Meleg regények/novellák írása és fordítása

A zsoldos párja – Szabadon olvasható

A történet olvasásához jelentkezz be!

 

38 Hozzászólás

 1. Jelszó kiment: 2022. január 07. 17.36

 2. Elolvastam az első fejezetet. Eddig tetszik, nagy bátorság kell, hogy elmeneküljenek Leti apja igázán “szeretetre” méltó ember, aki igen csak alábecsülte a fiát. Tartalomból adódóan ha jól értem a kapitány lesz a másik főszereplő, akinek Dottie igen érdekes meglepetést csomagolt 🙂 kíváncsian várom mi lesz rá a reakciója. Jó volt olvasni, hogy az állatait is sikerült kimenekíteni, nem hiszem, hogy szép haláluk lett volna hála drága apukának, nem bánom ha róla többet már nem hallunk, nem hiszem hogy olyan fontos volt neki a fia, ki tudja mikor jutott volna a húga sorsára.

 3. Jelszó kiment: 2022. január 3. 17.27.

 4. Engem először megtévesztett a Leti név.:)) Kíváncsi vagyok, hogy vajon hogyan alakul a sorsuk! Izgalmas lesz az biztos!

 5. Jelszó kiment: 2021. december 25. 17.40

 6. Yuuki212 says:

  Érdekes történetnek ígérkezik! Köszönöm a fordítást! Kíváncsi vagyok mi lesz Letiékkel a későbbiekben!

 7. Windwalker says:

  Leti az űr Noéja, ahogy behajózza teljes pereputtyát a túlélés reményében. Ugyan a hajót nem ő építette és nem is isteni sugallatra, de mindenféle élőlénynek igyekszik esélyt adni egy jobb, méltóbb életre. Legalábbis egyelőre Noénak tűnik, bár később lehet, hogy Noénénak látom majd és a pillanatnyilag csak jelzésértékűen megemlített ordas-lompos-gonosz Hackett kapitány lép elő Noévá.
  Várom megelőlegezett konfliktust – kíváncsi vagyok a sok-sok szereplő interakcióira! Na és persze a kalndokra is! 🙂

 8. Jelszó kiküldve: 2021. december 5. 16.30.

 9. “Meglepetés a kapitánynak” – annyira nevetek. Látatlanban is megkedveltem Őrült Dottie-t, mert van humora. Azt gondolom Hackett feje megér majd egy misét, amikor rájön, hogy Leti Noé bárkájának nézte a hajóját, de abban is biztos vagyok, amikor mindennel tisztába jön belátja majd, hogy ott, ahol volt, nem maradhatott. Merész vállalkozás egy babával és egy állatfarmmal titokban szökni, de határozottan tetszik ez a kaland! Köszönöm, hogy lehetővé tesztek egy kis (sok) űrtúrát is, a változatosság gyönyörködtet 😀

 10. Jelszó kiküldve 2021. december 04. 17. óra

 11. Határozottan felkeltette az érdeklődésemet! Azért nem semmi, ennyi állattal szökni, potyautasként! Merész vállalkozás. Hát, az biztos, hogy kíváncsian várom, mi lesz, ha majd lebuknak!

 12. Sziasztok!
  Fú ez nagyon-nagyon jónak ígérkezik, arról nem is beszélve, hogy egy sorozat része, ami azt jelenti, hogy lesz több ehhez hasonló.
  Így az első fejezet után azt kell, hogy mondjam, nagyon bejövősnek tűnik. Az eddig megismert szereplők szimpatikusak (egyet-kettőt kivéve).
  Külön köszönet a Kék vigasz érdekességekért. Sok mindent sikerült megtudni, és, ha a későbbiekben valami nem világos vissza tudok menni megnézni.
  Köszi, hogy olvashattam! 🙂

 13. Nagy bátorság kell belevágni így az ismeretlenbe. Ám kockáztat szerettei és a saját érdekében is. Meddig maradna ő is szabad? Kalandra fel!

 14. Olvastam a második fejezetet is a régi oldalon. De igazán nem lettem okosabb attól sem. Ám most még itt tartunk;
  Ez a sok név, nem tudni az állatokat. Őszintén szólva, arra vagyok kíváncsi, hogy az eszetlen Leti miért vitte ezt a sok állatot magával. Hiszen, vakon repül. Inkább tűnik meggondolatlan cselekedetnek, mint átgondolt stratégiának. Annyi jön le a sztoriból, hogy a kövér srácnak menekülnie kell a brutális apjától. Ne tudjuk meg, miért szidja, veri.
  Sikeresen feljutottak a hajóra, de ez inkább tűnt hazárdírozásnak, mint megtervezett úti célnak.
  Hirtelen ennyi, ami eszembe jut…

  1. Szia Rami!

   Akkor, ha nem bánod elmagyarázok pár dolgot, amit nem értettél. (Amit meg én nem értek, hogy nem lehetett érteni.)

   Sok név: annyira nem vészes, hogy ne lehessen megjegyezni. Főleg, hogy mindenki különleges a maga módján.

   Állatok: minden állatról le van írva már az első fejezetben, hogy ki kicsoda. Kutya, macska, malac, sárkány, gőte, láma. És azért kell őket magával vinni, mert 1. ha nekiáll helyet keresni nekik, lebuknak 2. ha ott hagyja őket, az apja bosszúból megöli őket 3. Leti szereti az állatait, ahogy szereti Draifot és a húgát. Nem hagyja hátra a szeretteit.

   Leti: ha elolvasod még egyszer, rájössz, hogy Leti se nem esztelen, se nem kövér. Van egy kis plusz rajta, de attól még nem kövér.
   Már az első fejezetben ott van, hogy Leti 12 éves kora óta tudatosan gyűjti a pénzt, hogy vész esetén legyen tőkéje. Draifot már többször is el akarta engedni – ez is ott van leírva az első fejezetben -, de Draif pedig Leti mellett tart ki, mert szereti.
   Az pedig szintén kiderült, hogy Letit az apja miért kezeli szemétként: mivel nem tisztavérű ember.
   A Vextonar egy faji megkülönböztetésen alapuló rabszolgatartó társadalom – ezért menekülnek onnan Letiék, mikor az apja rabszolgának akarja eladni a saját lányát.
   Az út olyan szempontból meg van tervezve, hogy Dottie-val minden le lett beszélve. A Vextonaron kívül rengeteg olyan bolygó és állomás van, ahol tisztelettel bánnak mindenkivel és jó ott élni. Ilyen pl. a Charybdis állomás, ahova most tartanak. Dottie nagyon jól tudta, mit csinált, amikor erre a hajóra tette Letiéket.

   Tehát a lényeg: itt nem arról van szó, hogy egy elkényeztetett úri fiú gondolt egyet és kiragadva a húgát, a barátját és az állatait csak úgy útra kerekedett. Leti nem buta, sőt nagyon is okos és gondoskodó. És ezt már az első fejezet alapján meg lehet mondani. Ha az ember figyelmesen olvas.

 15. Olvastam az első fejezetet és még mindig úgy gondolom hogy izgalmasnak igérkezik. Leti elég nagy fába vágta a fejszéjét a szökésszel. Kiváncsi leszek a hajó legénysége hogy fog rájuk reagálni, ha lebuknak. Köszönöm a fejezetet.

Vélemény, hozzászólás?

error: Content is protected !!