadott címre, hogy el tudjuk neki küldeni a jelszót. Ezeknél nem küldjük ki automatikusan, hiszen nem tudhatjuk, kit érdekel.

Skatjáték történetek: Mindenki számára szabadon elérhetőek maradnak, mivel ezeket a ti közreműködésetekkel írtuk/írjuk meg.

Jelszavak kiküldése: naponta egyszer, 18 óra után. (Ami nem jelenti azt, hogy 18.01-kor már megkapod.)

Örülnénk, ha mindazok, akik megkapják a jelszavakat, véleményeznék az olvasottakat. Minket ezekkel tudtok motiválni, hogy minél többet fordítsunk/írjunk és minél több olyan történetet keressünk, ami tetszhet nektek.

Tudjuk, hogy nem sikerült mindenki számára megnyugtató vagy elfogadható változtatásokat kitalálnunk, de mindenkinek nem tudunk megfelelni.
Ahogy a piac tartja: valamit – valamiért. Mi hozzuk nektek a jó történeteket – ti pedig véleményezitek és aktívak vagytok. Mindkét fél jól jár!

Bármilyen óhaj, sóhaj, gond, probléma esetén, amit nem szeretnétek nyilvánosan megvitatni, elérhetőek vagyunk privát üzenetben a Skaton, Discordon, vagy a Facebookon Messengeren. Valamint az oldal hivatalos e-mail címét is nyugodtan használhatjátok: v.skatu kukac gmail pont com
Fairy és Juckó