Változások


Oldal on csütörtök 22 április 2021 - 19:03:10 | by Fairy

Közérdekű információk!
Kedves (és kedvetlen) Skatulyások!


Sok-sok tanakodás után Juckóval arra jutottunk, hogy ideje drasztikusan megváltoztatni a Varázsskatulyát.
Valljuk be, jó pár éve próbálkozunk mindennel, ami eszünkbe jut, hogy valami aktivitást váltsunk ki belőletek vagy legalább azt elérjük, hogy becsüljétek meg a munkánkat és, ha már a szabadidőnket feláldozva azon dolgozunk, hogy ti jól szórakozzatok, némi véleményt csikarjunk ki belőletek.
Kitaláltunk játékokat, megnyitottuk a Facebook csoportot, a Discordon is készítettünk egy saját szervert, mégis a két kezemen meg tudom számolni a valóban aktív tagokat. Sőt, mostanában talán egy kezem is elég lenne hozzá.

Kicsiben, de újraélesztettük a fórumsztorit is, remélve, hogy ha ti is beszállhattok az írásba, kicsit felélénkül az élet a fórumon is. Az előzetes felmérések szerint itt is többen szerettek volna részt venni, akár íróként, akár olvasóként, de valamiért amikor eljutottunk a kivitelezésig, alig maradt néhány ember (akiknek ezúton is jár minden elismerés). Ha valamit leszűrtünk, az az, hogy a fórum, ha nem is halott, de erősen közel jár hozzá.

Mint mindig, természetesen most is köszönet mindazoknak, akik mindig lelkesen olvassák és kommentálják a munkáinkat.
Jó párszor előkerült már a bezárás témája, de a Varázsskatulya a mi „gyerekünk” és az ember nem szabadul meg a gyerekétől.

Épp ezért jutottunk a következő döntésre:

2021. május 1-jén lezárjuk egy pár napra a Skatulyát egy nagyobb átalakításra.

Előtte viszont, még ezen a hétvégén nekilátunk az inaktív tagok törlésének. A korábban kitiltást kapott inaktív tagok eddig jelezhetik, ha maradni akarnak az oldalon, egyébként törölve lesz a fiókjuk. Illetve, innentől kezdve automatikusan törölve lesznek a fél évnél régebbi regisztrált, de a regisztráció óta be nem lépett tagok is.

Mire számíthattok ezek után?

A jövőben a friss fordításainkat, írásainkat csak az fogja látni, aki aktív az oldalon.

Mit jelent ez?
Minden fordításunk/írásunk jelszavas védelem alatt lesz és egyenként fogjuk kiküldeni mindenkinek a hozzáférési adatokat, akik tesznek azért, hogy ezt megkaphassák.

Hogy fog mindez kinézni?

Minden történetből az első egynéhány fejezet (amolyan ízelítőként) mindenki számára elérhető lesz. Azonban, onnantól kezdve, minden egyes fejezet (néha több fejezet egyszerre) jelszavas védelem alatt lesz és csak akkor kapjátok meg a következő fejezet jelszavát, ha az előtte lévő fejezethez írtatok véleményt.
Mindez a régi történetekre is vonatkozik és a több kötetes sorozatoknál is ugyanez lesz.

Mi a teendőtök?

Elolvasni a munkáinkat és véleményezni. Nem várunk el kisregényeket, de a „Kösz, jó volt” típusú hozzászólások nem játszanak. Vegyétek a fáradtságot és mutassatok némi tiszteletet irányunkban és a munkánk iránt.
Időben szólunk, így, ha valaki úgy gondolja, vannak olyan történetek az oldalon, amiknek nagyon is kíváncsi a folytatására, azonban eddig nem kommentelt, akkor itt a lehetőség pótolni.

És akik eddig hozzászóltak?

A folyamatban lévő munkáinkhoz eddig bejött hozzászólásokat átnézzük Juckóval és azok, akik a fentieknek megfelelnek, automatikusan megkapják a következő fejezethez a jelszót. Az új történeteknél rájuk is ugyanúgy vonatkozik majd a hozzászólás-jelszó párosítás.

Igen, tudjuk, hogy ezzel valószínűleg elveszítünk jó pár tagot az oldalról. De nem érdekel minket. Belefáradtunk és meguntuk az oldalon fennálló állapotokat. Talán „hisztinek” vagy szemrehányásnak tűnnek az itt leírtak, azonban nem ez a célunk. De amikor csak látjuk, hogy milyen átmenő forgalom van az oldalon (mert a statisztikából látjuk), azért bizony ott a tüske a lelkünkben, hogy na, csak ennyire vagyunk jók. Bár minden írásunk és fordításunk szeretetből-szeretettel készül, az érdektelenség eléggé le tudja törni a legelhivatottabb emberben is a lelkesedést.
Ahogy az is, amikor látjuk, hogy máshol még a negatív véleményt is le tudjátok írni, csak épp itt nem. Egy példa rá:

„Ez valami nagyon $@!% volt. Könnyesre röhögtem magam igen sokszor.
Sok alakváltós könyvet olvastam már LMBTQ témában is, de ez vitt mindent.
Az alakváltók királya egy házimacska. Nem ok nélkül hívom én az eyémet kiskirályfinak. :P
Nem tudom mit gondolt az elkövető, aki ezt megírta, de az össze perverzióját és titkos vágyát belesűrítette ebbe a könyvbe.
Ami végképp beütött az a teliholdkor tüzelő macska volt. Annál már teljesen kész voltam. A végére már vártam, hogy teherbe esik Noah.
Ja és mikor átváltozva kifeküdt a fára, vártam a sintéreket. Tudom gonosz vagyok. :P”


Nem az fáj, ha nem tetszik egy itt olvasható munka. Nem azt várjuk, hogy áhítattal csüngjetek a munkáinkon. Nem várjuk azt, hogy mindenkinek tessék az, ami nekünk is. De az bizony már iszonyúan rosszul tud esni, hogy míg máshol ki tudjátok írni a véleményeket, itt megy a kukaság. Azt szeretnénk, ha valóban olyan emberek járnának az oldalra, akiket érdekel a munkák, akik értékelik azt és nem csak feljönnek, elolvassák, aztán egy szó nélkül tovább lépnek. Nem kifogás, hogy nincs időm hozzászólást írni. Ha van időd feljönni és elolvasni, akkor legyen időd 2-3 mondatban kifejteni a véleményedet az olvasottakról.

Mi munka mellett, nagyon sokszor hullafáradtan ülünk le fordítani és írni azért, hogy másoknak örömet okozzunk olyan történetek fordításával, amik valószínűleg magyarul soha nem jelennek meg, valamint a saját történeteinkkel. Tudjuk, hogy senki sem kényszerít minket erre, de szeretjük csinálni. Nem kérünk érte fizetséget, csak annyit, hogy pár szóval mondjátok el a véleményeteket. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy kérés. És higgyétek el, nekünk iszonyú plusz munka lesz a jelszavakkal és a kiküldésükkel pepecselni, de ennyit megér nekünk, hogy lássuk mit is gondoltok valójában. Sokszor, sokan írtátok, mennyire szeretitek az oldalt, a munkáinkat, most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsátok.

Tudjuk, hogy valószínűleg lesznek páran, akik a nekik elküldött jelszót átadják másoknak. Ez ellen nem tudunk tenni. De az a véleményünk, hogy ha már vette valaki a fáradtságot és írt pár sort, akkor miért is adná tovább az érte kapott „jutalmat” olyannak, aki lusta leírni pár mondatot?

Természetesen várjuk a véleményeiteket a változásokkal kapcsolatban és reméljük, hogy mindenki megérti, hogy miért is tesszük mindezt.

Fairy és Juckó