Hír: GYIK
(Kategória: Oldal)
Küldte: Fairy
szombat 05 február 2011 - 14:02:48

1. Mivel foglalkozik ez a honlap?

Az oldal fő profilja az általunk (Fairy és Juckó) írt és fordított MM történetek és regények publikálása.

2. Hova lettek a felirat és manga fordítások?

Mindent átmentettünk egy archív oldalra, ahol mindent megtaláltok: Varázsskatulya archívum

3. Tetszenek az írásaitok/fordításaitok, feltehetem máshova?

Nem! Nagyon örülünk, ha szereted a munkáinkat, de azokat kizárólag a Varázsskatulyára készítjük. Ha szeretnéd másokkal is megosztani, akkor add meg neki az oldal elérhetőségét.

4. Hogy jutok jelszóhoz?

Nagyon egyszerű: kommentelj, véleményezz, légy aktív.

Egy kötetes regények: minden regénynél van pár szabadon olvasható fejezet, ezek amolyan ízelítők. Amennyiben tetszik és érdekel a folytatás írj egy véleményt az addig olvasottakról és máris repül a jelszó. (Lehetőleg 2-3 értelmes mondatban, ne tudd le annyival, hogy Kösz, mert azt nem vesszük véleménynek.)

Sorozatok: a sorozatok első köteteinél ugyanaz a helyzet, mint az egy kötetes regényeknél. Azonban minden további kötethez csak akkor kapsz jelszót, ha az előző kötethez írtál normális véleményt.

Novellák/fanfictionök/Fairy saját (régi) írásai: ezeken is találtok jelszót, azonban bárki olvashatja, aki bármilyen módon aktív volt az oldalon: vannak hozzászólásai, chat beszélgetései, fórum bejegyzései. Ha valaki a Discordon vagy a Facebook-csoportban aktív, azt is figyelembe vesszük: amennyiben megadtad nekünk a Discordos valamint Facebookos nevedet.
Ha valamelyik történet érdekel, KÉRD A JELSZÓT! (Ezt megteheted az adott történtek alatt hozzászólásban, privát üzenetben, a fórumon az arra kijelölt helyen, emailben vagy Discordon valamint Facebookon.

Skatjáték: szabadon olvashatóak bárki számára

5. Nem szeretek/tudok kommentelni.

Akkor nem olvasol. Rengeteg időt fordítunk a fordításokra/írásokra valamint az oldal karbantartására. Az a minimum, hogy pár mondatban összefoglalod, hogy tetszik a munkánk. Az nem kifogás, hogy nincs időd: ha mi rászánjuk a sajátunkat, hogy olvasnivalót hozzunk, te is rászánhatod azt a 2 percet ránk.

A jelszavak kiküldéséhez csak az értelmes hozzászólásokat, véleményeket fogaduk el. Mint azt fentebb is megjegyeztük, ha annyit írtál, hogy köszi jó volt, vagy három tőmondatot odavéstél, leírva az első fejezet mondandóját, még nem fogod megkapni a jelszót. Nem várunk el 50 oldalas esszét, de csak van véleményed az olvasottakról vagy keltett benned valami érzelmet, hogy olvasni akard a folytatást és mi pont arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi az a plusz, amit az elolvasottak adtak.


6. Eltűnt az oldalértékelés a történteknél. Hova lett?

Tudjuk. Direkt vettük le, hogy ezzel is biztassunk mindenkit arra, hogy írásban fejtse ki a véleményét. Sokszor valaki csak lepontozott egy-egy történtet, de soha senki nem írta meg, hogy mi a gond velük. Írjátok meg, hogy tudjuk és legközelebb úgy válogassunk a fordítandó terveink közül.

7. Kérhetek fordításokat/történeteket?

Igen, szívesen fogadjuk a javaslatokat. Erre van is egy megfelelő topik a fórumon. Azt már nem ígérjük, hogy meg is csináljuk, attól függ, nekünk tetszik-e majd a történet.

8. Honnan tudhatom meg, miket készítettetek / fogtok elkészíteni?

Nagyon egyszerű: nézd meg a menüket. Aktuális, Befejezett, Tervezett. Mindent megtalálsz.


9. Nem tudok megnyitni bizonyos részeket az oldalon.

Regisztrálj! Mivel az oldal nagy része felnőtt tartalommal bír, csak 15 éven felüliek és regisztrált tagok látogathatják.
Ne regisztrálj többször! Elég egy néven, egy mail-címen regisztrálni, úgyis törüljük a többit.
Amennyiben nem kapsz rögtön aktiváló e-mailt, NEM kell azonnal levelet írni nekünk. Aktiválunk, ha megfelelő a reged, és amikor éppen ráérünk. Ketten nézzük a regisztrációkat, előbb-utóbb valamelyikünk beaktiválja az accountodat.


10. Regisztráltam mégsem tudok belépni.

Amennyiben a regisztrációkor nem megfelelő születési dátumot adtál meg (nem múltál el 15 éves, vagy éppen jópofának találtad, hogy csecsemőnek, meg nem születettnek add ki magad), illetve obszcén, nem megfelelő néven regisztráltál vagy az e-mail címedről visszajött az igazoló e-mail – azonnal törlünk. Van, amikor küldünk egy figyelmeztető levelet, de mivel túl sokan szórakoznak, ezt néha megunjuk és törlés – ilyenkor lehet írni nekünk, vagy újra regisztrálni.
Amennyiben 10-szer próbálsz hibásan belépni a rendszer automatikusan kitilt. Ha többször nem tudsz bejutni, inkább írj egy levelet nekünk megnézzük, mi a gond. Email-cím: v.skatu kukac gmail.com

11. Korábban regisztráltam, mégsem tudok belépni.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy törültünk.
Azokat az INAKTÍV tagokat töröljük, akik 6 hónapig fel sem néztek az oldalra vagy, akik a regisztráció óta nem voltak fent egyszer sem. Ha úgy gondolod, rendszeres (aktív) látogató leszel, regisztrálj újra!

12. Miben tudok segíteni? Hogyan jelentkezzem?

Légy aktív! Szívesen látjuk a munkáinkhoz írt véleményeteket, a chatboxban és a fórumon a beszélgetéseket (amikből sajnos nagyon kevés van az utóbbi időben). Gyere a Discordra, ahol minden nap megtaláltok minket vagy a Facebook-csoportba.


13. Találtam érdekes híreket/cikkeket , programajánlatokat. Beküldhetem?

Természetesen. Ott van a Fórum, nyugodtan használd. Annyit kérünk, hogy minden hírnek új topikot nyissatok.

14. A fórumon még nincs olyan téma, amiről írni szeretnék, nyithatok újat?

Igen. Minden regisztrált tag nyithat új topikokat, válaszolhat a meglévőekre. Azonban fórumon (és az oldalon sehol) nem tűrjük a trágárságot, egymás szapulását. Amennyiben valaki ilyesmire vetemedne, kitiltjuk.


15. Feltöltöttem egy avatart mégsem látszódik.

Valószínűleg túl nagyot töltöttél fel. A maximális méret 150x150 pixel.

16. Nem gondoltatok arra, hogy más oldalakkal egyesüljetek?

Nem és nem is áll szándékunkban. Immár több, mint 18 éve a semmiből hoztam létre az oldalt, egyedül. Nem áll szándékunkban mással egyesülni. Megdolgoztam/megdolgoztunk azért, amink most van.

17. Tetszik az oldal, szeretnélek kilinkelni titeket.

Nincs akadálya, keress meg privátban vagy levélben minket.


18. Kilinkelnétek az oldalam?

Keress meg, megbeszéljük.


19. Megtalállak máshol is titeket?

Igen!
Ha szívesen beszélgetnél velünk, ha szeretnél egy barátságos, humoros csoport tagja lenni: DISCORD. Meghívó: https://discord.gg/CfRWdCS
Ha inkább Facebook-fan vagy: https://www.facebook.com/groups/1004927966214139/
Ha szívesen olvasol blogokat könyvekről, kirándulásokról, filmekről stb stb. Fairy blogja: https://fairytundervilaga.blogspot.com/

Ezen hír származási helye: Varázsskatulya - titkos vágyaid rejtekhelye
( http://varazsskatulya.hu/news.php?extend.70 )