Visszatértünk!


Oldal on vasárnap 23 május 2021 - 09:15:08 | by FairyKöszöntünk Mindenkit!


Nem egészen egy hónapnyi leállás után visszatértünk és sok-sok változtatást hoztunk magunkkal. Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakat és ne ugorjatok rögtön a frissekre.

Először is, ahogy azt látjátok, új dizájnunk lett. Köszönet Juckónak a csodás munkáért.

Másodszor, amit könnyen észrevehettetek, hogy teljesen megváltozott a menürendszer. Van, ami eltűnt és van, ami eddig nem volt.

Az egyik nagyobb változtatás, hogy lekerült az oldalról minden anime, manga, film, dorama fordításunk. Nem kell megijedni, nem vesztek el. Mindent átmentettünk egy archív oldalra, melyet megtaláltok ITT. A blogon van egy chatbox, ha valami hibát vagy hiányosságot találtok, nyugodtan írjatok. Akkor is, ha kerestek valamit. Megpróbálunk segíteni.

És most nézzük a menüket. Reméljük, hogy sokkal átláthatóbb és szebb lett, mint korábban volt.

Amint látjátok készült egy Aktuális, Befejezett és Tervezett menüpont. Mindegyik alatt megtaláljátok szétbontva ki melyiket készítette (illetve a közöseket). Szerintem ezek egyértelműek. Az egyik új változás, hogy bekerült a Közös fordítások menü, ugyanis Juckóval úgy döntöttünk vannak olyan történetek/sorozatok, amelyeket mind a ketten nagyon szeretünk és közösen fogjuk fordítani nektek.

Mivel úgy láttuk, hogy korábban nagyon összeömlesztett és átláthatatlan volt a történeteink listája ezért az egészet teljesen megreformáltuk. Minden menüpont alatt a kis képekre kattintva tudtok továbbjutni egy-egy történet főlapjára.
A főlapon találtok egy borítót (már, aminek van) pár fontos információt róla és két további linket: Szabadon olvasható fejezetek valamint Teljes történet jelszóval védve.

A történeteknél észre fogjátok venni, hogy nem csak jelszavaztuk őket, de másolásvédelemmel is elláttuk. Meguntuk, hogy időnként itt-ott felbukkannak a fordításaink az engedélyünk nélkül.

A jelszavakat minden este 6-7 óra között küldjük ki!

Korábban már leírtuk, hogy működik majd a rendszer, de azért bemásolom ide is, hátha valaki nem olvasta korábban.

FIGYELEM! A történetekről a véleményét mindenki legyen szíves az adott történet alatt megírni. Nem chatben, nem fórumon, nem máshol. Ha a történet alá nem írsz véleményt, nem fogod olvasni a folytatást!

Sorozatok – több fejezetes történetek: ugyanúgy felkerülnek, mint eddig. Egy bizonyos részig, mindenki számára olvashatóak lesznek. Azonban a történet végét (a történet hosszától függően döntjük el, honnan lehet majd csak jelszóval olvasni) csak az kapja meg, akinek minimum 1 hozzászólása van az adott történethez. Ez viszont legyen értelmes, kerek mondatokban és legalább 3-4 mondatos és ne csak annyiból álljon, „köszi, jó volt”. (A saját hosszabb írásainkra is vonatkozik.)

Tehát azok, akik írták, hogy csak teljes történeteket olvasnak, ők sem maradnak le semmiről, hiszen, úgyis akkor olvasnak, amikor befejezett. Így, amikor átkerül egy történet a befejezettek közé, elkezdhetik olvasni és még mielőtt a végére érnének, írnak pár sort az addig olvasottakról és mire a végére érnek, meg is kapják a belépési jelszót.

Novellák/fanfictionök: Teljes egészében jelszóval védettek. Ezekhez hozzáférést mindenki kaphat, aki bármilyen módon AKTÍV. Ezeknél a történeteknél kérjük, hogy, aki szeretné olvasni jelezze a Fórum Jelszókérő topikjában.

Skatjáték történetek: Mindenki számára szabadon elérhetőek maradnak, mivel ezeket a ti közreműködésetekkel írtuk/írjuk meg.

A aktuális fordításainkhoz (amelyeket ezentúl jelszavazunk) MINDENKINEK kiküldtük a jelszavakat, akik korábban már kommenteltek hozzájuk. Ha valaki úgy gondolja, hogy ő kommentelt, mégsem kapta meg az legyen szíves ugyanúgy a fórum Jelszókérőjénél jelezni. Azonban, akik korábban annyival letudták, hogy Kösz jó volt. Várom a folytatást vagy hasonlóval, azok szándékosan nem kaptak emailt. Legyenek szívesek pár mondatos, normális véleményt írni.

Befejezett munkáink: Mindegyik le van jelszavazva. Akik már olvasták korábban és szeretnék újra olvasni (és kommenteltek), azok jelezzék a Jelszókérő topikban és mi elküldjük mindenkinek azokhoz a jelszót, ami érdekli őt.

Akik még nem olvasták őket, de szeretnék: olvassák el a Szabadon olvasható fejezeteket, kommenteljenek és máris megy a jelszó a folytatáshoz.

Tudom, sokatoknak kicsit bonyolultnak tűnik a dolog, de nem az. Hamarosan bele fog rázódni mindenki az új rendszerbe.

FÓRUM: nagyon örülnénk, ha újra élénk beszélgetések folynának a fórumon, ezért azt is megváltoztattuk. Törültük a régi, felesleges topikokat és újakat hoztunk létre. De bárki hozhat létre újat, amennyiben úgy gondolja, hogy igény lehet rá.

S.O.S. - ha döcög, elakadt, nem működik - ezt a nem regisztrált tagok is láthatják. Itt lehet jelezni, ha valami gond van a belépéssel.

Minden, ami Varázsskatulya - A nevében minden benne van. Ezen belül több topikot is találtok:
Projekt-kibeszélő: ide várjuk a véleményeket a futó, befejezett, tervezett munkáinkkal kapcsolatban. Használjátok! Nekünk jó visszajelzés, hogy merre menjünk tovább.
Jelszókérő: benne van a nevében, hogy itt kérhettek jelszót a történetekhez.
Ötletbörze: várjuk a javaslatokat, milyen könyveket látnátok szívesen lefordítva nálunk. Megnézzük mindegyiket és majd meglátjuk nekünk is bejön-e.
Véleményed az oldalról, hibabejelentés: egyértelmű.

A többi fórumrészt nem írom le, szerintem egyértelműek. Egyet azonban még megemlítenék: Az első 5 Fórumsztori története bekerült a Fórumsztorik archívum részbe, innen letölthetitek őket.
Illetve, ahogy azt már korábban írtuk, bárki készíthet új témákat.


Bekerült egy új menüpont: Olvasásra ajánljuk! Úgy gondoltuk Juckóval, hogy talán szívesen fogadnátok tőlünk könyvajánlókat akár MM akár hetero témákban. Időről, időre hoznánk nektek amolyan olvasónapló féléket, hogy kedvet csináljunk nektek a kedvenceinkez. A nagyon-nagyon nagy kedvenceket lefordítjuk. (Azonban, ha valamelyik könyv felkelti a figyelmeteket és örülnétek a fordításának, akkor a Fórum/Ötletbörze részében vagy az ajánlónál jelezhetitek nekünk és majd elgondolkodunk rajta. (Ez csak az MM könyvekre vonatkozik, hetero könyveket nem fogunk fordítani, legalábbis egyelőre biztosan nem.) Egyelőre csak két ajánló került fel Fairy-nél, de majd láthatjátok, hogy Juckó is készül nektek párral.

Ennyi lett volna a fontos tudnivaló. Kérdés, óhaj, sóhaj, panasz esetén írjatok a hír alatt hozzászólást vagy a fórumon.
Komolyan örülnénk neki, ha nem csak jönnétek és mennétek, hanem elmondanátok a véleményeteket. (A jelszórendszer marad! )

És ezennel jó olvasást kívánunk a mai friss olvasnivalókhoz!

Fairy és JuckóFairy fordításai:

Luana: A sors ajándéka - Prológus - Elkezdődik Az emberek árnyékában 3. kötete, ezúttal Luis főszereplésével. Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki az előző kötethez írt kommentet.

Heidi Cullinan - Marie Sexton: Olasz módra - 5. fejezet

Amber Kell: Falkától falkáig - 3. fejezet - Figyelem! Innentől a történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Juckó fordításai:

Angelique Jurd: Jesse mosolya 19-20. fejezet

Andrew Grey: Szerelem tálalva - 3. fejezet Figyelem! A történet jelszavas, csak az olvashatja, aki az előző kötethez írt kommentet.

Stormy Glenn: Túl a sötétségen 13. fejezet Figyelem! Innentől a történet jelszavas, csak az olvashatja, aki kommentelt az első két fejezethez.


Olvasásra ajánljuk!

Fairy ajánjla:

Sebastian Barry: Végtelen napok - MM

L. A. Fiore: Bestia - Hetero