Boldog új évet! 2020


Egyéb on csütörtök 31 december 2020 - 13:56:24 | by Fairy


2020. december 31.


Boldog Új Évet!


Ahogy azt már megszokhattátok az utóbbi években, idén is elhoztunk egy kis évértékelőt.

2020. sok szempontból „sötét” év volt. Mindenki tudja, mi a helyzet jelenleg és mi volt egész évben. Tavaly ilyenkor azzal köszöntünk el a 2019-es évtől, hogy reméljük az idei év szebb lesz, mint az előző. Nos, ez nem egészen jött össze.
Tudjuk, hogy vannak, akiket értek veszteségek az idén, akár a Covid, akár más betegségek miatt. Tudjuk, hogy sokan munkahelyi és magánéleti, egészségügyi gondokkal küszködtünk.
Ennek ellenére remélem, hogy, amikor a Varázsskatulyára feljöttetek/ feljöttök, akkor sikerül egy kicsit a valóságból kiszakadni és kellemes perceket szereztetek nálunk.

Kívánjuk, hogy ez a jövőben is így legyen és, ahogy azt mindig is mondjuk, a leginkább azzal tudjátok nekünk meghálálni, ha visszajelzést kapunk tőletek. Nem véletlen, hogy minden év végén a tagok között némi tisztogatást végzünk, de erről majd később.

És be kell vallanunk, hogy bár tavasszal mindketten home office-ban voltunk (Juckó teljesben én pedig 2 naponta jártam be dolgozni), illetve Juckó októbertől is abban van és fordítottunk ám, mégis érezhetően idén kevesebbet. A dolgok jelenlegi állása szerint február-márciusig Juckónál marad is a szobafogság :/ És sajnos ez a sok home office a hangulatunkra is rásütötte a bélyegét. Néha már csak ahhoz volt kedvünk, hogy csak nézzünk valamit a gépen.

Lássuk akkor az idei eredményeinket:
Nagy öröm, hogy idén átléptük a bűvös 500-as számot. A mai kis novellával együtt, immár 501 történet került fel a Varázsskatulyára az évek során.

Fairy:

A szerelem hatalma 3-10. fejezet feltéve, az utolsó 3 fejezet is készen van, de még javításra várnak.
Szerelem a lápvidéken 3-7. fejezet (befejezett)
Family Man - Olasz módra 3-4. fejezet feltéve (megmondom őszintén szégyenfolt az idei évemen, hogy ennyire nem haladtam velük. Jövőre szeretném mindenképpen befejezni!)
AkFa: Romantikus lélek 1 fejezet (befejezett)
Amber Kell: Falkától falkáig 1-2. fejezet
AkFa - ...egyszerűen barátok... 1-8. fejezet (befejezett)
Coyote Starr: Omega a hidegben 1-24. fejezet (befejezett)
Coyote Starr: Omega a hidegben – Karácsony júliusban (befejezett)

Juckó

Gyógyulás 4-5. fejezet
Jesse mosolya 12-18. feltéve (lefordítva 20. fejezetig)
Szerelem tálalva 2. fejezet
Túl a sötétségen 4-10. fejezet (lefordítva végig)
Michelle Frost: Fogadd el – befejezve
Jacki James: Csókolj, mintha komolyan gondolnád Prológus feltéve
N. R. Walker: Nagyapa órája 5 fejezet feltéve (lefordítva 6 fejezet)
Eli Easton: Karácsonyi angyal 1-20. fejezet (befejezett)

Fairy és Juckó közös:

7. Skatjáték - Sziréna-szerenád

Ahogy látjátok, vannak pluszban lefordított fejezeteink is és talán nem árulok el nagy titkot, hogy egy közös történetet is írunk Juckóval. Meg még vannak ám egyéb tervek is a tarsolyunkban, ami mindkettőnk fantáziáját és kreativitását eléggé felcsigázta. Remélhetőleg hamarosan ezzel is előrukkolhatunk.

Ha netán azt kérdezné valaki, hogy miért nem tesszük fel rögtön, amivel elkészülünk… nos, meg kell mondanom, hogy sokszor elmegy a lelkesedésünk, amikor mindent beleadva, kezünket ökölbe szorítva drukkolunk, mikor felteszünk valami újat és aztán alig jön rá reakció. És mint mindig, most is tisztelet azoknak, akikre mindig számíthatunk.

Juckó értékelése a tagokról:

Ha valaki figyelte a chatbox alatti kis statisztikánkat, az láthatja, hogy rendesen megfogyatkozott a tagok száma. Az év végén, amint azt jeleztem is, tartottam egy kis karbantartást a tagok között, ennek "köszönhetően" a korábbi 1000 körüli létszámból maradt mindössze 211 aktív. A 2 évnél régebbi, fel nem lépő, inaktív tagokat fájó szívvel töröltem, és emellett kiosztottam 123 kitiltást az egy évnél régebb óta nem mutatkozó tagok között, abban bízva, hogy őket még viszontlátjuk. Aki nem jut be - elvileg látja a főoldalt és a híreket, csak az írásokhoz és a fontosabb tartalmakhoz nem fér hozzá -, jelezheti, hogy nem tud belépni. És mielőtt még arra gondolnátok, hogy ez akár bosszú vagy negatív indíttatású 'tisztogatás" lett volna részünkről, nem így van. Szeretnénk látni, hogy kik azok, akik aktívan részt vesznek a Skat életében, akiket tényleg érdekelnek a munkáink. Sajnos, amikor azt láttam, hogy valaki már 7 éve tag és még csak meg se rezdült, pedig jár fel, olyan érzést kelt, mintha nem is érdekelné, amit csinálunk. Azt is szomorúan láttam, hogy az új tagok aktivitása is a nullán áll. Tényleg ennyire értéktelenek lennének a munkáink? Szeretnénk egy olyan közösséget itt a Skatulyán, akik szívesen beszélgetnek velünk, megosztják a gondolataikat akár a felkerült, akár más könyvekről... vagy nem csak könyvekről. A Discordon már lassan alakul ez a társaság és nem hiszem, hogy bárkit is kinéznénk magunk közül. A Facebook-os csoportunk is szépen alakul, bár ott még kissé csendesebb élet folyik, remélem, hogy a 2021-es év itt is hoz némi változást, pozitív irányban.
Szerencsére azért vannak itt közöttünk olyan régi motorosok, akik a Skatulya újraindítása óta, vagyis több mint 10 éve velünk vannak, kommentelnek, beszélgetnek velünk akár itt, akár a korábban említett két felületen. Nekik viszont hatalmas köszönet jár, mert ők azok, akik miatt tényleg érdemes csinálni. Idén sokszor volt hogy azt éreztem, hagyom az egész fordítást a fenébe, de Fairy mindig mondta, hogy hülyeségeket beszélek. És olyankor ezekre a tagokra is gondolok, hogy ők mennyi erőt adnak a folytatáshoz. A legdepisebb, legnyűgösebb pillanatokban is jó érzés, amikor látjuk, hogy azért mégis mennyien tartanak velünk napról napra akár itt, akár a Discordon/Facebookon. De főleg a Discordon. Nagyon örülünk, hogy ilyen jó kis társaság gyűlt össze, akikkel tudunk együtt sírni/nevetni esetleg sírvanevetni. És szívesen várjuk az új tagokat is, akik szeretnének egy jó csapatba tartozni.


Tiszta szívből kívánunk mindenkinek lehető legszebb új évet, sok örömmel, boldogsággal, egészséggel, sikerekkel és persze sok-sok olvasnivalóval nektek (meg nekünk, hogy legyen miből fordítanunk XD) és sok-sok hozzászólással/aktivitással nekünk.


És persze, azért nem lenne az igazi a szilveszter, ha nem hoznánk nektek még egy kis olvasnivalót.

Fairy fordításai:

Coyote Starr: Omega a hidegben - Karácsony júliusban - egy apró kiegészítő novella

Juckó fordításai:

N. R. Walker: Nagyapa órája 5. fejezet


Fairy és Juckó